Είναι viral

Γρίφος: Φοιτητής πήρε άριστα σε εξέταση γράφοντας μόνο μία λέξη – Ποια ήταν αυτή!

Η μόνη φορά που δεχόμαστε το «έγραψα 10 χωρίς να διαβάσω καθόλου»!

Neopolis Team

23 Αυγούστου, 2022

Αυτός ο γρίφος είναι ό,τι χρειαζόμασταν για πολλούς λόγους. Πρώτον, το μυαλό πρέπει να αφήσει πίσω του τις διακοπές (sad but true) και να ξεκινήσει να στροφάρει εν όψει εξεταστικής, και δεύτερον, πού ξέρεις, μπορεί κάποιος καθηγητής να εμπνευστεί από την ίδεα για θέμα και να είσαι @ μόν@ προετοιμασμέν@.

Μια σπαζοκεφαλιά λοιπόν που διαβάσαμε στο braingle.com και μας ζόρισε αρκετά (πήγαμε κατευθείαν στη λύση δηλαδή…), λέει:

«Υπήρχε κάποτε ένα κολλέγιο, που πρόσφερε το μάθημα στις πιθανότητες και την εφαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο. Το μάθημα ήταν σχετικά εύκολο, αλλά υπήρχε μια παγίδα. Δεν υπήρχαν εργασίες ή διαγωνίσματα, παρά μόνο μια τελική εξέταση, στην οποία δινόταν μόνο μια ερώτηση.

Όταν έλαβαν όλοι το τεστ, ήταν μια κενή σελίδα με μία μόνο ερώτηση: «Τι είναι ρίσκο;»

Οι περισσότεροι φοιτητές κατάφεραν να περάσουν, αλλά μόνο ένας πήρε 100 στα 100 στη βαθμολογία. Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι έγραψε μόνο μία λέξη!

Ποια ήταν αυτή; 

Η Λύση:

Ο φοιτητής έγραψε «Αυτό» και παρέδωσε το γραπτό. 

Με την απάντησή του δήλωνε ότι ενέχει ρίσκο τόσο το γεγονός να βασίζεται ο βαθμός σε μία μόνο εξέταση, όσο και η επιλογή του να δώσει μια μονολεκτική απάντηση σε μια σημαντική εξέταση ελπίζοντας ο καθηγητής να καταλάβει τι σημαίνει.»

Κι ενώ πολύ θα θέλαμε να έχουμε την αυτοπεποίθησή του για να ξεμπερδεύουμε από τις εξετάσεις με μία μόνο λέξη, κάτι μας λέει ότι οι καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια το μόνο που ψάχνουν είναι μια καλή αφορμή να σε κόψουν με 4,9. Ο Σεπτέμβρης είναι μπροστά όμως, και οι πιο risky μπορούν να μάθουν αν τους παίρνει ή όχι.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι μαγειρικές συνήθειες αλλάζουν με το νέο και αναβαθμισμένο αντικολλητικό χαρτί της SANITAS!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

ΑΜΣΤΕΛ: H νέα τηλεοπτική της ταινία είναι αφιερωμένη στις στιγμές που ξεχαστήκαμε και θα θυμόμαστε για πάντα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET