ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

88χρονος πήρε πτυχίο από το Παν/μιο Κρήτης κι απέδειξε πως ποτέ δεν είναι αργά!

Κι αυτό εμείς το ονομάζουμε στοχοπροσήλωση!

Neopolis Team

14 Ιουλίου, 2022

Ήταν 2018 όταν γράφαμε για έναν ασυνήθιστο υποψήφιο των Πανελληνίων, τον 84χρονο τότε κ. Δημήτρη Μουδατσάκη. Κι αν μας έδωσε μία φορά δύναμη και κουράγιο να παλέψουμε για τα όνειρά μας με την είσοδό του στο Παν/μιο Κρήτης, με την απόκτηση του πτυχίου του το κάνει δέκα!

Από την άλλη βέβαια, this is our sign ότι δε χρειάζεται να βιαζόμαστε κιόλας. 😅

Τέλος πάντων, τέσσερα χρόνια μετά, ή αλλιώς, 8 εξάμηνα και κάμποσες εξεταστικές αργότερα, ο 88χρονος πλέον κύριος Δημήτρης περιμένει την τελετή ορκωμοσίας την Τετάρτη 20 Ιουλίου και γίνεται ξανά έμπνευση για όλους!

Όπως αναφέρει τo rethnea.gr, ο κ. Μουδατσάκης είναι τυπογράφος στο επάγγελμα και τώρα πια απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Το 2018 μάθαμε πως ο ηλικιωμένος άντρας δεν κατάφερε να σπουδάσει στη ζωή του, καθώς αναγκάστηκε να δουλέψει από τα 10 του χρόνια. Έμαθε την τέχνη του βιβλιοδέτη δίπλα στον θείο του, τελείωσε το Δημοτικό, πήγε φαντάρος και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του επιχείρηση.

Αργότερα έκανε οικογένεια, απέκτησε παιδιά κι εγγόνια, ωστόσο το μαράζι του ήταν να καθίσει στα έδρανα των αμφιθεάτρων και όταν πια βγήκε στη σύνταξη πριν 22χρόνια αποφάσισε να το πραγματοποιήσει. Η αρχή έγινε με την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, μετά του Λυκείου και τέλος με την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! 

Ο ίδιος είχε πει μετά την επιτυχία του στις Πανελλήνιες:

Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!

Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν. Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ.

Έτσι κι έγινε λοιπόν. Κι όχι μόνο γράφτηκε, αλλά κατάφερε να βγάλει τη Σχολή στα 4 χρόνια! Αυτή είναι μια ξεκάθαρη σπόντα προς τον εαυτό μας…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET