Είναι viral

55χρονος δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί για 26η φορά να μπει στο πανεπιστήμιο των ονείρων του!

Το comfort story μας λίγες μέρες πριν τις Πανελλήνιες!

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2022

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των Πανελληνίων και δε σκοπεύουμε να σας μπουκώσουμε με κλισεδιές τύπου «Μην αγχώνεσαι!». Ένα πράγμα πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας κι αυτό είναι πως δεν τελειώνουν οι ευκαιρίες με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Αν δεν τα καταφέρετε φέτος, το παλεύετε του χρόνου πάλι. Και του παραχρόνου. Και σε 5 χρόνια από τώρα. Και βασικά, μέχρι όποτε θέλετε και έχετε δυνάμεις!

Οι Πανελλήνιες, το πανεπιστήμιο και η πρόσβαση στη γνώση δεν είναι προνόμιο μόνο των 18χρονων. Στραβές πάντα συμβαίνουν και γι’ αυτό υπάρχουν οι δεύτερες ευκαιρίες.

Inspo of the day λοιπόν, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία, είναι ένας 55χρονος άντρας από την Κίνα που δίνει για 26η φορά εξετάσεις εισαγωγής για το πανεπιστήμιο (αποκαλούμενες gaokao)! Ας μας μιλήσει για διάβασμα… 

Ο Liang Shi, όπως ονομάζεται, έρχεται να αποδείξει ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν μιλάμε για όνειρα και πως ακόμα και οι συνεχόμενες αποτυχίες δεν αποτελούν δικαιολογία για να τα παρατήσεις. Ο ίδιος έχει μια επιχείρηση οικοδομών, αλλά όνειρό του ήταν να μπει στο Sichuan University και να πάρει το πτυχίο και γι’ αυτό παλεύει. 

Για να καταλάβετε για τι μεγάλο διάστημα προσπαθειών μιλάμε, ξεκίνησε από το 1983 και παρέλειψε 14 χρονιές λόγω εργασιακών υποχρεώσεων, καθώς κι εξαιτίας πολιτικών που ίσχυαν για τους φοιτητές μέχρι το 2001 κι απαιτούσαν να είναι κάτω των 25 ετών και ανύπαντροι. Είναι λες και όσοι δίνουν φέτος Πανελλήνιες, θα συνεχίσουν να το κάνουν αδιάκοπα κάθε χρόνο μέχρι το 2048. Δε σκοπεύετε να υιοθετήσετε την τακτική του, το ξέρoυμε. But still, είναι ένα καλό στόρι για να πάρεις δύναμη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Το υψηλότερο σκορ του μέχρι στιγμής είναι 400/750, πράγμα που του εξασφάλιζε μια θέση σε πανεπιστήμιο, αλλά όχι στο Sichuan University που ήθελε εκείνος. Κι αυτό εμείς το ονομάζουμε στοχοπροσήλωση!

Οι 25 φορές δεν τον πτόησαν λοιπόν και τώρα συνεχίζει για την 26η, που ευχόμαστε ολόκαρδα να είναι και η τελευταία επειδή θα έχει πετύχει το στόχο του. Πάντως δεν τον βλέπουμε να σκάει και πολύ αν δεν είναι ούτε αυτή η τυχερή του χρονιά, δηλώνοντας «Μόλις έγινα 55 και είμαι ακόμα νέος», προσθέτοντας ότι δεν έχει κανένα θέμα να μαθαίνει ακόμα και τώρα ιστορία και γεωγραφία.

Το gaokao btw θεωρείται από τις δυσκολότερες εξετάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια στον κόσμο, με εκατομμύρια φοιτητές να ανταγωνίζονται για έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων στα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας. 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET