ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το πιο αντιναζιστικό γκράφιτι της Ευρώπης είναι ελληνικό και βρίσκεται στη Νομική Αθηνών!

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι «παγιδεύει» το μάτι των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών εδώ και λίγες ημέρες, περνώντας το πλέον αντιναζιστικό κι αντιφασιστικό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μία εποχή που η ακροδεξία βρίσκει έδαφος για να σπείρει καρπούς, οι φοιτητές της χώρας δείχνουν έμπρακτα την άρνησή και την απογοήτευσή τους. Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο […]

Neopolis Team

9 Οκτωβρίου, 2017

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι «παγιδεύει» το μάτι των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών εδώ και λίγες ημέρες, περνώντας το πλέον αντιναζιστικό κι αντιφασιστικό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε μία εποχή που η ακροδεξία βρίσκει έδαφος για να σπείρει καρπούς, οι φοιτητές της χώρας δείχνουν έμπρακτα την άρνησή και την απογοήτευσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Νομικής, ο street artist Gera σχεδίασε ένα γκράφιτι το οποίο δε γίνεται να μην προσέξεις με την πρώτη κιόλας ματιά! Τόσο για την εντυπωσιακή του εκτέλεση, όσο και για το πολύ δυνατό μήνυμα που σκοπεύει να περάσει.

Η έμπνευσή του προφανώς και είναι η γνωστή σε όλους μας, Tess Asplund. Η εν λόγω γυναίκα έγινε παγκοσμίως γνωστή τον Μάιο του 2016, όταν δε δίστασε να σταθεί μπροστά από συγκέντρωση των μελών του ακροδεξιού – νεοναζιστικού σουηδικού κόμματος «Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης», υψώνοντας χαρακτηριστικά τη γροθιά της!

Ναι, προφανώς και θέλει πολλά κότσια για να το κάνεις αυτό! Και προφανέστατα της βγάζουμε το καπέλο…

Αυτό ακριβώς το σύμβολό-γροθιά βρίσκεται πλέον στη Νομική Αθηνών, με την ελπίδα να εμπνεύσει κάθε 20χρονο και 20χρονη φοιτήτρια που θα το δει. Άλλωστε, μόνο εμείς οι νέοι είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά…

Και ναι, βρεθήκαμε στο σημείο για να πάρουμε λίγη από την ενέργεια του έργου κι αν μη τι άλλο, ευαισθητοποιηθήκαμε λίγο:

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι μαγειρικές συνήθειες αλλάζουν με το νέο και αναβαθμισμένο αντικολλητικό χαρτί της SANITAS!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET