ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

26χρονη παραιτήθηκε για να ακολουθήσει το χόμπι της, τώρα βγάζει $170Κ ταξιδεύοντας τον κόσμο!

Θέλουμε κι εμείς! 🥺

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Ιανουαρίου, 2022

Disclaimer: Εάν δεν πετύχει το εγχείρημα, δε φταίμε εμείς, ένα success story παρουσιάζουμε.

Σίγουρα βέβαια δε θα σου συνιστούσα να παρατήσεις από σήμερα κιόλας τη δουλίτσα σου και να ακολουθήσεις τα βήματα της 26χρονης Gabby Beckford. Η ίδια άλλωστε, δήλωσε στο CNBC πως της πήρε χρόνο για να αποφασίσει να αφήσει τη σταθερή ζωή που έκανε και να ακολουθήσει το όνειρό της.

Συγκεκριμένα, η Gabby ξεκίνησε την ιδέα του Packs Light, ένα ταξιδιωτικό blog, το 2018, όταν ήταν στο πανεπιστήμιο και σπούδαζε Βιοϊατρική Μηχανική. Η απασχόλησή της μαζί του ήταν και το highlight της ημέρας της, συνειδητοποιώντας πως αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή της: να ταξιδεύει και να μοιράζεται τις εμπειρίες της.

https://www.instagram.com/p/CYaPcjGph38/

Στη συνέχεια, η μετάβασή της από μηχανικός σε σταθερή δουλειά σε full time blogger ήρθε σταδιακά. Στην αρχή δεν έβγαζε καθόλου λεφτά από το χόμπι της, όπως το χαρακτηρίζει, το 2018 κατάφερε να κερδίσει το μικρό ποσό των $2.000 από κάποιες καμπάνιες στα social media, ενώ το 2019 έφτασε τις $8.000.

Το 2020 λοιπόν, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί και να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με αυτό που αγαπά, μια απόφαση για την οποία δικαιώθηκε. Το περασμένο έτος, το Packs Light της χάρισε $170.000 και πλέον έχει 252.000 ακόλουθους στο Tik Tok και 50.000 στο Instagram, που της επιτρέπουν να βιοπορίζεται με κάτι που ξεκίνησε ως χόμπι!

@packslight I’m never really solo on my solo trips tho – it’s so easy to meet ppl ☺️ #solotravel #2022goals ♬ Comfort Chain – Instupendo

@packslight 📍Hotel Xcaret Mexico! 🦜🐠🌴🍹ad #bucketlistvacations #allinclusiveresort ♬ Crystal – Kupla

Ήδη, σημειώνει, πως τον τρέχοντα μήνα έχει βγάλει $30.000, ενώ στόχος της είναι να κερδίσει τα διπλάσια ή και τριπλάσια λεφτά από το 2021.

Ωστόσο, η ίδια δεν ξύπνησε μια μέρα και αποφάσισε να αφήσει μια εργασία που της επέτρεπε να κάνει άνετη ζωή και να καταπιαστεί με κάτι που δεν πρόσφερε 100% ασφάλεια. Πρώτα έφτιαξε ένα κομπόδεμα των $15.000 κάνοντας διάφορες δουλειές (όπως dog-sitting, freelance γράψιμο και social media managing), ενώ ζούσε με γονείς και συγκατοίκους, για να αποταμιεύει κι από εκεί λεφτά.

Τον πρώτο χρόνο που δούλεψε full time πάνω στο Packs Light, έκλεισε 6 συνεργασίες με καμπάνιες, η κάθε μία αξίας $3.000. Το 2021 από την άλλη, όπου τα ταξίδια έγιναν ευκολότερη υπόθεση, υπέγραψε 12 τέτοιες συνεργασίες και είδε τα έσοδά της να αυξάνονται σε $10.000 ανά project. Κύρια πηγή εσόδων, όπως λέει, είναι οι καμπάνιες της που περιλαμβάνουν χορηγούμενες δημοσιεύσεις στα social media και blog περιεχόμενο.

https://www.instagram.com/p/CXUVJeYPXw2/

https://www.instagram.com/p/CW9ow9QAUok/

Και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν το μυστικό επιτυχίας της, η Gabby λέει ότι την οφείλει σε τρία μαθήματα:

1. Να προσδιορίζει το «γιατί» προτού ξεκινήσει κάτι 

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό να απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση από νωρίς, ώστε να γνωρίζει ποιος ο λόγος που θέλει να πετύχει τον εκάστοτε στόχο κι όχι μόνο πώς θα το καταφέρει. Επίσης, τονίζει ότι κάποιος που γνωρίζει το «γιατί» του, είναι πιο αυθεντικός και ελκυστικός απέναντι στους πελάτες, γιατί γίνεται ξεκάθαρο ότι αγαπά αυτό που κάνει και έχει κίνητρο για τον σκοπό του.

2. Να είναι αποφασιστική και να δέχεται τα λάθη

Η Gabby λέει πως σαν επιχειρηματίας πρέπει να παίρνει η ίδια όλες τις αποφάσεις και είναι πολύ εύκολο να σπαταλήσει χρόνο εξετάζοντας διαφορετικές επιλογές και πιθανά αποτελέσματα. Το να είσαι αποφασιστικός σου επιτρέπει να αρπάξεις ευκαιρίες τελευταίας στιγμής και να καταβάλεις 100% προσπάθεια και προσοχή σε αυτές. Ακόμα κι αν αποδεικνύονται λάθος, τα μαθήματα που λαμβάνεις σε οδηγούν πιο κοντά στην επιτυχία!

3. Να μελετάει τους πελάτες της και το κοινό της

Τέλος, η 26χρονη σημειώνει ότι πρέπει να μελετά κανείς του πελάτες και τους followers του (όταν η δουλειά του εξαρτάται από αυτούς), μαθαίνοντας τι ενδιαφέροντα έχουν ή πώς τους αρέσει να περνούν το χρόνο τους. Η ίδια απευθύνεται στη Gen Z και στους νεότερους millennials με το ταξιδιωτικό της περιεχόμενο, κι από τη στιγμή που είναι μόλις 26 χρονών, είναι πιο εύκολο να κατανοήσει το κοινό της. Ωστόσο, εξακολουθεί να πειραματίζεται σε διάφορες πλατφόρμες κι όχι μόνο μία, όπως TikTok, Instagram, Twitter και Facebook. Στα δύο πρώτα βέβαια βρίσκει τη μεγαλύτερη ανταπόκριση, οπότε επικεντρώνεται εκεί.

Μετά την ιστορία της και τα tips της, τι λες; Θα δοκιμάσεις να μετατρέψεις κι εσύ το αγαπημένο σου χόμπι σε full time job;

OUR20s

HAPPY BODY

Οι CLiTTERATEΣ δημιουργούν έναν κόσμο όπου κάθε κορίτσι θα μαθαίνει και θα χαίρεται το σώμα του χωρίς ντροπή!

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET