fbpx

Τουλάχιστον μια φορά τη μέρα μας γράφουν τα αγόρια μας λέει έρευνα, να που επιβεβαιωνόμαστε!


Επιτέλους ήρθε η επιβεβαιώση, κορίτσια!

Εμείς τα λέμε εδώ και χρόνια ότι τα αγόρια μας μας γράφουν κανονικότατα τις περισσότερες φορές, αλλά… μόνες μας τα λέμε, μόνες μας τα ακούμε γιατί ως γνωστόν είμαστε και υπερβολικές. Επειδή όμως γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος, υπάρχουν πλέον αδιάψευστα στοιχεία που μας δίνουν το δίκιο που δε βρίσκαμε.

Ειδικοί του Scrivens Hearing Care, σε έρευνά τους κατέληξαν ότι οι άντρες μάς γράφουν κανονικότατα τουλάχιστον μία φορά καθημερινά. Το γνωστό «από το ένα αυτί μπαίνει, από τ’ άλλο βγαίνει», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Στοιχηματίζω ότι όλες σας έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μιλάτε στο αγόρι σας και απλά να μην βρίσκετε ανταπόκριση. Είναι λες και έχει χάσει την ακοή του, έχει έρθει από άλλο πλανήτη ή δεν καταλαβαίνει τι γλώσσα μιλάς. Το ξέρω, σε συμπονώ και κατανοώ απόλυτα τη διάθεση που έχεις εκείνη τη στιγμή να του σπάσεις το κεφάλι! Ωστόσο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αδιαφορήσεις. Δεν αξίζει να χαλάς εσύ τη ζαχαρένια σου, επειδή εκείνος… πέρα βρέχει.

Άσε που ό,τι και να κάνεις, το κακό δεν πρόκειται να μειωθεί…

Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, η «επιλεκτική ακοή» είναι στη φύση των αντρών. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται ο μπαινάκης κι ο βγαινάκης κάθε φορά που ακούνε κάτι που δεν τους ενδιαφέρει, τους προκαλεί βαρεμάρα, δε θεωρούν ότι είναι σημαντικό ή απλά σκέφτονται κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή.

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, η έρευνα κατέληξε ότι οι άντρες αγνοούν τις συντρόφους τους περίπου 388 φορές το χρόνο!

Κορίτσια, είναι πολλές οι φορές αν βάλετε κάτω τα μαθηματικά και κάνετε τους υπολογισμούς. Οι γυναίκες από την άλλη, τα πάνε κάπως καλύτερα, αλλά δεν είναι και άγιες, μιας και αγνοούν τα αγόρια τους 339 φορές το χρόνο. Πάντως κερδάμε, έστω και στα σημεία.

Στο ερώτημα δε, αν είναι τεμπελιά ή αγένεια το γεγονός ότι οι άντρες έχουν επιλεκτική ακοή, οι ερευνητές κατέληξαν ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον εκάστοτε άνθρωπο και το πόση σημασία δίνει ή όχι στη σύντροφό του.

Επίσης, ένα 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι σύντροφοί τους συχνά μουρμουράνε όταν μιλάνε – γι’ αυτό και καλά δε δίνουν σημασία – ενώ το 1/3 δήλωσε ότι πιστεύει πως οι σύντροφοί τους προσπαθούν να διαβάσουν τα χείλια τους για να καταλάβουν τι παίζει.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, εμείς τα συγχωρούμε τα αγόρια μας και τα αγαπάμε με τα ελαττώματά τους. Δε μας παίρνει να κάνουμε κι αλλιώς εξάλλου, γιατί μην ξεχνάμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα που έβγαλαν οι γυναίκες. Ναι μεν αγνοούμε λιγότερο, αλλά εξακολουθούμε να το κάνουμε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Οπότε, μέχρι να το κόψουμε εμείς, ας μην απαιτούμε να το κάνουν οι άλλοι.

Δες το λοιπόν από την αστεία πλευρά του και την επόμενη φορά που θα παρατηρήσεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλώς γέλασε και κάνε του καζούρα για την «κακή» του συνήθεια. Και στην τελική, όπως φαίνεται όλοι το ‘χουν αυτό το κακό, οπότε δε γλιτώνεις με τίποτα…

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET