ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

12 επιχειρηματικές ιδέες που απαιτούν ελάχιστο κεφάλαιο εκκίνησης!

Φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μοναδικός φοιτητής εκεί έξω με επιχειρηματικές ανησυχίες. Υποθέτω πως είναι πολλοί εκείνοι που ονειρεύονται να μετατρέψουν την ιδέα τους σε εταιρεία και σταδιακά να βλέπουν τους κόπους τους να αποδίδουν …οικονομικά χωρίς να εξαρτώνται ούτε από γονείς ούτε από «τρελούς εργοδότες»! Ταυτόχρονα όμως, όλοι (σχεδόν) αντιμετωπίζουμε το ίδιο βασικό πρόβλημα […]

Neopolis Team

18 Σεπτεμβρίου, 2015

Φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μοναδικός φοιτητής εκεί έξω με επιχειρηματικές ανησυχίες. Υποθέτω πως είναι πολλοί εκείνοι που ονειρεύονται να μετατρέψουν την ιδέα τους σε εταιρεία και σταδιακά να βλέπουν τους κόπους τους να αποδίδουν …οικονομικά χωρίς να εξαρτώνται ούτε από γονείς ούτε από «τρελούς εργοδότες»!

Ταυτόχρονα όμως, όλοι (σχεδόν) αντιμετωπίζουμε το ίδιο βασικό πρόβλημα όταν η κουβέντα φτάνει στην επιχειρηματικότητα. Και φυσικά αναφέρομαι στην έλλειψη αρχικού κεφαλαίου. Τι να το κάνω να έχεις φανταστεί και σχεδιάσει την τέλεια τουριστική μονάδα στην γενέτειρά σου όταν δεν έχεις χρήματα να στήσεις ούτε το 1% εξ’ αυτής; Οκ, μια χαρά ιδέα ο τουρισμός στη χώρα μας, είναι όντως νο1 ευκαιρία αλλά …όσο πιο γρήγορα ξεχάσεις το συγκεκριμένο project και προχωρήσεις παρακάτω, τόσο το καλύτερο.

Κι όταν λέω παρακάτω, δεν αναφέρομαι επ’ ουδενί στο να πνίξεις τα επιχειρηματικά σου σχέδια. Αρκεί να καταπιαστείς με πιο εφικτά business plans και να πραγματοποιήσεις έτσι τα πρώτα σου βήματα στον χώρο.

Παρακάτω ακολουθούν 12 επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες με σωστή εφαρμογή κι ανάπτυξη καθώς και με αρκετή δόση τύχης (όπως πάντα), θα μπορούσαν να σε κάνουν …πλούσιο! Όσο για τα οικονομικά εφόδια; Μηδαμινά, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο. Άντε να χρειαστείς κάτι ψιλά για μια υποτυπώδη παρουσία στο διαδίκτυο με ορισμένες διαφημίσεις σε google και social media ούτως ώστε να σε μάθουν οι πρώτοι σου πελάτες. Τα υπόλοιπα; Εν καιρώ…

1. Επισκευές ποδηλάτων. Με τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης να αυξάνεται διαρκώς, πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική ευκαιρία. Αρκεί βέβαια, να ξέρεις όντως τι κάνεις.

2. Καθαρισμός θαλαμηγών. Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Με δεδομένη την άφιξη εκατοντάδων θαλαμηγών ετησίως στις ελληνικές ακτές, μια οργανωμένη εταιρεία καθαρισμού τους θα έκανε …παππάδες.

3. Επισκευές Η/Υ, laptops και κυρίως smartphones. Ακούγεται τετριμμένο αλλά αν είσαι σωστός και τιμολογιακά προσιτός, δε θα έχεις κανένα παράπονο. Αντιθέτως.

4. Εκπαίδευση σκύλων. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει την αύξηση του ρυθμού με τον οποίο τα νοικοκυριά αποκτούν τον δικό τους «φίλο». Δεδομένου του οτι είμαστε μια χώρα με ελάχιστη γνώση και παιδεία επί του θέματος, ένας εκπαιδευτής θα φανεί χρήσιμος σε πολλούς.

5. Pet sitting. Η ευκαιρία έγκειται ακριβώς στα ίδια δεδομένα με τα παραπάνω. Μόνο που εδώ αλλάζει το business model και καλείσαι να προσέχεις σκυλάκια, γατάκια και γενικότερα κατοικίδια, όταν τα αφεντικά τους απουσιάζουν από το σπίτι.

6. Συμβουλές για αγορές μέσω ebay. Ο τζίρος των διαδικτυακών συναλλαγών γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και στην χώρα μας που παρ’ όλα αυτά υπηρεσίες και ιστοσελίδες όπως το ebay δεν έχουν γνωρίσει ακόμη την ανάπτυξη που αναμένεται στα επόμενα χρόνια. Γιατί να μην είσαι ο πρώτος που θα εκμεταλλευτεί αυτήν την άκρως αναπτυσσόμενη αγορά;

7. Blogging για μικρομεσαίες εταιρείες. Για φοιτητές ή γνώστες μάρκετινγ, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μπουν δυναμικά στον χώρο των σπουδών τους.

8. Βοηθητικές υπηρεσίες για ψώνια από super market. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου πόσες είναι οι γιαγιάδες ΜΟΝΟ της γειτονιάς σου που αδυνατούν να πηγαίνουν κάθε εβδομάδα στο super market, τη λαϊκή αγορά ή το φαρμακείο. Νομίζω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ…

9. Κατασκευή χειροποίητων αξεσουάρ. Είναι η εποχή τέτοια που ευνοεί οτιδήποτε μίνιμαλ, χειροποίητο, μη πολυεθνικό και περισσότερο προσωπικό. Αν τα χέρια σου πιάνουν, εκμεταλλεύσου το.

10. Ανάληψη εξωτερικών εργασιών για λογαριασμό εταιρειών κι επιχειρηματιών. Έχετε ιδέα πόσοι επιχειρηματίες αδυνατούν να πληρώσουν καθημερινά λογαριασμούς, εφορίες, φπα, ασφάλειες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, απλά και μόνο επειδή δεν έχουν χρόνο; Καιρός να αναλάβεις δράση.

11. Φωτογράφος. Οι ευκαιρία στις επαρχιακές πόλεις είναι τεράστια. Πάρε μια φωτογραφική στο χέρι και ψάξου με όλα τα νυχτερινά (κι όχι μόνο) μαγαζιά του κέντρου σου.

12. Προτάσεις …ταινιών. Η διαδικασία είναι απλή. Στέλνω σε κάποιον τις προτιμήσεις μου όσον αφορά ταινίες και σειρές, τον ενημερώνω για το τι έχω δει και τι όχι κι εκείνος φτιάχνει μια λίστα με ταινίες που θα ενδέχεται να μου άρεσαν. Με ενημερώνει για τον αριθμό των ταινιών που εντόπισε και ταιριάζουν στον προφίλ μου, κατά την προσωπική του άποψη πάντα, κι εγώ αποφασίζω να θέλω να πληρώσω για τους τίτλους ή όχι. Ε, ψήσου να γίνει εσύ «αυτός»!

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET