ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 είδη σεξ που κάνεις όταν βρίσκεσαι σε τοξική σχέση!

Δε χρωστάς σε κανένα να θυσιάζεις ούτε την απόλαυση, ούτε την ψυχική σου υγεία!

Στέλα Τσάναϊ

6 Ιουλίου, 2022

Phil Desforges/Unsplash

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποι@ βρίσκεται σε μία τοξική σχέση. Υπάρχει όμως, ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να σου ανοίξει τα μάτια: το σεξ που κάνετε. Όχι ότι κάθε κακό ή άβολο σεξ σημαίνει ότι η σχέση είναι ανθυγιεινή (μπορεί να ήσασταν αγχωμένοι, κουρασμένοι, να είχατε σκάσει από το φαΐ… συμβαίνουν κι αυτά), υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού που επιβεβαιώνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Για αρχή, το σεξ με τ@ σύντροφό σου πρέπει να είναι κάτι που θέλεις και νιώθεις άνετα να κάνεις. Όπως επίσης να μπορείς να εκφράσεις αυτά που σου αρέσουν ή όχι κατά τη διάρκεια της πράξης. Αν ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν παίρνεις την ευχαρίστηση και τη σεξουαλική ικανοποίηση που περίμενες, αντιθέτως τελειώνετε και νιώθεις χειρότερα απ’ ό,τι πριν, η κόκκινη σημαιούλα έχει σηκωθεί και ανεμίζει.

Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα, αν βιώνεις κάποιο από τα παρακάτω είδη σεξ, τότε θα σε παρακαλούσα να φύγεις μακριά από τη σχέση αυτή χωρίς δεύτερες σκέψεις:

1 Σεξ που δεν είσαι σε διάθεση να κάνεις

Όπως είπαμε και πριν, σε μία υγιή σχέση πρέπει να νιώθεις άνετα να πεις όχι στ@ σύντροφό σου και ότι δεν είσαι στο mood για σεξ και εκείν@ με τη σειρά του να δείξει κατανόηση. Όχι να προσπαθεί να σου αλλάξει γνώμη και να σε γεμίζει με ενοχές λες και το σώμα σου τ@ ανήκει. Συναίνεση φίλ@ μου, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! Δεν μπορείς να πιέζεσαι να κάνεις κάτι που δε θέλεις, πόσο μάλλον μία σεξουαλική πράξη που στο τέλος θα σε αφήσει να νιώθεις «άδει@» και «βιασμέν@». Αν δε δέχεται το όχι, φεύγεις.

2 Σεξ μόνο μετά από καβγά

Αν συνηθίζετε να κάνετε το «καλύτερο» σεξ μόνο εάν έχετε τσακωθεί νωρίτερα, τότε τα νέα δεν είναι και πολύ ευχάριστα. Έχετε δημιουργήσει ένα κακό συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ σας, καθώς έχετε συνδέσει τον τσακωμό και την ένταση με το παθιασμένο σεξ. Αυτός ο κύκλος δε θα σταματήσει ποτέ και θα επιδιώκετε με λάθος τρόπο ο ένας την προσοχή του άλλου. Αν στις καλές σας μέρες δεν κάνετε σεξ ή απλά είναι βαρετό, τότε η σχέση σημειώνει επικίνδυνα επίπεδα τοξικότητας, όσο κι αν απολαμβάνεις εν μέρει αυτό που σας συμβαίνει.

3 Σεξ με πόνο

Δεν εννοώ το kink που όλοι λίγο πολύ απολαμβάνουμε. Εννοώ όταν η επαφή αρχίζει να γίνεται επώδυνη, υποφέρεις και παρατηρείς μια άγρια διάθεση στ@ παρτενέρ σου. Αισθάνεσαι έρμαιο στις ορέξεις τ@ και ότι δεν είσαι ασφαλής. Σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να συνεχίσει στη σκέψη ότι θα απογοητευτεί ή θα ξενερώσει. Προφανώς κι ένας άνθρωπος που σε αγαπάει και σε νοιάζεται δε θα ήθελε ποτέ να σου προκαλέσει πόνο με οποιονδήποτε τρόπο.

4 Σεξ που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για το σώμα σου

Στο σεξ, αλλά και στη σχέση γενικότερα, όλο το νόημα είναι να νιώθεις πως το άτομο που έχεις απέναντί σου σε θαυμάζει και σε θέλει γι’ αυτό που είσαι. Αν τώρα σου ασκεί κριτική σε κάθε ευκαιρία κι εσύ αγχώνεσαι να το κάνετε με αναμμένα φώτα ή εντελώς γυμνοί για να μη σχολιάσει την κοιλιά σου ή το μικρό στήθος σου, τότε πλιζ μην τ@ κάνεις άλλο τη χάρη να αμφισβητείς τον εαυτό σου! Το σώμα σου είναι υπέροχο και οποιοσδήποτε λέει το αντίθετο, δεν αξίζει ούτε λεπτό από το χρόνο σου και σίγουρα δεν αξίζει να κοιμάται μαζί σου.

5 Σεξ που δε νιώθεις ασφάλεια

Η προφύλαξη στο σεξ θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Εάν επιμένεις να χρησιμοποιήσετε προφυλάξεις και το ταίρι σου, σου αραδιάζει ένα σωρό ηλίθιες δικαιολογίες για να μην το κάνει, τότε BIG NO. Ούτε δικαιολογίες. Ούτε γκρίνια. Ούτε διαπραγματεύσεις. Το ασφαλές σεξ είναι το μόνο σεξ που πρέπει να κάνετε.

6 Σεξ χωρίς σεβασμό

Αν επιμένεις ότι δε θέλεις να δοκιμάσετε κάποιες νέες στάσεις που σου προτείνει ή νιώθεις άβολα τελικά με το sex toy που αγοράσατε και ο/η άλλος/η σε χαρακτηρίζει ξενέρωτ@, σε κάνει να νιώθεις λίγ@ ή σε συγκρίνει με πρώην τ@, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για σένα. Και μόνο που ενδίδεις για να γλιτώσεις από τον ψυχολογικό πόλεμο και καταλήγεις να νιώθεις απαίσια με τον εαυτό σου και δε θες να σε ακουμπάει ο άλλος, είναι σοβαρός λόγος για να μαζέψεις τα πράγματα σου και να φύγεις. Ναι, αυτή είναι η έλλειψη σεβασμού στο κρεβάτι και δε θα έπρεπε να την ανεχτείς από κανέναν!

7 Σεξ που δεν τελειώνεις ποτέ

Σε μία υγιή σχέση, η επικοινωνία και η επένδυση ποιοτικού χρόνου είναι το παν. Θες να δώσεις στον άλλον το καλύτερο που έχεις να του προσφέρεις και τη μέγιστη απόλαυση. Εάν μόνο εκείν@ τελειώνει και δεν ψήνεται να σε περιποιηθεί, τότε το καμπανάκι χτυπάει δυνατά! Σου αξίζει η ευχαρίστηση. Δεν πρέπει να προσποιείσαι ή να θυσιάζεις τη δική σου απόλαυση για τη δική τ@. Το σεξ υποτίθεται ότι πρέπει να είναι διασκεδαστικό και για τους δυο σας, όχι μόνο για τον έναν. Ποιο το νόημα να το κάνεις τότε;

8 Όταν είναι εκδηλωτικ@ μόνο στο σεξ

Έχετε σχέση εδώ και καιρό και παρόλο που κάνετε υπέροχο κρεβάτι, φαίνεται να είναι και το μόνο μέρος που γίνεται κάτι. Όταν είστε σε πιο χαλαρή φάση, δε σου δίνει καν σημασία, δεν τ@ νοιάζει να περάσετε όμορφο χρόνο μαζί, παρά μόνο αν είναι σε κάποιο σπίτι ή σε κάποιο μέρος που θα μπορείτε να κάνετε σεξ. Στην αρχή μπορεί να είναι ωραίο. Όταν περάσουν όμως τα πρώτα μέλια και αρχίσεις να καταλαβαίνεις το συναισθηματικό κενό που σου δημιουργείται, τότε θα ξενερώσεις στο κρεβάτι και θα καταλήξεις να ταυτίζεσαι με τα παραπάνω…

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET