ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

7 λόγοι που κάνουν το Μητροπολιτικό Κολλέγιο την πιο σωστή επιλογή για το μέλλον σου!

Εδώ δε χωράνε δεύτερες σκέψεις.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

9 Σεπτεμβρίου, 2020

[sponsored article]

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για πολλούς μπαίνει στο παιχνίδι η ώρα της μεγάλης απόφασης, η στιγμή να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες, που αφορούν το μέλλον τους. Άλλοι το κάνουν για πρώτη φορά και άλλοι για δεύτερη ή πολλοστή, με το άγχος όμως για το αν θα δικαιωθούν από την απόφασή τους αυτή να είναι ίδιο σε κάθε περίπτωση.

Δεν είναι εύκολο στα 18 σου να καλείσαι να αποφασίσεις για κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την πορεία της ζωής σου, ούτε μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι κάποια στιγμή δε θα το μετανιώσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν, προτού καταλήξεις οπουδήποτε, να ξέρεις τι πραγματικά σ’ αρέσει, πού είσαι διατεθειμένος να αφιερωθείς και τι δε σε ενοχλεί να σε συνοδεύει στο υπόλοιπο της ζωής σου. Εφόσον καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, τότε έχεις καταφέρει να κάνεις και ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή επιλογή, ή διαφορετικά, στην καταλληλότερη σχολή.

Τι χρειάζεται όμως για να φτάσεις ολοκληρωτικά σε αυτήν; Να εξετάσεις σχολαστικά τα προτερήματα της καθεμίας αλλά και τι έχει να σου προσφέρει!

Είναι πολύ μεγάλο από μόνο του να ξέρεις τι αγαπάς και πού θες να αφοσιωθείς, είναι εξίσου σημαντικό όμως να μπορέσεις να εφοδιαστείς κατάλληλα για να το πετύχεις. Όταν φτάνει, λοιπόν, η στιγμή να κάνεις την ιδανική επιλογή, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο «ακούγεται» πιο δυνατά απ’ οποιαδήποτε άλλη και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

Και υπάρχουν 7 πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το κάνουν την πιο σωστή επιλογή για το μέλλον σου:

#1 Πρόκειται για το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα

Προτού βρεθεί στην κορυφή της δικής σου λίστας, είναι ήδη το Νο1 ελληνικό ιδιωτικό Κολλέγιο (private for profit) στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων Webometrics Ranking of World Universities (Ιούλιος 2020) και το μοναδικό Κολλέγιο μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων [Compostella Group of Universities] στη χώρα μας. Εδώ και 38 χρόνια, χάρη στην υψηλή ποιότητα σπουδών και τα ισχυρά διαπιστευτήριά του, αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους γονείς τους.

Το υπερσύγχρονο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι

 

Το campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη.

#2 Συνεργάζεται με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια

Θέτοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του την παροχή πανεπιστημιακών σπουδών αριστείας και με όραμά του τη διαμόρφωση ενός τοπίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, όμοιου με εκείνου των καλύτερων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που εμπιστεύονται με αποκλειστικές συνεργασίες 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια:

 • Oxford Brookes University: Νο1 σύγχρονο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2020, Top 50 under 50). Κατέχει τη 2η θέση στη Μ. Βρετανία και την 9η στον κόσμο, στο επιστημονικό πεδίο του Τουρισμού.
 • University of East London: Νο2 στην επιλογή σπουδών για Ψυχολογία και Πληροφορική στη Μ. Βρετανία.   
 • Solent University: Αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας. Στο Πανεπιστήμιο ανήκει και η κορυφαία διεθνώς Ναυτική Ακαδημία, Warsash Maritime Academy.
 • Ecole hôtelière de Lausanne: Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2020). Εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας και αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση.
 • Queen Margaret University: Με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας, διακρίνεται για την τεχνογνωσία του στα επιστημονικά πεδία της υγείας και αποκατάστασης, καθώς και του πολιτισμού. Κατέχει τη 2η θέση στη Σκωτία για σπουδές Εργοθεραπείας (NSS,2019).
 • University of London: Με έδρα στην καρδιά του Λονδίνου και αποφοίτους σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας – μεταξύ των οποίων 74 Νομπελίστες και 52 Πρόεδροι/Πρωθυπουργοί –  συγκαταλέγεται στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου.
 • University of Portsmouth: Με ιστορία από το 1869, βρίσκεται ανάμεσα στα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο.

#3 Διαθέτει 10 διακεκριμένες Σχολές με 66 κορυφαία Bachelors & Masters 

Η Βιβλιοθήκη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

 

Αίθουσα διδασκαλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών [bachelors & masters], που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, σε ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων.

Τα προγράμματα αυτά ανήκουν στις εξής 10 Σχολές:

Οι τίτλοι σπουδών έχουν διεθνή αναγνώριση και απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

#4 Προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης διδακτορικού στον τομέα της Ψυχολογίας

Σε συνεργασία με το University of East London, παρέχει Διδακτορικό στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Professional Doctorate in Psychology with Counselling Practice). Πρόκειται για το πρώτο διδακτορικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που συνδυάζει διδακτορικές σπουδές και κλινική εκπαίδευση, περιλαμβάνοντας 450 ώρες εποπτευόμενης κλινικής πρακτικής. Το πρόγραμμα ακολουθεί τα standards του British Psychological Society (BPS) και του HCPC, σχετικά με την εκπαίδευση στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Η διδακτορική διατριβή εποπτεύεται από ομάδα ακαδημαϊκών του Μητροπολιτικού Κολεγίου και του University of East London.

#5 Αποτελείται από 7 υπερσύγχρονα Campus στην Ελλάδα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει τη δυνατότητα φοίτησης σε 7 σημεία στην Ελλάδα: στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ρόδο και στη Λάρισα.  Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελούν ορόσημα της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει και πληρούν τις προδιαγραφές Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Όλα τα campus του Κολλεγίου διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, αίθουσες διδασκαλίες, αμφιθέατρο, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Μάλιστα μπορείς να δεις το virtual tour των εγκαταστάσεων πατώντας εδώ.

Εξοπλισμός από τα εργαστήρια Βιοϊατρικής

 

Το γήπεδο μπάσκετ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

 

Ο προσομοιωτής γέφυρας στα τελευταίας γενιάς εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας

 

Το workshop 1:1 της Πολυτεχνικής Σχολής

 

Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

 

Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας

#6 Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις και βραβεία 

 • No1 Ελληνικό Ιδιωτικό Κολλέγιο στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων (Webometrics Ranking of World Universities, July 2020): συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ιδιωτικών Κολλεγίων (private for profit) της χώρας μας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο βρίσκεται στην κορυφή στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων, Webometrics Ranking of World Universities (July,2020). Η σημαντική αυτή διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση που βασίστηκε σε αντικειμενικές μετρήσεις αξιόπιστων δεικτών, όπως η Αριστεία, η Επιστημονική Εξωστρέφεια, η Παρουσία και η Απήχηση στην επιστημονική κοινότητα.
 • Το μοναδικό Κολλέγιο μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων (Compostella Group of Universities): το δίκτυο έχει σήμερα 73 πανεπιστημιακή ιδρύματα – μέλη από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου και η συμμετοχή σε αυτό προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά έργα.
 • Ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Universities UK International): σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του φορέα Universities UK International, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα σε αριθμούς φοιτητών καθώς και σε προγράμματα φοίτησης βρετανικών Πανεπιστημίων.
 • Gold Award “Best Hotel Education Provider”, για 5 συνεχή έτη (Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018, 2019 & 2020).
 • Bronze Award «Προγράμματα Εκπαίδευσης & Εξειδίκευσης στον Τουρισμό» (Tourism Awards, 2020).
 • Χρυσό Βραβείο «Δεσμός με την Κοινωνία» (Education Business Awards, 2017).
 • Βραβείο «Κτίρια – Εγκαταστάσεις» (Education Business Awards, 2016).
 • Safety4Sea Training Award 2019, για τη Ναυτική Ακαδημία.
 • Honorary Award (Greek Yachting Awards, 2019) για τη Superyacht Academy. 

#7 Έχει κερδίσει περισσότερες από 30 Διεθνείς Πιστοποιήσεις 

Περισσότεροι από 30 διεθνείς επιστημονικοί και επαγγελματικοί οργανισμοί και φορείς εμπιστεύονται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενισχύοντας το βασικό του όραμα: να προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας σπουδών που αξίζουν οι φοιτητές του σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Ενδεικτικά:

 • Σχολή Υγείας: World Federation of Occupational Therapists (WFOT), Institute of Biomedical Science (IBMS), European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE), European Network of Occupational Therapy in Higher Education (ΕΝΟΤΗΕ)
 • Σχολή Πληροφορικής: Oracle Workforce Development Partner, Cisco Networking Academy, SAP University Alliances, EC-Council Academia, GitHub Education
 • Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών: The British Psychological Society (BPS), European Mentoring and Coaching Council (EMCC), British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).
 • Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων: European Business Ethics Network (ΕΒΕΝ)
 • Πολυτεχνική Σχολή: Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA), ARM University Program
 • Σχολή Τουρισμού: Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP), American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI)
 • Σχολή Ναυτιλίας & Ναυτική Ακαδημία: Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), DNV-GL, Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσών & Περιβάλλοντος (HELMEPA), Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου (INTERCARGO), Institute of Marine Engineering, Science and Technology (IMarEST), International Association of Maritime Institutions (IAMI) Baltic and International Maritime Council (BIMCO), Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANKO), Maritime & Coastguard Agency (MCA), PYA (Professional Yachting Association), RYA (Royal Yachting Association).

Τώρα πείστηκες ότι στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχεις τις πανεπιστημιακές σπουδές που χρειάζεσαι για να φτάσεις στο μέλλον που ονειρεύεσαι;

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Aκολούθησε το μέλλον σου.

Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Θεσσαλονίκη | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET