ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύσκολο να είσαι πριγκίπισσα | Οι 12 κανόνες που πρέπει (και καλά) να ακολουθήσει η Meghan Markle!

Το Σάββατο γάμος έγινε με δόξα και τιμή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο παλάτι Ουίνδσορ. Ένας βασιλικός και παραμυθένιος γάμος για τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, ηθοποιό του Χόλιγουντ, που παράτησε τα πάντα για χάρη του. Και το Suits, μη ξεχνιόμαστε. Πολλές κυρίες θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση της Μέγκαν, αλλά […]

Το Σάββατο γάμος έγινε με δόξα και τιμή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο παλάτι Ουίνδσορ. Ένας βασιλικός και παραμυθένιος γάμος για τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, ηθοποιό του Χόλιγουντ, που παράτησε τα πάντα για χάρη του. Και το Suits, μη ξεχνιόμαστε.

Πολλές κυρίες θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση της Μέγκαν, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότερες, είναι πως απο τη στιγμή που μπήκε στην βασιλική οικογένεια οφείλει να ακολουθήσει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά:

#1: Η σωματική επαφή

Σε δημόσιες εμφανίσεις και επίσημες εκδηλώσεις οι γαλαζοαίματοι είναι υποχρεωμένοι να είναι διακριτικοί με τις κινήσεις τρυφερότας, ενώ κανονικά δεν επιτρέπονται ούτε οι αγκαλιές. Βέβαια ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έχουν πατήσει κατά κάποιον τρόπο αυτόν τον κανόνα μιας και δεν κρύβουν τον έρωτά τους.

#2: Η ψήφος στις εκλογές

Μπορεί να απέκτησε την βρετανική υπηκοότητα, δεν της επιτρέπεται ωστόσο να ψηφίζει στις εκλογές καθώς πρέπει να είναι αμερόληπτη. Η ιστοσελίδα του βρετανικού Κοινοβουλίου αναφέρει πως παρ’όλο που δεν απαγορεύται απ’το νόμο, θεωρείται αντισυνταγματικό για ένα μονάρχη να ψηφίσει στις εκλογές.

#3: Please let me take a selfie #not

Απαγορεύονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, και τώρα και η Μέγκαν, να βγάλουν σέλφι με τον κόσμο. Ο λόγος είναι γιατί δεν μπορούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού άλλωστε, όταν ένα ζευγάρι ζήτησε από τη Μέγκαν μία σέλφι μαζί της, εκείνη απάντησε πως δεν τους επιτρέπεται.

#4: Όχι και στα αυτόγραφα

Όπως με τις σέλφι, απαγορεύονται και τα αυτόγραφα. Αυτό συμβαίνει για να αποφύγουν να διακινδυνεύσουν την πλαστογράφηση των υπογραφών τους. Το μόνο που μπορούν να υπογράφουν είναι τα βιβλία επισκεπτών και τα επίσημα έγγραφα. Ότι πρόλαβε να υπογράψει η Μέγκαν, πρόλαβε εν ολίγοις.

#5: Κλειστά όλα τα social media

Αν ακολουθούσες την Μέγκαν στο ίνσταγκραμ, ίσως και να αντιλήφθηκε πως ο λογαριασμός της έχει κλείσει εδώ και καιρό. Δεν επιτρέπεται σε κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να διατηρεί λογαριασμό στα social media. Βέβαια, υπάρχουν λογαριασμοί όπως το Kensington Royal που καταγράφει τις δραστηριότητές τους και επιμελείται τις φωτογραφίες τους.

https://www.instagram.com/p/BcuU3yTAgyc/?utm_source=ig_embed

#6: Καπέλα και τιάρες απαραιτήτως

Όλες οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας πρέπει να φορούν καπέλα στις επίσημες εκδηλώσεις. Μάλιστα, μετά τις 6 το απόγευμα το αντικαθιστούν με τιάρα που πρέπει να είναι τοποθετημένη έτσι ώστε να σχηματίζει γωνία 45 μοιρών.

#7: Πάντα ένα μαύρο ρούχο στη γκαρνταρόμπα

Επειδή πάντα υπάρχει πιθανότητα να συμβεί το μοιραίο, όταν ταξιδεύουν πάντα κουβαλάνε στη γκαρνταρόμπα τους ένα μαύρο ρούχο σε περίπτωση που χρειαστεί να παραστούν σε κηδεία.

#8: Όχι έντονες αποχρώσεις στο μανικιούρ

Οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να έχουν έντονα χρώματα στα νύχια τους, παρά μόνο τα ουδέτερα. Με αυτόν τον τρόπο η εικόνα τους συμπληρώνεται ως καθαρή, επομένως η Μέγκαν που αγαπούσε να έχει σκουρόχρωμα νύχια θα αναγκαστεί να κάνει και αυτή τη ‘θυσία’.

#9: Κάνουν ό,τι κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Κατά τη διάρκεια δείπνου με τη Βασίλισσα, όλοι πρέπει να ακολουθούν τις κινήσεις της. Μπουκιά και παρακολούθηση. Αν για παράδειγμα, η Βασίλισσα Ελισάβετ τελειώσει το φαγητό της, τότε όλοι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε ανεξάρτητα με το αν έχουν τελειώσει το δικό τους γεύμα στο πιάτο ή εξακολουθούν να πεινάνε. Επίσης, όταν θα σηκωθεί όλοι θα πρέπει να σηκωθούν όρθιοι. Γνωρίζουμε αν η Ελισάβετ είναι καλοφαγού;

#10: Σεβασμός στην ιεραρχία

Είτε αφορά την είσοδο σε κάποια αίθουσα, είτε την άφιξη με κάποιο αυτοκίνητο, όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν πιστά την ιεραρχία. Δηλαδή, πρώτη φτάνει η Ελισάβετ, μετά ο πρίγκιπας Φίλιππος, μετά ο Κάρολος, η Καμίλλα και πάει λέγοντας.

#11: Δεν επιτρέπεται το σταυροπόδι

Οι γυναίκες οφείλουν να κρατούν τα πόδια τους κλειστά όταν κάθονται και με μια ελαφριά κλίση στο πλάι.

#12: Δεν πάνε στο κρεβάτι πριν την Βασίλισσα

Στην περίπτωση που βρίσκονται στο ίδιο σπίτι (σπίτι που λέει ο λόγος) μαζί με την Βασίλισσα Ελισάβετ, δεν επιτρέπεται σε κανένα μέλος της οικογένειας να πάει στο κρεβάτι πριν από εκείνη.

Όλα τα παραπάνω η Μέγκαν πρέπει να τα ακολουθεί πιστά (στο πρώτο βάρεσαι πιστόλι), αν και υποψιαζόμαστε πως υπάρχουν πολλοί ακόμη κανόνες.

 

EVENTS

Τι μοναδικό θα δούμε στο MAIN STAGE του φετινού PRIMER MUSIC FESTIVAL!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET