ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 πράγματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις, πριν πέσεις για ύπνο!

Γενικά ο ύπνος είναι πολύτιμος, ιδίως όταν έχουμε μια γεμάτη ημέρα που καταναλώνει τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας. Έτσι όταν τυχαίνει να μην κοιμηθούμε καλά αυτό φαίνεται αμέσως την επόμενη μέρα, διότι είμαστε σαν ζόμπι και πραγματικά δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Βέβαια η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται πάρα πολύ από τις […]

Default avatar

Guest Author

17 Απριλίου, 2017

Γενικά ο ύπνος είναι πολύτιμος, ιδίως όταν έχουμε μια γεμάτη ημέρα που καταναλώνει τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας. Έτσι όταν τυχαίνει να μην κοιμηθούμε καλά αυτό φαίνεται αμέσως την επόμενη μέρα, διότι είμαστε σαν ζόμπι και πραγματικά δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Βέβαια η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται πάρα πολύ από τις συνήθειές μας. Αν ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, τότε όλα λειτουργούν ρολόι. Αν όμως ξενυχτάμε συχνά και κοιμόμαστε λίγες ώρες τότε είναι επόμενο ότι θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

Ας δούμε λοιπόν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ πριν πέσουμε για ύπνο:

#1 Να φας αργά το βράδυ

Ενώ είναι κακή ιδέα να πας για ύπνο πεινασμένος, το να φας ένα μεγάλο γεύμα πριν από τον ύπνο μπορεί να σου προκαλέσει μια ανήσυχη νύχτα. Συνήθως το τσιμπολόγημα πριν τον ύπνο δεν είναι απαραίτητα το πρόβλημα, το τι θα φας μπορεί να έχεις σοβαρές συνέπειες. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να σου προκαλέσουν καούρα, με συνέπεια να μείνεις ξύπνιος για αρκετή ώρα στην πορεία.

Επιπλέον καλό θα είναι να μείνεις μακριά από μπισκότα, καθώς και ποτά που περιέχουν καφεΐνη, διότι είναι σίγουρο ότι η ζάχαρη θα σε κρατήσει ξύπνιο. Όταν κοιλιά σας βρυχάται το βράδυ, αποφύγετε το τσιμπολόγημα στο κρεβάτι πάρα πολύ.

#2 Να δουλέψεις στο κρεβάτι σου

Γενικά αρέσει σε πολλούς ανθρώπους να δουλεύουν στο κρεβάρι τους, λόγω της άνεσης που τους παρέχει. Ωστόσο αν δουλεύεις τις ώρες που κανόνικά πρέπει να κοιμάσαι, σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σου συνεχίζει να είναι σε λειτουργία. Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνη την ώρα σκέφτεσαι. Ωστόσο, ο εγκέφαλος μπορεί να συνδέσει το κρεβάτι με αυτού του είδους τη δραστηριότητα. Οπότε η δουλειά μακριά από το κρεβάτι σου!

#3 Να τσακωθείς με οποιονδήποτε

Το να είσαι θυμωμένος ή να έχεις ένα έντονο τσακωμό με κάποιον άλλον άνθρωπο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σου να χαλαρώσεις. Το κρεβάτι σου θα πρέπει να είναι ένα καταφύγιο όπου αισθάνεσαι ήρεμος και χαλαρός. Ένας τσακωμός σου προκαλεί ένταση και εκνευρισμό, οπότε μάλλον θα σου πάρει περισσότερο χρόνο για να κοιμηθείς.

Υπάρχει επίσης το σενάριο όπου θα ξανασκέφτεσαι το τσακωμό, με συνέπεια να δημιούργουνται πάλι αρνητικά συναισθήματα και άρα να μείνεις ξύπνιος πιο πολύ ώρα. Η καλύτερη λύση είναι να ασχολήθεις ξανά την επόμενη μέρα όπου θα είσαι πιο ήρεμος.

#4 Να ξαπλώσεις με τα κατοικίδιά σου

Το να μοιράζεσαι το κρεβάτι με το κατοικίδιό σου μπορεί να είναι παρήγορο, αλλά δεν είναι πάντα καλό για έναν ήσυχο βραδινό ύπνο. Ιδιαίτερα εάν το κατοικίδιο είναι μεγάλο σε μέγεθος, και άρα οι κινήσεις του μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σου.

#5 Να δεις τηλεόραση

Για πολλούς ανθρώπους, το φως από την οθόνη της τηλεόρασης  μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του εγκεφάλου τους στο να ηρεμήσουν. Ενώ μπορεί να σκέφτεσαι ότι ο θόρυβος και ο χαμηλομένος φωτισμός βοηθάει στο να αποκοιμηθείς ευκολότερα, το φως μπορεί να επηρεάσει τον κιρκαδικό ρυθμό σου. Ουσιαστικά το φως μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό και το σώμα σου, ότι είναι καιρός για να ξυπνήσεις… όταν κανονικά θα πρέπει να χαλαρώνεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα τάμπλετς και κινητά τηλέφωνα. Σε γενικές γραμμές, προσπάθηστε να κρατήσεις την κρεβατοκάμαρά σου όσο το δυνατόν πιο σκοτεινή.

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET