FOODIES

6 αλμυρά και γλυκά σνακ που μπορείς να φτιάξεις με ψωμί του τοστ πέρα από… τοστ!

Καλό και το τοστάκι αλλά πάμε σε άλλο level!

Γεωργία Σιμιτζή

15 Μαρτίου, 2023

Πάμε να πούμε τι δε λείπει ποτέ από ένα φοιτητικό σπίτι με το 1, με το 2, με το 3… ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ! Είναι οικονομικό, το βρίσκεις εύκολα και μας προσφέρει το απόλυτο σνακ – και φοιτητικό φαγητό – το τιμιότατο τοστ

Καμιά φορά όμως ξεχνάμε τα potentials που έχει πέρα από να το πετάξεις στην τοστιέρα ή να το αλείψεις με πραλίνα, μέλι ή μαρμελάδα και να φας το πρωινό σου. Τι κι αν σου έλεγα ότι μπορείς να το βουτήξεις σε μείγμα french toast και αντί για τοστιέρα να το βάλεις σε ένα τηγάνι; Ή να φτιάξεις μία μίνι πίτσα στα πολύ γρήγορα; Ή ακόμα και λαχταριστό σκορδόψωμο;

Με καλή διάθεση και σχεδόν καθόλου μαγειρικά skills, το ψωμί του τοστ μπορεί να γίνει μια εξαιρετική βάση για να φτιάξεις πολλές υπέροχες συνταγές. Παρακάτω σου έχω 6 από αυτές, που κάνουν για πρωινό, brunch και βραδινό. Και πού ξέρεις; Μπορεί να βρεις την επόμενη σπεσιαλιτέ σου!

Ρολάκια french toast με Nutella

Με combo ψωμί του τοστ και Nutella, δεν έχασε κανείς. Πήγαινε το ένα level παραπάνω με τα πιο λαχταριστά ρολάκια french toast με γέμιση πραλίνα.

Υλικά

  • 5-6 φέτες ψωμί του τοστ
  • Πραλίνα σοκολάτας
  • 60 ml (ή 1/3 κούπας) γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας / 1 βανίλια 
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα:

  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Η διαδικασία απλή: Αφαίρεσε την κόρα από το ψωμί, «άνοιξε» κάθε φέτα με τον πλάστη – ή ένα ποτήρι – και άπλωσε Nutella. Έπειτα, τύλιξε σε ρολάκια. Σ’ ένα μπολ ανάμειξε το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και σ’ ένα άλλο μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα. Στη συνέχεια, ζέστανε το τηγάνι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφού βουτήξεις τα ρολάκια στο μείγμα με τα αυγά, τα ψήνεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα περνάς από το μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα και είναι έτοιμα να τα καταβροχθίσεις! Γιάαααμι!

Pro tip: Αν είσαι φουλ γλυκατζής, συνόδευσέ τα με λίγη έξτρα Nutella.

Pro tip 2: Μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και τριμμένο μπισκότο, κομματάκια μπανάνας ή φράουλα. It’s up to you!

Αυγό μέσα στο ψωμί

Δύο μεγάλες αγάπες γίνονται ένα: ψωμί του τοστ και αυγό. Γρήγορο και θρεπτικό, μπορεί να γίνει το go-to πρωινό, brunch ή σνακ σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι δημιουργήσεις μία τρύπα στο κέντρο του ψωμιού με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι, να βάλεις τη φέτα σε ζεστό τηγάνι και να ρίξεις το αυγό στην τρύπα. Το αποτελέσμα θα σε αποζημιώσει!

Τυρένιο Σκορδόψωμο

Six Sisters’ Stuff

Ταξίδεψε σ’ ένα εστιατόριο κάπου στη βόρεια Ιταλία φτιάχνοντας το πιο γευστικό τυρένιο σκορδόψωμο στο σπίτι σου, χάρη στο ψωμί του τοστ και βασικά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα. Ό,τι πρέπει για να απογειώσεις ένα βαρετό μεσημεριανό ή βραδινό!

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τριμμένο τυρί (πχ μοτσαρέλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Μαϊντανός (προαιρετικά)

First things first, προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC. Σ’ ένα μπολ ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα το βούτυρο (γι’ αυτό πρέπει να έχει μαλακώσει), το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι (και το μαϊντανό αν βάλεις). Άλειψε κάθε φέτα ψωμιού με το μείγμα κι άπλωσε τες όλες σ’ ένα ταψάκι. Ρίξε από πάνω το τριμμένο τυρί – να πάει παντού. Ψήνεις στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και απολαμβάνεις asap! 

Πίτσα στα γρήγορα

Simply Delicious

Συνεχίζω σε ιταλικό mood, μιας και το ψωμί του τοστ λειτουργεί ως μια εξαιρετική βάση για σπιτική πίτσα! Άπλωσε σε κάθε φέτα κέτσαπ, τυρί, ζαμπόν, πιπεριά, γενικά τα toppings που θες και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC. Σε μόλις 10 λεπτά θα έχεις ένα belissimo σνακ ή ένα τραγανό και yummy βραδινό. 

Cheese Dreams

Southern Living

Οι παραπάνω τυρένιες μπουκίτσες λέγονται cheese dreams γιατί είναι… του ονείρου. Όταν έπεσα πάνω στη συνταγή στο TikTok δε γινόταν να την κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Ουσιαστικά φτιάχνεις spread τυριού, με το οποίο αλείφεις κυβάκια ψωμιού για τοστ και τα ψήνεις για την υπέρτατη απόλαυση. 

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κούπες τριμμένο τσένταρ
  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • Πιπέρι

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ºC. Σ’ ένα μπολ ρίχνεις το τριμμένο τσένταρ και το βούτυρο και χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα. Έπειτα προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις ξανά. Επόμενο βήμα, να αφαιρέσεις την κόρα από το ψωμί και να κόψεις κάθε φέτα σε 4 τετραγωνάκια. Άλειψε τα μισά τετραγωνάκια με το μείγμα και σκέπασε τα με τα υπόλοιπα ώστε να μοιάζουν με μικρές γεμιστές μπουκίτσες. Τώρα μένει να αλείψεις με το μείγμα την πάνω μεριά τους και τα πλαϊνά και είναι έτοιμα για ψήσιμο. Για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα! 

@southern_living These Cheese Dreams are guaranteed to be one of the best easy appetizer recipes you’ve ever made. Get the full recipe below! Ingredients – 2 cups finely grated sharp Cheddar cheese – 1 cup butter, softened – 2 tablespoons heavy cream – 1 large egg – 1 teaspoon Worcestershire sauce – ½ teaspoon table salt – ½ teaspoon dry mustard – Ground red pepper or hot sauce to taste – 1 package firm white sandwich bread slices Directions 1. Preheat oven to 375°F. Beat cheese and butter at medium speed with an electric mixer until blended. Beat in heavy cream and next 5 ingredients. 2. Cut crusts from white bread slices; cut each bread slice into 4 squares. Spread cheese mixture on half of bread squares (about 1 tsp. per square); top each with 1 remaining square. Spread remaining cheese mixture over top and sides of sandwiches. Place sandwiches, 1 inch apart, on a lightly greased baking sheet. 3. Bake at 375°F for 15 minutes or until golden brown #cheesedreams #southernfoodtiktok #cheeserecipes #cheesestraws #bakedcheese ♬ original sound – Southern Living

Oreo French Toast

Marley’s Menu

Ξεκίνησα με γλυκό, οπότε θα τελειώσω και με γλυκό. Αν αγαπάς και εσύ τα Oreo, αυτή είναι η συνταγή σου. Ή ένας τρόπος να κάνεις upgrade τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. 

Υλικά

French Toast:

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/3 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 8 μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/8 κούπα γάλα
  • 2 μπισκότα Oreo θρυμματισμένα

Χτύπα σ’ ένα μπολ τα αυγά με το γάλα (και τη βανίλια), πρόσθεσε τα θρυμματισμένα Oreo κι ανακάτεψε λίγο ακόμα. Παράλληλα βάλε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και πρόθερμανε σε μέτρια φωτιά. Βούτηξε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα κι από τις δύο πλευρές, και στη συνέχεια ψήσε στο τηγάνι για 2 λεπτά κάθε μεριά. Στάκαρε τις φέτες ψωμιού και περίχυσε με το icing (ζάχαρη άχνη, γάλα, θρυμματισμένα Oreo). Βουαλά!

@imhungryforthat This Oreo French Toast is my new favorite sweet breakfast recipe!! Check out how to make it below… . French toast batter: -6 slices bread -1/3 cup of milk -2 eggs -8 crushed Oreos Oreo icing: -1 cup of powdered sugar -1/8 cup of milk -2 crushed Oreos 1. Whisk the eggs and milk together in a bowl. Add the crushed Oreos and mix. 2. Dip each bread slice in the batter and lightly coat both sides. 3. Cook in a pan over medium heat for about 2 minutes, then flip and cook for another minute. 4. For the icing, mix the powdered sugar and milk in a bowl. Add the crushed Oreos and mix just a few times. 5. Stack the Oreo French Toast on a plate and drizzle the icing on top. Enjoy! . #frenchtoast #frenchtoastrecipe #bestfrenchtoast #cookiesandcream #sweetbreakfast #bestbreakfast #breakfast #breakfastideas #foodie #foodideas ♬ Good Times – Ehrling

Περιμένουμε εντυπώσεις, ε!

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET