ΕΛΛΑΔΑ

8 ελληνικές σαλάτες που μας κάνουν περήφανους στη λίστα με τις 50 καλύτερες του κόσμου!

Ποιο πιτόγυρο; Ντάκος η πραγματική μας σπεσιαλιτέ!

Neopolis Team

20 Ιουλίου, 2022

Τελικά δεν είναι μόνο ο gyros και ο musaka η σπεσιαλιτέ μας. Έχουμε και πιο υγιεινές προτάσεις σαν χώρα, 8 εκ των οποίων μας χάρισαν από μία θέση στη λίστα με τις 50 καλύτερες σαλάτες του κόσμου!

Ούτε εμείς ξέραμε ότι έχουμε τέτοια δυναμική στη συγκεκριμένη κατηγορία του μενού (κάποιοι μας κατηγορούν πως αν δεν υπάρχει λίπος στο πιάτο μας, τότε δεν το θεωρούμε φαγώσιμο), να όμως που η ελληνική κουζίνα έχει λόγο παντού.

Όπως καλά μαντέψατε, η χωριάτικη δε θα μπορούσε να λείπει από την κατάταξη του TasteAtlas, ωστόσο δεν είναι κι αυτή που μας κάνει most proud. Συγκινημένοι νιώθουμε κυρίως για τον κρητικό ντάκο, που κατέκτησε τη 2η θέση χάνοντας για λίγο την πρωτιά από τη βουλγαρική Ovcharska Salad.

Οι υπόλοιπες 6 παρουσίες μας προκαλούν και μια έκπληξη όσο να ‘ναι, αφού πρόκειται για την πατατοσαλάτα, τους ασκορδουλάκους (τιναφτορε;), την τονοσαλάτα, τη λαχανοσαλάτα και τα χόρτα.

Το TasteAtlas δημιούργησε μία λίστα προς ψήφιση με τις καλύτερες σαλάτες – με τη χώρα μας να συμμετέχει με 8 πιάτα – η οποία ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη, γι’ αυτό και μπαίνοντας εδώ θα συναντήσεις διαφοροποιήσεις στη σειρά. Ο ντάκος παραμένει #2 αξία φυσικά! 

Στο μεταξύ, κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και με τα χειρότερα φαγητά του κόσμου, όπου εκεί κατακτήσαμε 2 σχετικά χαμηλές θέσεις. Οι μπάμιες είναι το φαγητό που όλους μας ενώνει… στο μίσος, ενώ ο πατσάς είναι πιο αμφιλεγόμενος. Θα βρεις άτομα να τον απολαμβάνουν δηλαδή.  

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET