fbpx

Άλλη μία γυναικοκτονία για το 2021: 29χρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της!


Βαρεθήκαμε αυτή τη χρονιά να μετράμε θανάτους. Θανάτους από κορωνοϊό, θανάτους από γυναικοκτονίες… Για τους πρώτους τουλάχιστον υπάρχουν κάποια μέτρα να προστατευτούμε. Εμβόλια, μάσκες, αποστάσεις. Με τις δεύτερες τι κάνουμε; Που μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις 16 για το 2021 κι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, περιμένουμε ο αριθμός να αυξηθεί κι άλλο μέχρι το νέο έτος. Έχουμε φτάσει στο σημείο να αναμένουμε τις γυναικοκτονίες και πια να μη μας κάνουν εντύπωση. Άλλο ένα θύμα, λέμε. Άλλη μία που προχθές διάβαζε αντίστοιχες ειδήσεις για άλλες γυναίκες, και σήμερα έγινε η ίδια είδηση…

Κι όσο προχωράει αυτό, τόσο συνειδητοποιούμε ότι βρίσκεται πολύ κοντά μας και δεν αποτελεί απλά μια είδηση στην τηλεόραση. Το νέο θύμα της πραγματικής επιδημίας της χώρας λοιπόν, είναι μια 29χρονη γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη. Στις 5 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου της πόλης μαζί με τον σύζυγό της, φέροντας πολύ σοβαρά τραύματα, τα οποία στην αρχή αποδόθηκαν σε πτώση από τις σκάλες.

Η νεαρή μητέρα τριών παιδιών παρέμεινε σπίτι τις δύο πρώτες μέρες, όπου συγγενείς της προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν με τα τραύματά της. Η κατάστασή της ωστόσο ήταν πολύ άσχημη, με τους γιατρούς να προχωρούν άμεσα στην εισαγωγή της αφού διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Η 29χρονη υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ παράλληλα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, δημιουργώντας επιπλέον επιπλοκές. Τελικά, η νεαρή γυναίκα κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.

Ξυλοδαρμός η αιτία των σωματικών βλαβών, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση

Η ιστορία όμως δεν κλείνει με την αιτία «μοιραίο ατύχημα». Οι σκάλες δεν ήταν ο λόγος που έχασε τη ζωή της. Σύμφωνα με καταγγελία των γονιών τής 29χρονης, οι σωματικές βλάβες προκλήθηκαν από τον 30χρονο σύζυγό της, Καδήρ Ιννάν Ραμαντάνογλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα, αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Οι κινήσεις του συζύγου δε μας αφήνουν και πολλά περιθώρια να πιστέψουμε το αντίθετο, αφού από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της γυναίκας, ο ίδιος έφυγε από το σπίτι, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιάστηκε από τις αρχές.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο, κι αυτό που έχουν κοινό πολλές άλλες γυναικοκτονίες και περιπτώσεις κακοποίησης, είναι ότι στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελίες για ένταση στο σπίτι. Επίσης κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτές δεν οδήγησαν πουθενά και τα θύματα έμειναν απροστάτευτα…

Σύμφωνα με συγγενή της κοπέλας, ο 30χρονος έκανε συστηματικά χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε πολλές φορές την γυναίκα του. Προσπαθούσε να την αποκόψει από την οικογένειά της, ακόμη και από τη μητέρα της, προκειμένου να μη μάθουν όσα άσχημα συνέβαιναν στο σπίτι τους. Ωστόσο, οι μελανιές σε όλο της το σώμα ήταν δύσκολο να κρυφτούν ή να παρερμηνευτούν.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET