ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπουργείο Παιδείας | Δείτε γιατί κλείνει το 30% των ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το «Σχέδιο Αθηνά 2», στο οποίο προβλέπεται και το κλείσιμο περίπου του 30% των ΤΕΙ, που δεν βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τα ΑΕΙ.  Ωστόσο, ο ίδιος ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου, διαβεβαίωσε την ακαδημαϊκή κοινότητα πως η αλλαγή αυτή θα επέλθει μετά από […]

Default avatar

Guest Author

2 Μαΐου, 2017

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το «Σχέδιο Αθηνά 2», στο οποίο προβλέπεται και το κλείσιμο περίπου του 30% των ΤΕΙ, που δεν βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τα ΑΕΙ. 

Ωστόσο, ο ίδιος ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου, διαβεβαίωσε την ακαδημαϊκή κοινότητα πως η αλλαγή αυτή θα επέλθει μετά από αρκετό καιρό και αφού πρώτα κατοχυρωθεί θεσμικά, με απότερο σκοπό να υπάρξει ομαλή μετάβαση και αφομοίωση των νέων συνθηκών.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου θεωρεί κομβικό το θέμα των ΤΕΙ, καθώς έχει αποφασίσει να συνδέσει τα Τεχνολογικά Ιδρύματα με τα πανεπιστήμια. Όμως στο θέμα των διδακτορικών σπουδών το υπουργείο κάνει πίσω, ανακοινώνοντας στους προέδρους των ΤΕΙ ότι δεν έχουν τώρα την δυνατότητα, αφού αυτό θα περάσει σε δεύτερο νόμο το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, τα ΤΕΙ θα μπορούν να συμμετέχουν στη συνεπίβλεψη διδακτορικών των πανεπιστημίων χωρίς τη γνώμη των 2/3 της γενικής συνέλευσης κάθε πανεπιστημιακού τμήματος, όπως σήμερα. Σε αυτή τη φάση, το υπουργείο «περνάει» μόνο τα διετή τμήματα στα ΤΕΙ που θα απονέμουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5, κάτι που βαθμιαία θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα περισσότερα ιδιωτικά ΙΕΚ. Στα διετή τμήματα των ΤΕΙ θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Με δωρεάν είσοδο κι εκδηλώσεις το γιορτάζουν αύριο (18/5) τα μουσεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται κι άλλο η τιμή του καφέ, σε περίπτωση που δεν ήσασταν αρκετά σκ@τά σήμερα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Περισσότερες οι θέσεις των εισακτέων – Πώς μοιράζονται ανά τμήμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε ο 23χρονος Ερμής Καραγιάννης που είχε συμμετάσχει στο GNTM το 2020!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές σε όλο τον κόσμο ενώνονται υπέρ της Παλαιστίνης με καταλήψεις και διαμαρτυρίες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τα τμήματα που βάζουν δύσκολα στους υποψήφιους αυξάνοντας την ΕΒΕ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET