ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

15 φουλ παράξενα σχολεία που ο κάθενας μας θα ήθελε να φοιτήσει εκεί!

Γενικά υπάρχει διαφορετική νομοθεσία και αντίληψη σχετικά με την εκπαίδευση σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα σε εμάς στην Ελλάδα, η εκπαίδευση ίσα ίσα που επιβιώνει. Σε αντίθεση, άλλες χώρες επενδύουν αρκετά χρήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα σε σημείο που ακόμα και εμείς θα θέλαμε να μεταναστεύσουμε προκειμένου να πάμε στα σχολεία πχ της Φινλανδίας. […]

Neopolis Team

21 Φεβρουαρίου, 2017

Γενικά υπάρχει διαφορετική νομοθεσία και αντίληψη σχετικά με την εκπαίδευση σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα σε εμάς στην Ελλάδα, η εκπαίδευση ίσα ίσα που επιβιώνει. Σε αντίθεση, άλλες χώρες επενδύουν αρκετά χρήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα σε σημείο που ακόμα και εμείς θα θέλαμε να μεταναστεύσουμε προκειμένου να πάμε στα σχολεία πχ της Φινλανδίας. Βέβαια, υπάρχουν μερικά σχολεία τα οποία είναι λιγάκι ασυνήθιστα, αλλά και πάλι δεν θα ήταν καθόλου άσχημα να πηγαίναμε εκεί για μάθημα. Ας τα δούμε λοιπόν:

#1 Το πλεούμενο σχολείο Μακόκο, Λάγος, Νιγηρία

Αυτό το μοναδικό στο είδος του σχολείο, βρίσκεται στην παράκτια περιοχή της Αφρικής. Αρχικά, αυτό το σχολείο είχε χτιστεί με σκοπό να αντισταθεί στην άνοδο της στάθμης του νερού στη λιμνοθάλασσα. Περιλαμβάνει αίθουσες αλλά και χώρους για παιχνίδι, ενώ μπορεί να στεγάσει με ασφάλεια μέχρι 100 παιδιά ακόμα και σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

#2 Το σχολείο σε ένα κύβο, Κοπεγχάγη, Δανία

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι απλά μια τεράστια αίθουσα που έχει περίπου 1100 μαθητές. Τα μαθήματα στεγάζονται μέσα σε ένα τεράστιο γυάλινο κύβο, που ονομάζεται γυμναστήριο. Αυτός ο χώρος χωρίζεται σε διαφορετικούς τομείς που ονομάζονται ντραμς, τα οποία περιλαμβάνουν άνετα καθίσματα, που βοηθάνε στην ευλυγισία των μαθητών αλλά και την ενίσχυση της δημιουργικής τους σκέψης.

#3 Ένα σχολείο που επικεντρώνεται στο κάθε μαθητή ξεχωριστά, Αυστραλία

Εκτός από τον πολύ μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό, η στρατηγική διδασκαλίας είναι επίσης αρκετά προοδευτική. Όλοι οι μαθητές έχουν ατομικό πλάνο διαβάσματος, το οποίο μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί από τους δασκάλους ή τους γονείς. Επιπλέον, και οι μαθητές μπορούν να κάνουν προτάσεις σχετικά με το πλάνο τους. Τέλος, η κάθε τάξη αποτελείται από πολύ μικρό αριθμό φοιτητών.

#4 Ένα σχολείο μέσα στον πραγματικό κόσμο, Ρόουντ Άιλαντ, ΗΠΑ

Από την αρχή, οι μαθητές κατασταλλάζουν σχετικά με το τι τους αρέσει. Έτσι, προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές να κυνηγήσουν τις μελλοντικές εργασίες τους, τους αναθέτουν έναν μέντορα που δραστηριοποιείται στον τομέα που τους ενδιαφέρει. Ουσιαστικά, εξασκούν το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει. Η συγκεκριμένη στρατηγική έχει υιοθετηθεί από 55 σχολεία παγκοσμίως.

#5 Το σχολείο που μοιάζει με γραφείο, Οχάιο, ΗΠΑ

Αυτό το σχολείο δεν έχει αίθουσες. Μέσα στην κεντρική αίθουσα έχει περίπου 300 γραφεία, ένα για κάθε μαθητή. Κάθε μαθητής έχει το δικό του υπολογιστή που τον καθοδηγεί σχετικά με το πρόγραμμα διδασκαλίας του. Αν έχει κάποια απορία, τότε μπορεί να απευθυνθεί στον καθηγητή.

#6 Το σχολείο που τα παιδιά μαθαίνουν επικίνδυνα πράγματα, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Οι καθηγητές αυτού του σχολείου πήραν όλα τα πράγματα που οι γονείς έχουν απαγορέψει στα παιδιά τους, και έφτιαξαν ένα πρόγραμμα διδασκαλίας συμπεριλαμβαμένων όλων αυτών. Ουσιαστικά εκεί τα παιδιά επιτρέπεται να λερωθούν, να παίξουν με τη φωτιά, να αποσυναρμολογήσουν οικιακές συσκευές κλπ. Μέσα από αυτή την τεχνικήοι μαθητές γίνονται οι δάσκαλοι της εκπαίδευσής τους.

#7 Ένα σχολείο χωρίς φύλα, Στοκχόλμη, Σουηδία

Ο στόχος αυτού του σχολείου είναι να υπάρχει πλήρης ισότητα ανάμεσα στους μαθητές. Αντίστοιχα οι δάσκαλοι δεν επισημαίνουν πρόσωπα σε του/της, αλλά αναφέρονται στα παιδιά με το όνομά τους ή χρησιμοποιώντας πληθυντικό. Έτσι, μέσα από αυτή τη διδασκαλία καταπολεμούνται τα στερεότυπα που υπάρχουν στην κοινωνία.

#8 To φωτεινότερο δημοτικό σχολείο, Στοκχόλμη, Σουηδία

Πέρα από τις κλασσικές βιβλιοθήκες, αυτό το σχολείο διαθέτει διαφορετικούς διαδρόμους μάθησης καθένας από τους οποίους αντιστοιχεί σε ένα μάθημα του προγράμματος. Επιπλέον κάθε διάδρομος έχει Wi-fi. Ουσιαστικά, ο σκοπός αυτού του σχολείου είναι μέσα από τους διαδρόμους να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των μαθητών και των δασκάλων, ώστε να προαχθεί ποιοτικότερη διδασκαλία.

#9 Το σχολείο της Silicon Valley, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Στόχος αυτού του σχολείου είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των παιδιών σχετικά με την τεχνολογία. Όλα τα μαθήματά τους υπάρχουν σε iPad που τους παρέχονται, ενώ παράλληλα διδάσκονται και 3D μοντελοποίηση. Το συγκεκριμένο σχολείο δέχεται παιδία ηλικίας από 4 μέχρι 14 ετών.

#10 Το σχολείο του Steve Jobs, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Σε αυτό το σχολείο κάθε μαθητής έχει ατομικό πρόγραμμα διδασκαλίας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα αλλά και τις ικανότητές τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ελέγχεται και αναθεωρείται κάθε 6 εβδομάδες είτε από τους γονείς είτε από τους δασκάλους.

#11 Το σχολείο που προάγει τη συμπόνια και τη δημιουργικότητα, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Οι ιδρυτές αυτού του εκπαιδευτικού ιδρύματος πιστεύουν ότι το σχολείο θα πρέπει να είναι μια παιδική χαρά. Μέσω αυτού οι μαθητές έχουν περισσότερη όρεξη ώστε να αφιερώσουν πιο πολύ χρόνο στα μαθήματά τους. Μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται είναι εναλλακτικοί τρόποι ανακύκλωσης, πρότζεκτ που αφορούν την μοντελοποίηση κτιρίων που υπάρχουν στη Νέα Υόρκη και γενικά δραστηριότητες που θα εξάψουν την περιέργειά τους.

#12 Το σχολείο που οι μαθητές κάνουν μαθήματα πάνω σε βουνά ή μέσα σε σπηλιές, Στοκχόλμη, Σουηδία

Σε αυτό το σχολείο κανείς μαθητής δεν πρόκειται να βαρεθεί, και αυτό χάρις στους σχεδιαστές του κτιρίου που το έχουν μετατρέψει σε ένα μαγικό κόσμο. Δεν υπάρχουν αίθουσες , απλά είναι ένας ταιριάστος χώρος που περιλαμβάνει βουνά ή σπηλιές ή ακόμα και δέντρα.

#13 Το σχολείο χωρίς μαθήματα, Τορόντο, Καναδάς

Σε αυτό το σχολείο κάθε δάσκαλος επιβλέπει την τάξη που του έχει ανατεθεί. Παράλληλα, μπορεί να προτείνει διάφορες δραστηριότητες δίχως όμως να πιέσει τους μαθητές να τις κάνουν. Δεν υπάρχουν, εργασίες ή πρότζεκτ ή κάποιο αυστηρό πρόγραμμα. Κάθε μαθητής παρακολουθεί μόνο τα μαθήτα που του αρέσουν, ενώ ο ίδιος επιλέγει για το πως θα περάσει την ημέρα του.

#14 Το πιο πράσινο σχολείο του κόσμου, Γαλλία

Κάθε τετραγωνικό μέτρο αυτού του σχολείου έχει καλυφθεί με χλοοτάπητα. Η άποψη αυτού του σχολείου είναι οι μαθητές να μπορούν να πάρουν όσο γίνεται περισσότερο καθαρό αέρα. Τέλος όταν έχει καλό καιρό, τα μαθήματα γίνονται στους εξωτερικούς χώρους.

#15 Το σχολείο που δεν υπάρχει πίεση και άγχος, Έσπο, Φιλανδία

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν να κάτσουν όπου θέλουν ενώ ακόμα μπορούν να μιλούν και με τους φίλους τους. Έχουν τη δυνατότητα να χωροπηδήσουν πάνω στις καρέκλες ή να ξαπλώσουν στους καναπέδες αν αισθάνονται κουρασμένοι. Γενικά όλη η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαλαρή. Επιπλέον αυτό το σχολείο διαθέτει βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσα συνεδριάσεων και ένα κλάμπ για τη νεολαία.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Γιατί να επιλέξετε μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου σας

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET