ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 στάνταρ τσακωμοί που κανένας 20χρονος δε θα γλιτώσει, ούτε αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι μεν η εποχή της ξεκούρασης, της ξεγνοιασιάς και γενικά της μόνιμης χαλαρότητας. Επιπλέον, μέσα στις διακοπές μας δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα (οικογενειακού κι όχι μόνο κύκλου) τα οποία λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς μας, τα είχαμε παραμελήσει. Εδώ που τα λέμε βέβαια, αυτό μπορεί να αποδειχτεί και […]

Default avatar

Guest Author

24 Ιουλίου, 2017

Το καλοκαίρι είναι μεν η εποχή της ξεκούρασης, της ξεγνοιασιάς και γενικά της μόνιμης χαλαρότητας. Επιπλέον, μέσα στις διακοπές μας δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα (οικογενειακού κι όχι μόνο κύκλου) τα οποία λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς μας, τα είχαμε παραμελήσει.

Εδώ που τα λέμε βέβαια, αυτό μπορεί να αποδειχτεί και δίκοπο μαχαίρι… Όταν περνάμε περισσότερο χρόνο μ’ έναν άνθρωπο, βρίσκουμε περισσότερες αφορμές για διαφωνίες μαζί του. Κι εκεί είναι που ξεκινάει το πανηγύρι!

Το θετικό της υπόθεσης πάντως, είναι ότι η διάρκεια αυτών των τσακωμών δεν κρατάει πολύ. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χαλάει η διάθεσή μας και ξενερώνουμε από το πουθενά.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε ποιοι θα είναι οι στάνταρ τσακωμοί και για φέτος:

#1 Ο μπανάλ τσακωμός με τους γονείς

Πακέτο με τις καλοκαιρινές διακοπές, έρχονται και οι βαθμοί των μαθημάτων που δώσαμε στην εξεταστική του Ιουνίου. Αν καταφέραμε και περάσαμε πάνω από το μισά, τότε γλιτώνουμε τη μουρμούρα στο παραπέντε… Έλα όμως, που καλοκαιριάτικα λίγοι πιάνουν τέτοια ποσοστά επιτυχίας. Και τότε, ποιός την είδε τη μάνα και δεν τη φοβήθηκε! Θα ξεκινήσει τη γκρίνια και τη μίρλα από την ώρα που θα ξυπνήσουμε, μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε. Κι αυτό κατ’ επανάληψη για μια βδομάδα τουλάχιστον. Μέχρι να χωθεί κι ο πατέρας στην εξίσωση, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Πραγματικά δεν υπάρχει σωτηρία!

#2 Τσακωμός με τους γονείς Vol 2 ( κομμένη η ιερή χρηματοδότηση)

Η άμεση συνέπεια του προηγούμενου τσακωμού, καθώς επίσης κι οποιασδήποτε διαφωνίας θα προκύψει εν καιρώ. Δεν πέρασες μαθήματα; Λεφτά κομμένα! Δεν καθάρισες το δωμάτιο σου; Λεφτά κομμένα! Δεν το ένα; Δεν το άλλο; Λεφτά κομμένα, όπως και να ‘χει! Και πάνω στα νεύρα, ακούγονται πάντοτε οι ίδιες ατάκες: «Πήγαινε έξω και πιάσε δουλειά, να δεις πως βγαίνουν τα λεφτά!», «Εγώ στην ηλικία σου είχα φύγει από το σπίτι και ζούσα μόνος μου». Οκ, δεν έχουν άδικο αλλά βρε αδερφέ, είναι και δύσκολες οι εποχές. Εν μέσω κρίσης, τι δουλειά να βρεις; Άσε που όλη τη χρονιά σκιζόμαστε στο διάβασμα, για να απολαύσουμε αυτό το καλοκαιράκι…, Ευτυχώς που εν τέλει τους τουμπάρουμε και η …χρηματοδότηση επιστρέφει για καλή μας τύχη.

#3 Ο αναμενόμενος τσακωμός με την παρέα για τις διακοπές

Αυτός ο τσακωμός περνάει από διάφορα στάδια. Πρώτα έρχεται το εκείνο της οργάνωσης των διακοπών. Ο καθένας είναι διαθέσιμος σε διαφορετικές ημερομηνίες και η ρίξη είναι αναπόφευκτη. Λίγο από ‘δω, λίγο από ‘κει, βρίσκετε τη χρυσή τομή. Νομίζεις πως τα βάσανα τελείωσαν; Ούτε καν! Μετά τα διαδικαστικά προβλήματα πριν την αποχώρηση, ξεκινούν τα παράπονα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ο καθένας θέλει να βγει σε άλλο μέρος ή μπορεί να θέλει να φάει διαφορετικό μεσημεριανό, με συνέπεια η γκρίνια να μετατρέπεται άμεσα σε ομηρικές συγκρούσεις. Να ‘ναι καλά το αλκοόλ δηλαδή, που όλους μας ενώνει μόλις δύσει ο ήλιος…

#4 Ο εκρηκτικός τσακωμός με το αμόρε

Είναι φυσιολογικό όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση, να θέλουμε να πάμε και διακοπές με το άλλο μας μισό. Τα πράγματα όμως, δεν είναι ποτέ αγγελικά πλασμένα. Ο προορισμός ως συνήθως αποτελεί την πρώτη αιτία σύγκρουσης. Και χωρίς να είμαι προκατειλλημένος, τα πράγματα ζορίσουν πάντοτε από την πλευρά των γυναικών, οι οποίες ως γνωστόν δε βάζουν ούτε κατά διάνοια νερό στο κρασί τους. Η συνέχεια στις κόντρες, έρχεται όταν κάποιος από τους δύο ή και οι δύο, θέλουν να πάνε διακοπές με την παρέα. Και να σου οι ζήλιες, τα νεύρα, οι σκηνές και οι …αιτίες χωρισμού. Μαρτύριο!

#5 Το καθημερινό πλάκωμα με τα αδέρφια

Αν είμαστε και σε κοινό δωμάτιο, το ξύλο έχει καθημερινά επεισόδια! Κάθε φορά που δανειζόμαστε πράγματα του άλλου χωρίς να ρωτήσουμε, ξεκινάει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ορισμένες φορές ούτε η μάνα μας δεν μπαίνει στη μέση, αφού φοβάται μην την πάρουν τα σκάγια. Ευτυχώς, όσο γρήγορα γίνεται η έκρηξη, άλλο τόσο γρήγορα έρχεται ο συμβιβασμός χωρίς την παραμικρή κακία. Άλλωστε τα αδέρφια είναι οι μοναδικοί μας σύμμαχοι στο πεδίο μάχης του σπιτιου (βλ #1 & #2).

Γενικά το καλοκαίρι χρειάζεται γερό στομάχι, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε όλα τα παραπάνω και σε όλα τα έκτακτα που προκύπτουν καθημερινά!

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET