Είναι viral

Σύρος: 7χρονος δίνει το χαρτζιλίκι των γιορτών για τροφές για τα αδέσποτα και κάτι μέσα μας λύγισε!

Για κάτι τέτοια, ναι, θέλουμε να κλαίμε!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

16 Ιανουαρίου, 2021

Είναι και κάτι τέτοιες ειδήσεις, που γεμίζουν την καρδιά μας χαρά και τα μάτια μας δάκρυα! 

Ακούμε συνέχεια για τη σημασία που έχουν οι μικρές πράξεις και αυθόρμητα το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να το εκλαμβάνουμε σαν άλλη μία κλισέ φράση. Έρχονται όμως και συμβαίνουν αυτές οι μικρές πράξεις μπροστά στα μάτια μας και τελικά, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα κλισέ.

Είναι η ελπίδα ότι μέσα σε όλα αυτά που ακούγονται κατά καιρούς και μας κάνουν να απογοητευόμαστε και να λέμε «μπα, δε γίνεται τίποτα τελικά», γίνεται και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι πιστεύαμε. Γιατί άλλο βάρος έχει μια τέτοια πράξη να έρχεται από έναν μεγάλο, σοβαρό ενήλικα, κι άλλο από ένα αθώο 7χρονο παιδάκι, που το κάνει γιατί όντως σε αυτόν τον κόσμο θέλει να ζει. Αυτόν τον κόσμο βλέπει με τα παιδικά του μάτια και αυτόν προσπαθεί να χτίσει μέσα από τις πράξεις του.

Όπως καταλάβατε, κάπως μας επηρέασε αυτή η κίνηση του μικρού Δημήτρη, που αντί να χαλάσει τα λεφτά των εορτών σε παιχνίδια (πράγμα που κι εμείς οι ίδιοι αυτό κάναμε και δεν έχει τίποτα το κακό), προτίμησε να τα ξοδέψει για να προσφέρει (και) αλλού χαρά.

Συγκεκριμένα, να ταϊστούν τα αδέσποτα σκυλάκια του καταφυγίου της Σύρου.

Αγόρασε έτσι τροφές, τις συνόδευσε με ένα γράμμα όπου έγραφε «Είμαι ο Δημήτρης. Είμαι επτά χρονών. Σας αφήνω τροφές για τα αδεσποτάκια. Καλή χρονιά» και τις άφησε για να τις παραλάβουν οι εθελοντές. Αυτοί φυσικά, δεν μπορούσαν να κρατήσουν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους και το μοιράστηκαν μέσα από ένα post στο facebook, που έλεγε:

Είναι ο Δημήτρης!! Ένα αντράκι 7 ετών που από τα χαρτζιλίκια των εορτών διέθεσε τα χρήματα που συγκέντρωσε και αγόρασε τροφή για τα μουσουδάκια μας!! Πρωτοβουλία καθαρά δική του, αυτό ήθελε και αυτό τον έκανε χαρούμενο!! Είμαστε οι εθελοντές ενός καταφυγίου που τέτοιες πράξεις μας ξεπερνούν και μας πλημμυρίζουν συγκίνηση… Να χαίρεστε το αγόρι σας κα Μαρία Βαρθαλίτου και κ Γεράσιμε Μακρυωνίτη!! Να είναι πάντα ευτυχισμένος και να τον καμαρώνετε!! Όμορφε μας, έδωσες μεγάλη χαρά στα σκυλάκια μας και εμάς!

https://www.facebook.com/syrosstrayanimalshelter/posts/3548423748567396

Και κάπως έτσι, ο 7χρονος Δημήτρης εκεί που πήγαινε να προσφέρει χαρά σε μερικές ουρίτσες, τελικά κατάφερε να κάνει να κλάψουν από συγκίνηση τόσο οι εθελοντές που αντίκρισαν την κίνησή του όσο κι εμείς που τη διαβάζουμε.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET