ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Φοιτητής στα 84 | Ο παππούς που πέρασε στο Πανεπιστήμιο μέσω Πανελληνίων!

Πότε δεν είναι αργά για να εκπληρώσεις ένα όνειρό σου, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσεις Πανελλήνιες στα 84 για να μπορέσεις να περάσεις στο Πανεπιστήμιο. Ο Δημήτρης Μουδατσάκης με καταγωγή από την Κρήτη, πήρε μέρος στις φετινές Πανελλήνιες και πλέον θα είναι και επίσημα ένας φοιτητής. Ο ίδιος όπως αναφέρει, θέλει να δηλώσει Ιστορία […]

Neopolis Team

9 Ιουλίου, 2018

Πότε δεν είναι αργά για να εκπληρώσεις ένα όνειρό σου, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσεις Πανελλήνιες στα 84 για να μπορέσεις να περάσεις στο Πανεπιστήμιο.

Ο Δημήτρης Μουδατσάκης με καταγωγή από την Κρήτη, πήρε μέρος στις φετινές Πανελλήνιες και πλέον θα είναι και επίσημα ένας φοιτητής. Ο ίδιος όπως αναφέρει, θέλει να δηλώσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου.

Ο 84χρονος δεν κατάφερε να σπουδάσει στη ζωή του, καθώς από την ηλικία των 10 αναγκάστηκε να βγει στο μεροκάματο. Τότε είχε φύγει από το χωριό του, το Σκοτεινό, για να πάει στο Ηράκλειο, προκειμένου εκεί να μάθει την τέχνη του βιβλιοδέτη δίπλα στον θείο του.

Τελείωσε το Δημοτικό, πήγε φαντάρος και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του επιχείρηση. Αργότερα έκανε οικογένεια, απέκτησε παιδιά και εγγόνια. Τη μεγάλη απόφαση για την επιστροφή του στα θρανία την πήρε όταν πια βγήκε στη σύνταξη.

Ξεκίνησε από το Γυμνάσιο, μετά το Λύκειο και τώρα πια ετοιμάζεται για τα έδρανα του Πανεπιστημίου.

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!», εξομολογείται στο Cretalive.

Ολα αυτά τα χρόνια όμως, ήταν με ένα βιβλίο στο χέρι. «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν!», θυμάται.

Την αγάπη του για τα βιβλία «προδίδει» και η βιβλιοθήκη του, καθώς όπως λέει πλέον δεν χωράει άλλα.  Συνήθως διάβαζε κάτι σχετικό με την ιστορία και τώρα ετοιμάζεται να κάνει σχετικές σπουδές. 

«Σκέφτομαι να δηλώσω Ιστορία & Αρχαιολογία. Πιστεύω ότι θα πιάσω τη βάση. Είμαι 1.000 μονάδες πάνω από τον τελευταίο που μπήκε πέρσι. Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ. Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να παρακολουθήσει τα σχολικά μαθήματα.

«Έφευγα από εδώ στις 6 το απόγευμα. Μία ώρα μετά άρχιζε το μάθημα και γύριζα σπίτι κατά τις 11. Με τα πολλά, πήγαινε 1 η ώρα για να κοιμηθώ. Μετά σηκωνόμουν το πρωί, είχα τις δουλειές του σπιτιού. Ήταν λιγάκι δύσκολο για μένα. Δεν προλάβαινα να διαβάσω όπως θα ήθελα. Και πήγαινα με τύψεις στο σχολείο…», λέει, και πρόσθεσε: «Ελεγα, αν με αφήσουν καμιά φορά μετεξεταστέο, δεν θα ξαναπάω! Αλλά εντάξει, διάβαζα κι έπαιρνα 20αρια!».

Όσο για τα αποτελέσμα, ο κ. Δημήτρης έγραψε καλύτερα στην έκθεση. «Πήρα 14,5. Στην Ιστορία, αν και μου αρέσει πολύ, δεν πήγα και τόσο καλά. Πήρα 10. Αλλά, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για όλους στο νυχτερινό σχολείο».

Αρκετοί δεν το πίστευαν ότι θα τα καταφέρει. «Στην αρχή, όταν επέστρεψα στο σχολείο, η σύζυγος μου έλεγε “Μα τι πας να κάνεις;”. Και γενικά δεν το πίστευαν πως θα είχα τόση δύναμη. Και τώρα όμως είναι διστακτικοί για το πώς θα πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Μου λένε “είναι μακριά, πώς θα πηγαίνεις εκεί πέρα”. Εγώ τους απαντώ, πώς όσο οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν θα πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο!».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET