ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάνε την υπέρβαση | 6 σημαντικές αλλαγές που ένας 20χρονος δεν πρέπει να φοβηθεί στη ζωή του!

Όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη πάντα ανοίγει, δε σου λένε όλοι οι φίλοι σου κάθε φορά που διστάζεις να κάνεις το επόμενο βήμα; Πολλοί ωστόσο δεν ακολουθούν αυτήν τη συμβουλή, καθώς τους εμποδίζει ο φόβος για το άγνωστο. Υπεραναλύεις και εσύ τις επιλογές που έχεις προκειμένου να πάρεις μια απόφαση; Μην σκέφτεσαι τόσο τα […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

24 Αυγούστου, 2017

Όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη πάντα ανοίγει, δε σου λένε όλοι οι φίλοι σου κάθε φορά που διστάζεις να κάνεις το επόμενο βήμα; Πολλοί ωστόσο δεν ακολουθούν αυτήν τη συμβουλή, καθώς τους εμποδίζει ο φόβος για το άγνωστο.

Υπεραναλύεις και εσύ τις επιλογές που έχεις προκειμένου να πάρεις μια απόφαση; Μην σκέφτεσαι τόσο τα πράγματα, γιατί στο τέλος θα καταλήξεις να μην έχεις κάνει τίποτα. Τα λάθη είναι για να μαθαίνεις και τις περισσότερες φορές οφείλεις να τα κάνεις. Μόνο έτσι θα βελτιώσεις την προσωπικότητα, αλλά και τη ζωή σου. Εξάλλου, ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί αν κάνεις κάποιο λάθος; Να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή; Και γιατί να αρκείσαι σε κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις;

Αν έχεις σκοπό, λοιπόν, να κάνεις τις παρακάτω έξι αλλαγές στη ζωή σου, μη σου περάσει από το μυαλό κάποια δεύτερη σκέψη:

#1 Να τερματίσεις μια σχέση/φιλία

Υπάρχουν κάποιες περίοδοι στη ζωή σου που οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ποιους ανθρώπους χρειάζεσαι κοντά σου και ποιους όχι. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν, αλλάζουν και κατ’ επέκταση αλλάζει και η συμπεριφορά τους και κάπως έτσι έρχεται η ρήξη στη σχέση σας. Ακόμα και εσύ ο ίδιος/η ίδια μπορεί να μην έχεις πλέον τις ίδιες απαιτήσεις από αυτό το άτομο και να μην αισθάνεσαι το ίδιο όπως παλιά είτε αυτός είναι φίλος είτε σύντροφος.

Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου, αλήθεια στο λέω, δεν τους χρειάζεσαι! Άλλωστε, μόνο έτσι θα υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για το άτομο εκείνο που θα μοιραστείς μαζί του ακόμη πιο όμορφες στιγμές.

#2 Να μετακομίσεις

Κάθε αρχή και δύσκολη, δε λένε; Πόσο μάλλον για σένα που μετακομίζεις σε άλλη πόλη λόγω σπουδών. Θα σου λείψουν οι γονείς σου, οι φίλοι σου, η σχέση σου. Αλλά πες μου αλήθεια, δε σε συνεπαίρνει η μαγεία του αγνώστου; Πόσα νέα άτομα θα γνωρίσεις εκεί, πόσες νέες εμπειρίες θα αποκτήσεις!

Επιπλέον, μην ξεχνάς την εξέλιξη της τεχνολογίας. Μπορείς να επικοινωνείς ανά πάσα στιγμή με τους δικούς σου ανθρώπους, μέσω Facebook, Viber, Skype, WhatsApp κι άλλα τόσα. Αν κάθεσαι όλη την ώρα να σκέφτεσαι τα αρνητικά αυτής της αλλαγής, δε θα μπορέσεις να επικεντρωθείς στις νέες και συναρπαστικές αλλαγές που θα φέρει στη ζωή σου αυτή η νέα πόλη.

#3 Να βρεις μια νέα δουλειά

Το να παραιτηθείς από τη δουλειά σου προς αναζήτηση μιας άλλης, αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις το κουράγιο να φύγεις από τα σίγουρα, από εκεί που σε πλήρωναν κάθε μήνα σταθερά και να ψάξεις το κάτι παραπάνω, αυτό που πραγματικά θα θέλεις να αφιερώσεις τη ζωή σου, το επάγγελμα των ονείρων σου. Θα περάσεις ζόρικα, δεν στο κρύβω. Αλλά πίστεψέ με, πρόκειται για μια αλλαγή που πρέπει να γίνει αν θες να είσαι ευτυχισμένος/η.

#4 Να κάνεις τα όνειρα σου πράξη

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να σε κάνει να εγκαταλείψεις τους στόχους και τα όνειρα σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θέτεις τον εαυτό σου σε πιεστικές καταστάσεις, οι οποίες θα σε ωριμάσουν και θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σε ένα ολοκληρωμένο άτομο, γεμάτο αυτοπεποίθηση. Και να είσαι βέβαιος/η πως αυτή είναι η συνταγή για να φτάσεις στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Να σέβεσαι τα όνειρα σου! Η αποτυχία μπορεί να μην είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα, αλλά το να μην παλέψεις καν για τις ιδέες που έχεις επειδή φοβάσαι είναι ακόμα χειρότερο…

#5 Nα αποκτήσεις καινούριο στυλ

Άλλαξε χτένισμα, ανανέωσε την ντουλάπα σου, κάνε το τατουάζ ή το piercing που τόσο ήθελες. Μπορεί να έχεις βολευτεί, αλλά το να μένεις στάσιμος/η ακόμα και στο κομμάτι της εμφάνισης, μήπως δείχνει κάτι άλλο για τον χαρακτήρα σου; Μήπως λειτουργεί σαν μάσκα για να κρύψεις ορισμένα χαρακτηριστικά σου;

Η οικογένεια σου κι οι φίλοι σου ίσως να έχουν συνηθίσει στο στυλ αυτό και μπορεί να μην στηρίξουν την αλλαγή. Όμως το μοναδικό άτομο που πρέπει να ικανοποιήσεις είσαι εσύ και κανένας άλλος. Κάθε βήμα που κάνεις είναι για σένα και μόνο, για το δικό σου του καλό. Σπάσε τα στερεότυπα.

#6 Να αλλάξεις σχολή

Πολλές φορές δεν κυνηγάς το καλύτερο για σένα, γιατί φοβάσαι πως θα προκύψει ακόμα χειρότερο από το ήδη κακό σημείο που βρίσκεσαι στη ζωή σου. Έτσι, μπορεί να μη σου αρέσει η σχολή σου, αλλά δε θες και να την αλλάξεις, γιατί έχεις συνηθίσει. Έχεις μάθει πια τους καθηγητές, έχεις κάνει τις παρέες σου, έχεις συνηθίσει ακόμα και την διαδρομή.

Ποιος ο λόγος να πας στη σχολή που θες και να ξεβολευτείς; Θα σου πω εγώ. Γιατί θα ξυπνάς κάθε πρωί και πριν πας για μάθημα, θα σχηματίζεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…

Όσο λιγότερο συμβιβάζεσαι στη ζωή σου, τόσο πιο ευτυχισμένος/η θα καταλήξεις να είσαι. Να το θυμάσαι αυτό!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET