BINGE WATCHING

«13 Reasons Why» | Η σειρά μυστηρίου του Netflix που περνάει ισχυρά μηνύματα σε κάθε νέο εκεί έξω!

Εδώ είμαι και πάλι για να σας μιλήσω για μια εκπληκτική σειρά. Πάμε λοιπόν! Το “13 REASONS WHY” και στα ελληνικά «13 ΓΙΑΤΙ» είναι μία αμερικάνικη σειρά που δημοσιοποιήθηκε φέτος μέσω του διαδικτύου στις 31 Μαρτίου 2017. Περιλαμβάνει 13 επεισόδια που διαρκούν περίπου μία ώρα το καθένα και βασίζεται στο γνωστό ομότιτλο βιβλίο του Jay […]

Default avatar

Guest Author

16 Μαΐου, 2017

Εδώ είμαι και πάλι για να σας μιλήσω για μια εκπληκτική σειρά. Πάμε λοιπόν!

Το “13 REASONS WHY” και στα ελληνικά «13 ΓΙΑΤΙ» είναι μία αμερικάνικη σειρά που δημοσιοποιήθηκε φέτος μέσω του διαδικτύου στις 31 Μαρτίου 2017. Περιλαμβάνει 13 επεισόδια που διαρκούν περίπου μία ώρα το καθένα και βασίζεται στο γνωστό ομότιτλο βιβλίο του Jay Asher.

Η σειρά αυτή έκανε εντύπωση σε όλο τον κόσμο και συγκίνησε πολλούς με την ιστορία που διηγείται. Στην παραγωγή συνέβαλε κι η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός, Selena Gomez, καθώς πίστεψε πολύ σε αυτό το σενάριο και φημολογείται ότι εξαρχής προοριζόταν εκείνη για τον ρόλο της πρωταγωνίστριας.

Τώρα που μίλησα για πρωταγωνίστρια, τόση ώρα δεν σου έχω αναλύσει την ιστορία της σειράς αυτής. Λοιπόν έχουμε και λέμε, το σενάριο περιλαμβάνει τη δραματική εμπειρία μίας 17χρονης κοπέλας που βιώνει σχολικό εκφοβισμό κι αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Το όνομά της είναι Hannah.

Γιατί πεθαίνει η Hannah; Γιατί δεν την σταματάει κάποιος; Τι την οδηγεί στην αυτοκτονία;

Η απάντηση μας δίνεται σιγά σιγά σε κάθε επεισόδιο. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίζει να τερματίσει τη ζωή της είναι 13, όσα και τα επεισόδια της σειράς. Σε κάθε επεισόδιο λοιπόν μαθαίνουμε ποια στοιχεία συνέβαλαν στην τραγική αυτή απόφαση.Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη και μοναδική σεζόν. Η ιστορία της Hannah θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ιστορία μιας γνωστής σου, είναι δυστυχώς κάτι που συμβαίνει συχνά σε μια σχολική κοινότητα κι η σειρά αυτή σου παρουσιάζει την τραγική κατάληξη που μπορεί να αποκτήσει μια ανάλογη κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η Hannah είναι μια 17χρονη που βιώνει το σχολικό εκφοβισμό από τους συμμαθητές της καθώς και σεξουαλική παρενόχληση. Προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με αισιοδοξία, αλλά από ότι φαίνεται οι καταστάσεις που ζει είναι τόσο έντονες και δεν της αφήνουν άλλο περιθώριο. Την στιγμή που χρειαζόταν βοήθεια ούτε φίλοι ούτε γονείς μπορούσαν να την στηρίξουν κι αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Αν θες να μάθεις τι μπορεί να οδηγήσει ένα νεαρό άτομο σαν τη Hannah στην αυτοκτονία, δες αυτή τη σειρά και θα καταλάβεις.

Η λύση που επέλεξε η πρωταγωνίστρια δεν είναι σίγουρα η καλύτερη κι οι εικόνες που μας παρουσιάζονται πρέπει να σταματήσουν να αντικατοπτρίζουν εικόνες της καθημερινής ζωής ενός ατόμου. Όλοι είμαστε ισάξιοι και ξεχωριστοί κι όλοι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε τη ζωή μας ελεύθερα χωρίς εκφοβισμούς, αλλά με κάθε ελευθερία που μας δίνεται.

Η σειρά αυτή περνάει πολύ ισχυρά μηνύματα μέσω αυτή της σκληρής ιστορίας, μηνύματα που κάθε νέος του σήμερα πρέπει να τα κάνει τρόπο ζωής προωθώντας τη διαφορετικότητα και το σεβασμό προς το συνάνθρωπό μας.


Ελπίζω να επιλέξετε να δείτε αυτή τη σειρά γιατί πραγματικά αξίζει!

See ya! 

 

FUN ZONE

Μουσική

Release Athens x SNF Nostos: Ο Central Cee έρχεται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ στις 20 Ιουνίου!

FOODIES

6 αλμυρά και γλυκά σνακ που μπορείς να φτιάξεις με ψωμί του τοστ πέρα από… τοστ!

EVENTS

Σymposio Festival: Η Βαρβάκειος πλημμυρίζει γεύση, μουσική και τέχνη στις 19 Μαρτίου!

Μουσική

Snik και Light δεν είναι καλεσμένοι στα φετινά βραβεία MAD λόγω περσινού ξύλου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET