ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

5 λόγοι για να λατρέψεις το freestyle football | powered by RedBull

Ένας από τους ελίτ διαγωνισμούς freestyle football φτάνει στο τέλος του και μπορείς να μάθεις τα πάντα από μερικούς από τους καλύτερους του αθλήματος στον κόσμο στο ντοκιμαντέρ «Ώθηση».

Δαμιανός Σανταλίδης

11 Νοεμβρίου, 2020

Του Matt Ogborn

Από το 2008, το Red Bull Street Style έχει χαράξει μια πορεία ως ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς freestyle στον κόσμο, με τον Ισπανό star Cesc Fàbregas να ακολουθεί θρύλους του ποδοσφαίρου όπως ο Roberto Carlos και ο Edgar Davids στην εύρεση του νέου ταλέντου του 2020.

Ο μέσος του Μονακό Fàbregas θα κρίνει τον διαγωνισμό Best Trick στον φετινό διαδικτυακό τελικό του Παγκοσμίου Battle στις 14 Νοεμβρίου, όπου 16 άνδρες και 8 γυναίκες freestylers θα ξεκινήσουν τη μάχη.

Η φετινή διοργάνωση έχει μια νέα διαδικτυακή μορφή πέντε σταδίων, με 201 άνδρες και 64 γυναίκες να προχωρούν στον πρώτο γύρο νωρίτερα μέσα στο έτος μετά την αποστολή βίντεο 30 δευτερολέπτων που δείχνουν τα εκθαμβωτικά κόλπα τους.

Με το τέταρτο στάδιο να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον ζωντανό παγκόσμιο τελικό, εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους το freestyle ποδόσφαιρο θα σας καθηλώσει – όπως φαίνεται στο νέο ντοκιμαντέρ Red Bull TV «Ώθηση», το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις.

1| Σύγκρουση πολιτισμών

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για το freestyle ποδόσφαιρο είναι το πώς οι freestylers έχουν ενσωματώσει δεξιότητες από άλλα πολιτιστικά τους περιβάλλοντα όπως το breakdancing, το τσίρκο και τα ασιατικά αθλήματα. Κάθε χρόνο βλέπουμε νέα κόλπα που δημιουργούνται λόγω της ενσωμάτωσης όλων αυτών των στοιχείων και νέων αθλητών από όλο τον πλανήτη φέρνοντας την προσωπικότητά τους στη μάχη.


2| Παγκόσμιο χόμπι

Υπάρχουν λίγα εμπόδια εάν θέλεις να γίνεις ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές freestyle στον πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα, ένα όνειρο και πολλή φαντασία και αφοσίωση. Δεν υπάρχουν όρια στο ποια κόλπα μπορούν να εκτελεστούν ή να δημιουργηθούν και με χιλιάδες κλιπ και σεμινάρια διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο, η εύρεση έμπνευσης για να ξεκινήσεις είναι εύκολη.


3| Έντονες εκδηλώσεις

Μεγάλα γεγονότα όπως το Red Bull Street Style προσελκύουν χιλιάδες θαυμαστές από όλο τον κόσμο, οπότε οι συμμετέχοντες προπονούνται σκληρά όλο το χρόνο για να βεβαιωθούν ότι είναι σε άριστη κατάσταση για τους περιφερειακούς, εθνικούς και παγκόσμιους τελικούς. Η ομορφιά της ελεύθερης μάχης είναι ότι, ακόμη και όταν νομίζεις ότι μπορεί έχασες, μπορείς ακόμα να κερδίσεις με μια εκπληκτική τελευταία κίνηση.


4| Πρότυπα

Ένα από τα πρώτα μεγάλα αστέρια της σκηνής ποδοσφαίρου freestyle είναι ο Γάλλος Séan Garnier, ο οποίος ξεπέρασε την παιδική του ντροπή για να κερδίσει το πρώτο Red Bull Street Style και τώρα περιοδεύει στον κόσμο. Η συμπατριώτης Mélody Donchet είναι τρεις φορές νικήτρια του Red Bull Street Style, ενώ ο Michal Rycaj έχει χρησιμοποιήσει την επιτυχία του για να ξεκινήσει μια σχολή ποδοσφαίρου freestyle στην πατρίδα του. Οι αδελφοί Brynjar και Erlend Fagerli έφεραν επίσης πρόσφατα μια νέα λεγεώνα οπαδών στο άθλημα με τον οικογενειακό τους ανταγωνισμό.


5| Δημιουργική διέξοδος

Το ποδόσφαιρο Freestyle έχει δώσει σε χιλιάδες ανθρώπους την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους. Η σημαντική δομή που δίνει η καθημερινή προπόνηση σε αυτούς τους ταλαντούχους αθλητές βοηθά να εστιάσει το μυαλό τους, ενώ η παιχνιδιάρικη δυναμική της ομάδας για τη μάχη των αγώνων ή την παράσταση στο δρόμο τους κάνει να κερδίζουν φίλους ζωής και – πάνω απ ‘όλα – μια αίσθηση του ανήκειν.

 

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος κρατούσε Excel με όσα πλήρωνε για την κοπέλα του, της το έστελνε κάθε μήνα!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Ο Άγιος Βασιλής είναι στο Starfan.gr για να κάνεις το πιο αξέχαστο δώρο σ’ αυτές τις γιορτές!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Απόφοιτος Λυκείου»: Μιλήσαμε με τον Θώμα Ζάμπρα λίγο μετά τη νέα sold out παράστασή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET