ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

26χρονος εγκαταλείπει τη δουλειά του για να γίνει ταχυδακτυλουργός, βγάζει $78.000 ετησίως!

Όταν κάτι το αγαπάς με όλη σου την ψυχή, δε γίνεται να μη σε ανταμείψει!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Φεβρουαρίου, 2022

Για τους περισσότερους η ταχυδακτυλουργία είναι συνυφασμένη με παιδικά πάρτι. Ή με το Don’t do it, Fedon και το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» – εξαρτάται πότε γεννήθηκες. Πάντως, είναι κάτι που μας συνάρπαζε σαν παιδιά, αλλά δεν κράτησε πολύ. Απ’ όταν συνειδητοποιήσαμε ότι το γράμμα από το Χόγκουαρτς δε θα έρθει ποτέ, σβήστηκε κάθε ελπίδα ότι θα μπορούμε να φουσκώνουμε ενοχλητικές θείες και να τις αφήνουμε να αιωρούνται στον αέρα.

Αυτό για τον φίλο μας Dennis Kim δεν ισχύει. Η πρώτη φορά που αντίκρισε μαγικό κόλπο ήταν τόσο καθοριστική, που πλέον βιοπορίζεται από αυτό και μάλιστα βγάζει γύρω στις $78.000 το χρόνο. Ναι, τέτοια ευκαιρία χάσαμε… 

Η ιστορία του είναι μέρος του Millennial Money του CNBC, όπου περιγράφονται περιπτώσεις διάφορων ανθρώπων, για το πώς ξοδεύουν και αποταμιεύουν χρήματα. Ο Dennis λοιπόν, θυμάται ακριβώς τη στιγμή που ερωτεύτηκε τον κόσμο των μαγικών κόλπων και ήταν όταν ο αδέρφος του γύρισε μια μέρα σπίτι με μερικές αποδείξεις, τις οποίες όταν άφησε από τα χέρια του δεν έπεσαν στο πάτωμα, αλλά έμειναν να αιωρούνται. 

Παρότι ήταν μόλις 10 χρονών, ο 26χρονος πλέον ταχυδακτυλουργός κατάλαβε αμέσως τι ήθελε να κάνει στη ζωή του.

«Θυμάμαι καθαρά σαν παιδί, πως ήταν ένα συναίσθημα που δεν είχα ξανανιώσει.», δηλώνει στο CNBC Make It. Αμέσως, έγινε το χόμπι του, στο οποίο αφιέρωνε πολύ χρόνο. Το πιο αξιοσημείωτο όμως, είναι πως 15 χρόνια παραμένει η μεγάλη του αγάπη, η οποία αναβαθμίστηκε από απλή ασχολία σε δουλειά που του επιφέρει $78.000 ετησίως.

Όπως λέει, αρχικά σπούδασε διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ενώ αφού αποφοίτησε βρήκε δουλειά στις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων. Εκεί έμεινε για 10 μήνες, βγάζοντας περίπου $35.000. Ο Dennis ωστόσο δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτό που έκανε, αφού εκτός των άλλων δεν του επέτρεπε ούτε καν να μετακομίσει σε δικό του σπίτι.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να πάρει μια τολμηρή απόφαση, επιδιώκοντας μια καριέρα στον τομέα που λάτρευε από παιδί. Ο ίδιος παραδέχεται πως προερχόμενος από γονείς μετανάστες (οι γονείς του είναι από την Κορέα), είχε το βάρος της επιτυχίας, αλλά η μαμά του στάθηκε δίπλα του στην απόφασή του. Κάπως έτσι, κατέληξε να εργάζεται ως full time μάγος στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη του επαφή με το χώρο ωστόσο, ήταν το καλοκαίρι που αποφοίτησε, όπου δούλεψε ως βοηθός σε έναν παιδότοπο με μαγικά. Ακόμα θυμάται το πάθος που ένιωσε, πράγμα που διευκόλυνε την απόφασή του να βγει από το comfort zone του και να κυνηγήσει αυτό που τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Ο Dennis τότε ξεκίνησε να έχει μεγάλη παρουσία στα social media, να εξασκείται σε διάφορα κόλπα και να δικτυώνεται με τους υπόλοιπους μάγους. Στη συνέχεια, βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να δώσει one-man shows, ενώ τον Απρίλιο του 2019 κέρδισε μια δουλειά από την εταιρεία Theory11, δίνοντας 6 παραστάσεις την εβδομάδα στο Μανχάταν.

Δυστυχώς, ο ερχομός του Covid είχε τις ίδιες επιπτώσεις στον 26χρονο, που είχε σε όλους μας. Παραδέχεται πως εν μία νυκτί έχασε σχεδόν όλες του τι δουλειές, εξακολουθώντας να ζει μαζί με τη μαμά του. Ήταν τραυματικό, όπως λέει, να πέφτει τόσο ξαφνικά, όταν πριν λίγο καιρό πραγματοποιούσε το όνειρό του και όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά!

Πλέον, έχει επιστρέψει στις ιδιωτικές παραστάσεις του στο Nomad Hotel του Μανχάταν, ενώ ταυτόχρονα βγάζει χρήματα από τη δημιουργία δικών του, πρωτότυπων κόλπων. Τα βιντεοσκοπεί κι εφόσον κάποιοι συνάδελφοι θέλουν να τα μάθουν, πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση.

Πέρα από παράδειγμα για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας όμως, ο Dennis θέλει να βοηθήσει συνομήλικούς του που τα βρίσκουν δύσκολα όσον αφορά τα οικονομικά τους. Παρακάτω λοιπόν είναι ένας πίνακας με το πώς διαχειρίζεται ο ίδιο το μπάτζετ του:

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδά του κάθε μήνα ποικίλουν, πράγμα που επηρεάζει την αποταμίευση και τις επενδύσεις του. Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν τον μηνιαίο μέσο όρο για το 2021. Πάντως, από τότε που ασχολήθηκε με τα μαγικά κόλπα και άρχισε να βγάζει ένα decent ποσό κάθε μήνα, κατάφερε επίσης να μετακομίσει από το πατρικό του τον Οκτώβριο του 2020 και να συγκατοικήσει με έναν άλλον μάγο, σε ένα διαμέρισμα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

Και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Να κυνηγάς τα όνειρά σου όσο risky κι αν φαίνονται!

OUR20s

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET