ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

18 καθημερινά πράγματα που κάνουν οι γυναίκες κι οι άντρες δεν έχουν λόγο να αγχώνονται!

Όσο κι αν θέλουμε να θεωρούμαστε ίσες με τους άντρες, πολλές φορές τα στερεότυπα της κοινωνίας μας επηρεάζουν τόσο πολύ που δεν μπορούμε ακόμα κι εμείς οι ίδιες να τα ξεφορτωθούμε και να τα αποβάλλουμε από τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα μας. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια πράγματα όπως τα παρακάτω, που συμβαίνουν καθημερινά και πρέπει να τα έχουμε πάντα στο […]

Default avatar

Guest Author

13 Απριλίου, 2017

Όσο κι αν θέλουμε να θεωρούμαστε ίσες με τους άντρες, πολλές φορές τα στερεότυπα της κοινωνίας μας επηρεάζουν τόσο πολύ που δεν μπορούμε ακόμα κι εμείς οι ίδιες να τα ξεφορτωθούμε και να τα αποβάλλουμε από τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα μας.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια πράγματα όπως τα παρακάτω, που συμβαίνουν καθημερινά και πρέπει να τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας, όταν οι άντρες δεν έχουν ιδέα καν ότι αυτά υφίστανται στον κόσμο…

1. Κρατάς τα κλειδιά σου στο χέρι όταν περπατάς μόνη σου τη νύχτα, για να τα χρησιμοποιήσεις σαν «όπλο» σε περίπτωση που σου επιτεθεί κάποιος.

2. Και δεν φοράς ακουστικά για να βεβαιωθείς ότι δεν ακούς κάποιον να σε ακολουθεί.

3. Κι όταν ακούς έστω κι ένα μικρό βηματισμό πίσω σου, τρέχεις πιο γρήγορα κι από τον Μπολτ.

4. Παίρνεις τηλέφωνο τους γονείς/τις φίλες σου όταν είσαι μόνη σε ταξί (ειδικά όταν είναι βράδυ) για να αισθάνεσαι ασφαλής.

5. Ή τους στέλνεις την περιγραφή του οδηγού και τις πινακίδες του οχήματος για να τα χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί.

6. Και προφανώς τους ειδοποιείς αμέσως μόλις φτάσεις σπίτι σου για να ξέρουν ότι είσαι καλά.

7. Κάθεσαι κοντά σε άλλες γυναίκες όταν είσαι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες παρενόχλησης.

8. Προσποιείσαι ότι μιλάς στο τηλέφωνο για να νιώθεις ασφαλής αν κάποιος σε πλησιάσει.

9. Δίνεις ψεύτικο όνομα κι αριθμό τηλεφώνου σε άντρες για να αποφύγεις την αντίδραση που μπορεί να έχουν εξαιτίας της απόρριψης.

10. Κρατάς καλυμμένο το ποτήρι σου και βάζεις ένα/μία φίλο/η σου να προσέχει το ποτό σου όταν πηγαίνεις τουαλέτα, για να μην ρίξει κανείς κάτι μέσα.

11. Βεβαιώνεσαι ότι έστω μία φίλη σου ξέρει πάντα πού είσαι όταν βγαίνεις πρώτη φορά ραντεβού με κάποιον σχεδόν άγνωστο.

12. Δουλεύεις πολύ σκληρά παρόλο που μπορεί να γνωρίζεις ότι κατά μέσο όρο πληρώνεσαι πολύ λιγότερο από έναν άντρα που θα εργαζόταν στην ίδια θέση.

13. Προσποιείσαι ότι είσαι χαρούμενη κι ευδιάθετη, ακόμα κι όταν όλα πάνε χάλια στη ζωή σου, για να μη σε αποκαλέσουν γκρινιάρα.

14. Όχι όμως και πολύ χαρούμενη, ώστε να μη σε περνάνε και για ηλίθια.

15. Κάνεις αποτρίχωση όπου υπάρχει ίχνος τρίχας, γιατί στις γυναίκες θεωρείται αηδία, αλλά στους άντρες είναι εντελώς αποδεκτό.

16. Προσέχεις πάντοτε τα ρούχα που φοράς, γιατί μπορεί να θεωρηθείς πολύ εύκολα «τσούλα».

17. Φοράς μακιγιάζ γιατί σε κάνει να νιώθεις πιο ωραία και τελικά καταλήγεις να σε λένε ψεύτικη.

18. Κι όταν δεν φοράς μακιγιάζ επειδή απλά δεν είχες όρεξη, οι γύρω σου λένε πως δείχνεις κουρασμένη ή άρρωστη.

Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε όμως, ξέρουμε ότι είμαστε γυναίκες κι άρα δυνατές! Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ότι εμπόδιο βρεθεί μπροστά μας και να βγούμε πάλι νικήτριες…

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET