fbpx

5 «πατέντες» που νόμιζες ότι μόνο εσύ κάνεις στην περίοδό σου, αλλά τελικά είμαστε πολλές!


Θα μπορούσα να γράψω δυο τρία θετικά πράγματα που αφορούν την περίοδο μίας γυναίκας, αλλά σε κάθε πρόταση που ξεκινούσα κατέληγα στο ότι Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Σε κάνει να νιώθεις φουσκωμένη και πρησμένη, πονάς παντού, αντιδράς σαν υστερική βρίζοντας, φωνάζοντας και κλαίγοντας. Και μάντεψε, όλα αυτά… χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Ωστόσο, αυτό που ήξερες από την πρώτη κιόλας φορά που σου ήρθε περίοδος, είναι ότι θα έπρεπε να βρεις απίθανα tricks και κόλπα, για να περνάς αυτές τις μέρες του μήνα, όσο γίνεται πιο …αθόρυβα και διακριτικά. Γι’ αυτό μην αισθάνεσαι καθόλου αμήχανα για τις απίστευτες πατέντες που έχεις σκεφτεί για να μη λερωθείς. Να είσαι σίγουρη πάρα πολλές γυναίκες ακολουθούν την πεπατημένη αυτή.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που έως τώρα νόμιζες ότι μόνο εσύ κάνεις κατά τη διάρκεια της περιόδου σου:

#1 Χρησιμοποιείς ταυτόχρονα σερβιέτα και ταμπόν 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη διπλή προστασία, σωστά; Φοβούμενη ότι το δύσμοιρο ταμπόν δε θα μπορέσει να συγκρατήσει την υπερβολική ροή σου (αηδιαστική έτσι;), λες δε βάζω και μια σερβιέτα επιπλέον, για να είμαι σίγουρη; Εξάλλου όλες τρελαινόμαστε στην ιδέα του ενοχλητικού λεκέ πάνω στα όμορφα βαμβακερά και κυρίως ακριβά εσώρουχά μας.

#2 Φοράς διπλά εσώρουχα 

Επειδή μερικές φορές η σερβιέτα δεν κολλάει σωστά στο ύφασμα του εσωρούχου, από το να πεθάνεις από την ανησυχία, φοράς άλλο ένα και είσαι τζιτζί. Άσε που με δύο εσώρουχα, είναι σχεδόν απίθανο να λερωθεί το παντελόνι σου, γιατί η περίοδος έχει περισσότερα εμπόδια να συναντήσει. Άλλο ένα παράδειγμα διπλής προστασίας.

#3 Τυλίγεις με χαρτί υγείας το εσώρουχό σου

Στις δύσκολες περιπτώσεις που δεν έχεις κάποια σερβιέτα μαζί σου ή έστω ένα ταμπόν, όταν η προστασία που φοράς ήδη έχει «γεμίσει», τότε το χαρτί υγείας, σου φαίνεται ακριβώς ό,τι χρειαζόσουν εκείνη την στιγμή. Λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, λίγο μπρος και πίσω και είσαι ένα υπέροχο ρολό. Στο κάτω-κάτω, τι έκαναν οι γυναίκες πριν ανακαλυφθούν οι σερβιέτες και τα ταμπόν;

#4 Βάζεις δύο σερβιέτες

Να γιατί πολλές από εμάς, συγχυζόμαστε με τις σερβιέτες. Όσο μεγάλες και μακριές κι αν φαίνονται, δεν είναι ποτέ μα ποτέ αρκετές. Ειδικά το βράδυ που στριφογυρνάς από εδώ κι από εκεί στο κρεβάτι, το πρωί που ξυπνάς τα έχεις κάνει όλα κ*λος μετά συγχωρήσεως. Οπότε σαν έξυπνη και ευρηματική που είσαι, πας για διπλή προστασία και μαζί με την κανονική σερβιέτα, φοράς άλλη μία προς τα πίσω. Έτσι είσαι πλήρως καλυμμένη και τα σεντόνια σου καθαρά την επόμενη μέρα.

#5 Γενικά αποφεύγεις να… κάθεσαι

Το να λεκιάζεις το παντελόνι σου είναι πολύ κακό, αλλά το να λεκιάζεις το παντελόνι σου και στη συνέχεια τα έπιπλα που κάθεσαι είναι ακόμα χειρότερο. Έτσι αποφεύγεις να κάθεσαι σε ό,τι δεν είναι σκουρόχρωμο, ξύλινο ή πλαστικό. Αντιθέτως, στέκεσαι όρθια, τριγυρνάς από εδώ κι από κει σαν την άδικη κατάρα, κλπ. Πού καταλήγεις; Εσώκλειστη στο σπίτι μέχρι να φτάσεις στην τελευταία μέρα.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET