ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 συζητήσεις που πρέπει να κάνεις με τη σχέση σου προτού τελειώσεις τη σχολή!

Καθώς πλησιάζει η τελευταία χρονιά στη σχολή σου κι είσαι μία ανάσα πριν βγεις κι επίσημα στην αγορά εργασίας, περνούν διάφορα από το μυαλό σου σχετικά με τη μελλοντική σου πορεία και τα σχέδια που έχεις. Ωστόσο, πολλές φορές αυτά τα σχέδια επηρεάζονται σε μικρό ή και σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση σου, γι’ […]

Default avatar

Guest Author

10 Μαρτίου, 2017

Καθώς πλησιάζει η τελευταία χρονιά στη σχολή σου κι είσαι μία ανάσα πριν βγεις κι επίσημα στην αγορά εργασίας, περνούν διάφορα από το μυαλό σου σχετικά με τη μελλοντική σου πορεία και τα σχέδια που έχεις. Ωστόσο, πολλές φορές αυτά τα σχέδια επηρεάζονται σε μικρό ή και σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση σου, γι’ αυτό κι υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις πριν να είναι ακόμη αργά.

1. Πόσο σοβαρή είναι η σχέση σας;

Αν το δούμε ρεαλιστικά, είσαι ένα βήμα πριν την ενήλικη ζωή, γι’ αυτό και πρέπει να ξεκαθαρίσεις πόσο σοβαρή είναι η σχέση που διατηρείς με κάποιον/α. Τον/τη νοιάζεσαι πραγματικά ή απλά περνάς την ώρα σου μαζί του/της; Αν ισχύει το δεύτερο, μάλλον ήρθε η στιγμή να χωρίσετε τους δρόμους σας.

2. Ποια είναι τα σχέδια σας μετά την αποφοίτηση από τη σχολή;

Αν πράγματι τον/τη βλέπεις σοβαρά όπως κι αυτός/ή εσένα, πρέπει να ξεκαθαρίσετε ποια είναι τα πλάνα σας κι αν όντως συμπίπτουν οι επαγγελματικές και μελλοντικές σας επιθυμίες. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε ή πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις και να συνεχίσετε μαζί ή να τελειώσεις αυτήν τη σχέση όσο δύσκολο κι αν είναι.

3. Θα μπορούσατε να έχετε μία σχέση από απόσταση;

Πολλές φορές η ζωή σε οδηγεί σε δύσκολα μονοπάτια που ούτε καν σου περνούσαν από το μυαλό. Ωστόσο, αν εμφανιστεί μία καλή επαγγελματική ευκαιρία είτε για σένα είτε για εκείνον/η στο εξωτερικό ή σε μία άλλη πόλη, πρέπει να ξέρεις αν η σχέση σας μπορεί να αντέξει την απόσταση και να προχωρήσει.

4. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 5 ή 10 χρόνια;

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τις προθέσεις και τα σχέδια του ανθρώπου που έχετε σχέση, ειδικά αν το βλέπεις σοβαρά μαζί του. Αν είσαι με κάποιον άνθρωπο που δεν έχει ιδέα τι θα κάνει μετά από λίγα χρόνια στη ζωή του, δεν έχει ένα όραμα κι ένα σχέδιο, καλύτερα να τον αφήσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου.

5. Πώς θα χειριζόσασταν μία δύσκολη κατάσταση, μαζί;

Αποτελεί πολύ ουσιαστικό για μία σχέση το να χειριστείς μία δύσκολη φάση στη ζωή του καθενός από τους δυο σας. Στις όμορφες στιγμές όλα είναι εύκολα, στα δύσκολα φαίνονται οι πραγματικές σχέσεις και τα πραγματικά αισθήματα. Γι’ αυτό καλό είναι να προετοιμαστείς για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

6. Τι χρειάζεσαι για να βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση της ζωής σου;

Τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο/η, τι σε ολοκληρώνει και σε κάνει χαρούμενo/η. Ξέρω πως αυτό θέλεις πολλά χρόνια για να το ανακαλύψεις, αλλά η στιγμή της αποφοίτησης είναι μία καλή φάση για να αρχίσεις να το σκέφτεσαι.

 

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET