ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

Το TEDxAUEB επιστρέφει και μάλιστα με πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Πώς ένας αρχαίος μύθος μπορεί να συνδεθεί με τις αλκυονίδες μέρες και το δίδαγμα αυτoύ να βρίσκει εφαρμογή στο σήμερα; Την απάντηση έρχεται να τη δώσει το θέμα του φετινού TEDxAUEB με τίτλο HALCYON,  εμπνευσμένο από την ιστορία της Αλκυόνης – μία ιστορία που αξίζει να διαδοθεί.  Η Αλκυόνη και ο Κύηκας ζούσαν ευτυχισμένοι και […]

Δαμιανός Σανταλίδης

10 Απριλίου, 2021

Πώς ένας αρχαίος μύθος μπορεί να συνδεθεί με τις αλκυονίδες μέρες και το δίδαγμα αυτoύ να βρίσκει εφαρμογή στο σήμερα;

Την απάντηση έρχεται να τη δώσει το θέμα του φετινού TEDxAUEB με τίτλο HALCYON,  εμπνευσμένο από την ιστορία της Αλκυόνης – μία ιστορία που αξίζει να διαδοθεί. 

Η Αλκυόνη και ο Κύηκας ζούσαν ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι, τόσο που στα μάτια τους εξισώθηκαν με τους θεούς. Ήταν οι αποκλειστικοί θέτες των στόχων τους, ήταν ατρόμητοι και ερωτευμένοι. Τόλμησαν να αγγίξουν την ουσιαστική ευτυχία δίνοντας  τη δική τους ερμηνεία στη ζωή και τα όνειρά τους. Ανεξάρτητα από την βούληση των Θεών – ανεξάρτητα από τις κοινωνικές νόρμες. 

Οι άνθρωποι έχουμε μάθει να προσαρμόζουμε τους στόχους μας, την ευτυχία μας, τους εαυτούς μας και να κυνηγάμε την επιτυχία στο άκαμπτο πλαίσιο που ορίζει η κοινωνία μας. Κάποιες φορές ωστόσο, επαναπαυόμενοι στην ιδέα πως όσα έχουμε χτίσει είναι αιώνια, ξεχνάμε πως κάτι απρόσμενο μπορεί να αλλάξει εντελώς τα  δεδομένα.  

Έτσι και στον μύθο, η οργή των θεών δεν άργησε να χτυπήσει το ζευγάρι.  Εξοργισμένος ο Δίας, έριξε τους κεραυνούς του και βύθισε το καράβι του Κύηκα, οδηγώντας τον στον πνιγμό του. Βλέποντας όμως την θλίψη της Αλκυόνης, οι θεοί αποφάσισαν να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, μεταμορφωνοντας την σε  πανέμορφο πουλί, που γεννά τα μικρά του στην καρδιά του χειμώνα, τις γνωστές σε όλους μας αλκυονίδες μέρες.  

Οι αλκυονίδες μέρες είναι μια όαση καλοκαιρίας μέσα στον χειμώνα. Μέρες ζεστές και πρόσφορες για νεογέννητες Αλκυόνες, για απελευθερωμένες συνειδήσεις και επαναστατικές ιδέες. Μέρες που οι προβολείς φωτίζουν όλους τους ανθρώπους που τόλμησαν παρά τις αντιξοότητες, να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους  και αρπάζοντας τα ηνία της ζωής, να οδηγηθούν στη μεταμόρφωση. Όλους αυτούς που σαν την Αλκυόνη, αντί να αλλάξουν τους εαυτούς τους αλλάξαν τα κοινωνικά δεδομένα. 

Εσύ είσαι έτοιμος για την αλλαγή; 

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι μαγειρικές συνήθειες αλλάζουν με το νέο και αναβαθμισμένο αντικολλητικό χαρτί της SANITAS!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET