BINGE WATCHING

Είδαμε τους νέους Thundercats και ήταν σαν να βίασαν κάθε παιδική μας ανάμνηση!

Σε περίπτωση που πρόλαβες έστω και λίγο τα 90s, είναι από δύσκολο έως αδύνατο να μην είχες γνωρίσει, παρακολουθήσει και απολαύσει τους θρυλικούς Thundercats! Τα σημερινά παιδιά, πιθανότατα θα ακούνε το όνομα και στο μυαλό θα τους έρχονται εικόνες με ξεμαλλιασμένα γατιά που αχνίζουν επειδή μόλις τα βάρεσε το ρεύμα! Αλλά πίστεψε μας, το πράγμα […]

Σε περίπτωση που πρόλαβες έστω και λίγο τα 90s, είναι από δύσκολο έως αδύνατο να μην είχες γνωρίσει, παρακολουθήσει και απολαύσει τους θρυλικούς Thundercats! Τα σημερινά παιδιά, πιθανότατα θα ακούνε το όνομα και στο μυαλό θα τους έρχονται εικόνες με ξεμαλλιασμένα γατιά που αχνίζουν επειδή μόλις τα βάρεσε το ρεύμα! Αλλά πίστεψε μας, το πράγμα δεν ήταν καθόλου έτσι… Μιλάμε για θρησκεία!!

Για όσους δεν είχαν την παραπάνω τύχη, το στόρι πήγαινε κάπως έτσι:

Οι Thundercats ήταν μια φυλή ανθρωπόμορφων γατιών-πολεμιστών, που προέρχονταν απ’ τον (πλέον εκλιπών) πλανήτη της Thundera. Αρχηγός τους ήταν ο Λάιον-Ο, ένας κοκκινομάλλης και αρχικά αφελής νεαρός, που αναλάμβανε να ηγηθεί της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα διένυε τη δική του προσωπική ωρίμανση σαν άντρας και μαχητής.

Ανατριχίλα…

Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει όμως, ήταν το ξίφος των οιωνών, γιατί πάνω του είχε το μάτι της Thundera, που του έδινε κάθε είδους υπερδύναμη. To συγκεκριμένο επιθυμούσε να αποκτήσει και ο κακός της σειράς, ο Μάμρα, μια γέρικη μούμια που όταν τα έπαιρνε στο κρανίο, καλούσε κάτι αρχαία πνεύματα του Κακού και μεταμορφωνόταν σε μια γιγαντιαία σούπερ-μούμια που λεγόταν «Μάμρα, ο Παντοτινός» και κυνηγούσε τους Thundercats!

Ουάου, τα παιδικά των 80s ήταν εντελώς σαλταρισμένα, έτσι;;;

Τώρα εξηγούνται πολλά…

Η σειρά κράτησε 4 χρόνια και λατρεύτηκε παράφορα στις δεκαετίες ’80 και ’90. Πέρα από τις πρώτες μας καψούρες χάρη στην Τσιτάρα ή τα ατελείωτα λογοπαίγνια για την ομοιότητα του Πάνθρο με τον…Μητροπάνο, η μεγαλύτερη κληρονομιά αυτών των κινουμένων σχεδίων ήταν η χαρακτηριστική φράση “Thundercats Hooooo!!” που φώναζε ο Λάιον-Ο όταν ήθελε να καλέσει την ομάδα! Σε κάθε επεισόδιο, όλοι ανυπομονούσαμε γι’αυτή τη σκηνή!

Πιθανότατα το πρώτο κινούμενο ever με… επιμήκυνση!

Το 2011 γνώρισε μια νέα εκδοχή, σε μια σειρά-reboot της αυθεντικής, με νέο στόρι, περισσότερη δράση, ιαπωνικές επιρροές και σαφώς ανώτερο animation! Κι ήταν γαμάτη! Τιμούσε ευλαβικά την πρωτότυπη, ενώ τη σύστηνε και σε μια νέα γενιά θεατών! Συν το ότι είχε μια πιο σέξι Τσιτάρα! Δυστυχώς όμως, σταμάτησε άδοξα μετά από μόλις μία σεζόν…

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, όπου το όνομα της σειράς φέρνει στο μυαλό μόνο κύματα νοσταλγίας και σχόλια λατρείας στα social media. Μέχρι προχτές δηλαδή, γιατί η σκληρή πραγματικότητα μας πρόλαβε ξανά! Το ιερό αυτό κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας, θα γνωρίσει άλλο ένα reboot, αλλά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση αυτήν τη φορά…

Το “Thundercats Roar” όπως θα ονομάζεται, φαίνεται μια εντελώς  χιουμοριστική εκδοχή, με σκίτσο επιτηδευμένα χαζό και υπερβολικα «καρτουνίστικο »χαρακτήρα.

Στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, βλέπουμε αποσπάσματα από αυτό το… εγχείρημα, ενώ ο δημιουργός (αργό χειροκρότημα…) μας ξεναγεί στα γραφεία που έγινε όλη αυτή η δουλειά, εξηγώντας ταυτόχρονα με τι δέος και σεβασμό χειρίστηκαν το νέο project!

Δεν ξέρουμε πόσο καλές προθέσεις είχε, αλλά κάποια πράγματα δεν τα αγγίζεις… Ήδη το βίντεο έχει συντριπτικό ποσοστό σε dislikes (40.000, έναντι 2.000 likes) και στα σχόλια ή στα memes που ήδη κάνουν θράυση, βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει εκνευριστεί χοντρά!

 Αν κρατήσει πάνω από έναν κύκλο, ευχόμαστε να τους στοιχειώσει… ο Παντοτινός!

 

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET