HAPPY BODY

9 πράγματα που σου φαίνονται περίεργα στο στήθος σου, όμως είναι φυσιολογικά!

Ώρα να σταματήσεις να φρικάρεις μπροστά από τον καθρέφτη.

Όλοι έχουμε ανασφάλειες με το σώμα μας. Από την εφηβεία κιόλας παθαίνεις ένα σοκ με τις αλλαγές που συμβαίνουν πάνω σου και για τις οποίες κανείς δεν σε είχε προετοιμάσει μέχρι στο σήμερα που η τελειότητα στα social media σε γεμίζει έξτρα άγχος για τις «ατέλειές» σου. Εντοπίζεις «περίεργα» πράγματα στην εικόνα σου και ντρέπεσαι να μιλήσεις γι’ αυτά, γιατί νιώθεις πως είσαι η μόνη που τα έχει. Giiirl, τα ψεγάδια είναι το μεγαλύτερο κοινό που έχουμε μεταξύ μας!

Ειδικά το στήθος είναι ένα σημείο του σώματος που μας έχει απασχολήσει όλες, ακριβώς γιατί συμβαίνουν πολλά πάνω του και γιατί κανείς δε μιλάει γι’ αυτά. Από το να είναι το ένα μεγαλύτερο από το άλλο ή να αλληθωρίζουν, μέχρι το να έχεις παραπάνω από δύο θηλές, όποια κι αν είναι η ανησυχία σου, just breathe. Τα περισσότερα είναι φ-υ-σ-ι-ο-λ-ο-γ-ι-κ-ά!

Αναλαμβάνω λοιπόν τον ρόλο της μεγάλης αδερφής κι έρχομαι να σου μεταλαμπαδεύσω μερικές από τις ταπεινές μου γνώσεις, για να σταματήσεις να βγάζεις συμπεράσματα μόνη σου ή να φρικάρεις μπροστά στον καθρέφτη. Παρακάτω θα βρεις 9 πράγματα για το γυναικείο στήθος που μπορεί να σου φαίνονται… περίεργα, όμως είναι απολύτως φυσιολογικά.

Disclaimer: Προφανώς δεν είμαστε ειδικοί και μιλάμε για ακίνδυνες καταστάσεις! Εάν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να μιλήσεις οπωσδήποτε με γιατρό.

1 Δεν έχουν το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους

Όπως η αριστερή και η δεξιά πλευρά του σώματος σε κάθε άνθρωπο δεν είναι πανομοιότυπες, έτσι και στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία ασυμμετρία όσον αφορά τα στήθη (ή και τις θηλές). Δεν έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος, απλά η διαφορά είναι άλλοτε ανεπαίσθητη κι άλλοτε πιο εμφανής. Ένα hack που θα βοηθήσει στη δεύτερη περίπτωση είναι να πάρεις σουτιέν με ενίσχυση και να την αφαιρέσεις από τη μεριά που το στήθος σου είναι μεγαλύτερο. Εάν πάλι η διαφορά είναι αρκετά έντονη που δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητά σου, καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο γιατρό σου. 

2 Το στήθος σου το αλλήθωρο

Το ένα κοιτάζει στην ανατολή και το άλλο στη δύση, γνωστά και ως ‘east west boobs‘. Είναι παρόμοια λογική με το μέγεθος. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, γιατί είναι φυσιολογικό και σύνηθες σε πολλές γυναίκες οι θηλές να μη δείχνουν προς τα εμπρός αλλά προς τα έξω κα σε αντίθετες κατευθύνσεις. Εκτός κι αν σε ενοχλεί από αισθητικής άποψης, embrace your uniqueness φίλη μου! 

3 Έχεις παραπάνω από δύο θηλές

Welcome to the club φίλτατη! Για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα, και ο Harry Styles έχει 4 και εγώ 3. Προφανώς και δε μιλάμε για αναπτυγμένη θηλή, ούτε για στήθος ολόκληρο! Αν δεν στο πει κάποιος, πολλές φορές δεν ξέρεις καν τι είναι. Μοιάζει με μικρό σπυράκι ή τσίμπημα κουνουπιού και βρίσκεται λίγα εκατοστά χαμηλότερα της κανονικής. Πρόκειται ουσιαστικά για μία υπανάπτυκτη ρώγα τη στιγμή που ακόμα ήσουν στην κοιλιά της μαμάς σου και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την παρουσία της. Σε κάνει απλά λίγο πιο *σπέσιαλ*! 

4 Με τις τρίχες γύρω από τις θηλές τι παίζει;

Το σώμα μας είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να έχει τρίχες! Εμείς τους έχουμε δώσει αρνητική έννοια, ενώ υπάρχουν για να μας προστατεύουν. Μη σοκαριστείς αν δεις μερικές γύρω από τις θηλές σου και μην ντραπείς πιστεύοντας πως είσαι η μόνη. Όλες έχουμε, άλλες λιγότερες κι άλλες περισσότερες, άλλες πιο αδύναμες κι άλλες πιο σκουρόχρωμες ανάλογα με τις ορμόνες και τα γονίδια. Εάν νιώθεις άβολα, μπορείς να τις αφαιρέσεις με ένα τσιμπιδάκι ή για πιο μόνιμα αποτελέσματα, με λέιζερ. Παρόλα αυτά αν η τριχοφυΐα είναι ανησυχητικά έντονη ή παρατηρήσεις ξαφνική αύξηση στις τρίχες, κανόνισε μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σου.

5 Είναι… πλάκα

Όλα τα μεγέθη είναι μοναδικά και πανέμορφα, periodt! Άσε που το ότι το στήθος μεγαλώνει μέχρι τα 18 είναι μύθος. Είμαι 24 κι ακόμα υπάρχει ανάπτυξη. Εκτός αυτού, το να έχεις μικρό στήθος είναι τέλειο. Μπορείς να κυκλοφορείς άνετα χωρίς σουτιέν, το καλοκαίρι δεν ιδρώνεις ανελέητα και μπορείς να κοιμάσαι μπρούμυτα χωρίς να πονάς. Έχω πολλά προτερήματα να σου πω ακόμα, αλλά το point αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσεις τις συγκρίσεις και να το αγαπήσεις γι’ αυτό που είναι.

6 Το τμήμα γύρω από τις θηλές σου είναι κάπως σκούρο

Η περιοχή αυτή έχει όνομα και είναι γνωστή ως (γιουροβίζιον σύμφωνα με τον Στάθη Ψάλτη) θηλαία άλως. Η απόχρωσή της διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, μπορεί να είναι πολύ ανοιχτό ροζ που να βλέπεις τις φλέβες σου, μπορεί να κάνει match με αυτή του δέρματος, μπορεί να είναι όμως και πιο σκούρο καφέ. Σκέψου ότι συμβαίνει να διαφέρει και η υφή, όπως να είναι πιο ζαρωμένη, ή πιο λεία. Ναι, όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά!

7 Να είναι η θηλή προς τα μέσα

Επίσης όχι κάτι ασυνήθιστο, αφού ένα 10%-20% των γυναικών έχει ανεστραμμένες θηλές. Για να καταλάβεις, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι θηλών: Οι προεξέχουσες (ο πιο κοινός), οι επίπεδες (αυτές που δεν εξέχουν καθόλου), οι φουσκωμένες (σχηματίζουν ένα μικρό λοφάκι με τη θηλαία άλως) και αυτές που πηγαίνουν προς τα μέσα! Οι περισσότερες γυναίκες γεννιούνται με αυτόν τον τύπο θηλής, ωστόσο, αν οι δικές σου ξαφνικά άλλαξαν σχήμα και μπήκαν προς τα μέσα, τότε πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου.

8 Έχεις μικρά εξογκώματα γύρω από τη θηλή

Τα συγκεκριμένα εξογκώματα, ή μπιλάκια όπως τα λέμε, είναι ό,τι πιο φυσιολογικό και μάλιστα έχουν και δικό τους όνομα: Montgomery glands (αδένες «Μοντγκόμερι»). Βρίσκονται σε κάθε στήθος (ρώτα εμάς που ζήσαμε την πιο ΤΜΙ στιγμή και ψαχνόμασταν όλες μεταξύ μας στο γραφείο) και ουσιαστικά πρόκειται για μικρούς αδένες που βοηθούν στην ενυδάτωση των θηλών σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού! SO it’s a good thing! 

9 Να βγάζεις υγρό

Έχεις προσέξει κατά καιρούς να παράγεις μια ελάχιστη ποσότητα λευκού υγρού από τις θηλές σου, χωρίς να είσαι ή να έχεις υπάρξει ποτέ έγκυος; Πολλές γυναίκες το παθαίνουν πού και πού αν υπάρξει πίεση και δε διατρέχει λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Υγείας, μπορεί να συμβεί και με κάποια έντονη τριβή από το σουτιέν ή το μπλουζάκι σου! 

Ωστόσο δεν είναι φυσιολογικό (και θα πρέπει να το κοιτάξεις με τον γυναικολόγο σου) εάν:

  • Συμβαίνει πολύ συχνά
  • Βγαίνει μόνο από το ένα στήθος
  • Μυρίζει ή έχει αίμα
  • Συνοδεύεται από πρήξιμο, πόνο, κοκκινίλες

Όπως βλέπεις, αρκετά χαρακτηριστικά που εσύ θεωρούσες ασυνήθιστα κι ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα, τελικά είναι στο μυαλό σου. Ούτε είναι περίεργα ούτε είσαι η μόνη που τα έχει. So let your boobs be και σλατίνα ηρέμησε!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΣΤΥΛ

5 ιδέες να στιλιζάρεις το cargo παντελόνι για κάθε περίσταση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το 85% όσων μας προβληματίζουν δε θα συμβούν ποτέ, τσάμπα αγχωνόμαστε δηλαδή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET