ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 διαδεδομένοι μύθοι του σεξ, που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις!

Οι μύθοι του σεξ διαδίδονται μέσα από φήμες, κουτσομπολιά, παραπληροφόρηση και συμπεράσματα που έχουν βγει χωρίς δεύτερη, πιο ώριμη σκέψη. Υπάρχουν άλλωστε, αρκετές τέτοιες απόψεις και θεωρίες που πρέπει να εξηγηθούν περαιτέρω ή να ξεσκεπαστούν εντελώς, τα ψέματα που κρύβονται από πίσω. Επιλέξαμε τους 10 από τους πλέον διαδεδομένους μύθους για το σεξ, που συνοδεύονται από την […]

Θεώνη Σταματοπούλου

27 Σεπτεμβρίου, 2016

Οι μύθοι του σεξ διαδίδονται μέσα από φήμες, κουτσομπολιά, παραπληροφόρηση και συμπεράσματα που έχουν βγει χωρίς δεύτερη, πιο ώριμη σκέψη. Υπάρχουν άλλωστε, αρκετές τέτοιες απόψεις και θεωρίες που πρέπει να εξηγηθούν περαιτέρω ή να ξεσκεπαστούν εντελώς, τα ψέματα που κρύβονται από πίσω.

Επιλέξαμε τους 10 από τους πλέον διαδεδομένους μύθους για το σεξ, που συνοδεύονται από την εξήγησή τους και θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους:

1. «Όλοι το κάνουν»

Όχι. Αν έχεις κάνει κάτι στο κρεβάτι σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν δεν το έχεις κάνει, πάλι φυσιολογικό είναι. Το σεξ με λίγα λόγια, είναι απόλυτα φυσιολογικό με όποιον τρόπο κι αν γίνεται, αρκεί να υπάρχει συνέναιση και των δύο ενήλικων ανθρώπων. Όχι, δεν ζω σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Προφανώς κι αντιλαμβάνομαι πως τα περισσότερα Λυκειόπαιδα (για να μην πω Γυμνασιόπαιδα) έχουν ολοκληρώσει σεξουαλικά. Οπότε με την έννοια «ενήλικοι άνθρωποι», αναφέρομαι σε αυτούς που είναι ενήλικοι εγκεφαλικά κι αρκετά ώριμοι να ξέρουν τι κάνουν, γιατί το κάνουν και να θέλουν πραγματικά να το κάνουν. Προς θεού όμως, όχι λόγω αυτού του ηλίθιου επιχειρήματος «όλοι το κάνουν»…

2. «Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.»

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι επιλεκτικά. Οι άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι τα νοσήματα αυτά, εμφανίζονται μέσα από συγκεκριμένα είδη σεξ. Τόσο το στοματικό όσο και το πρωκτικό και φυσικά το κολπικό σεξ, ναι και τα τρία, σε βάζουν σε κίνδυνο. Τρεις παραπάνω λόγοι για να είσαι ειλικρινής με τον γιατρό σου κάθε φορά που του λες το σεξουαλικό σου ιστορικό, ώστε να κάνεις τα σωστά τεστ για παν ενδεχόμενο. Και ΠΑΝΤΑ προφυλάξεις!

3. «Τα προφυλακτικά αλλοιώνουν την αίσθηση.»

Η κλασσική ατάκα του κάθε βλαμμένου που θέλει να πείσει κάποιον/α να μην χρησιμοποιήσετε προφυλάξεις. Αν σου τύχει κάτι τέτοιο, απλά ενημέρωσέ τον/την με αυστηρό τόνο, ότι δεν πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του/της απόλαυση αλλά για το καλό και των δύο σας, από ιατρικής άποψης. Δεν μπορείς να το κάνεις και ταυτόχρονα να σε καταβάλουν οι τρομακτικές σκέψεις ότι μπορεί και να κολλήσετε κάτι ή να βιώσετε την εμπειρία μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Στο κάτω κάτω σεξ είναι και στην μία περίπτωση και στην άλλη.

4. «Μπορείς να καταλάβεις αν έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, μόνο κοιτάζοντάς τον/την.»

Ήξερες ότι το 90% των αντρών έχουν χλαμύδια χωρίς να έχουν δείξει κανένα σύμπτωμα; Ή ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με έρπη στα γεννητικά όργανα δεν ξέρουν καν ότι πάσχουν από αυτόν; Οι ιοί που προκαλούν τα ΣΜΝ τα αναγκάζουν να κάνουν ουσιαστικά κύκλους γύρω από την περιοχή μέχρι να βρουν την κατάλληλη στιγμή για το ξέσπασμα και να μεταδοθούν προκαλώντας τα σχετικά συμπτώματα. Μέχρι τότε, καμουφλάρονται με τον πλέον πετυχημένο τρόπο.

5. «Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος όταν έχεις περίοδο.»

Ποια είναι η απάτη εδώ; Ότι εμφανίζεις συμπτώματα ακόμη κι όταν δεν έχεις περίοδο. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι γυναίκες βρίσκονται πολύ κοντά στις γόνιμες μέρες τους. Το πιο τρομακτικό; Το σπέρμα μπορεί να μείνει μέσα στον κόλπο έως και 5 μέρες. Το συμπέρασμα είναι ότι δυνητικά μπορείς να μείνεις έγκυος κάθε φορά που κάνεις σεξ – σε οποιαδήποτε στάση, στιγμή της ημέρας, οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου σου. Επομένως οι προφυλάξεις είναι πάντα αναγκαίες. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ!

6. «Το ναι σημαίνει πάντα ναι.»

Στην πραγματικότητα, όχι. Όχι μόνο η συναίνεση είναι υποχρεωτική, αλλά θα πρέπει να είναι και απόλυτα συνειδητοποιημένη. Επειδή είπες ναι μία φορά σε μία συγκεκριμένη σεξουαλική δραστηριότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα λες ναι. Πάντα πρέπει να τίθενται τα εξής ερωτήματα: Σου αρέσει; Το απολαμβάνεις; Νιώθεις άνετα; Και να θυμάσαι, τόσο οι δικές σου επιθυμίες, όσο και του/της συντρόφου σου, είναι …Νόμος! Και προς θεού, δεν εκμεταλλεύεσαι ποτέ έναν άνθρωπο όταν είναι ψυχολογικά αδύναμος (λόγω κάποιας απογοήτευσης για παράδειγμα) ή μεθυσμένος. Δεν υπάρχει πιο …αχρείο πράγμα!

7. «Δεν γίνεται να σταματήσουμε τώρα. Θα πάθω …Blue balls!»

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, τα blue balls είναι εκείνο το γελοίο όνομα που έχουν δώσει στην κατάσταση όπου ένας άντρας είναι σεξουαλικά διεγερμένος αλλά δεν εκσπερματίζει. Και μερικοί ηλίθιοι το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να αναγκάσουν μία κοπέλα να ολοκληρώσουν σεξουαλικά ή να δοκιμάσουν κάτι το οποίο δεν έχουν ήδη κάνει. Η αλήθεια είναι ότι είναι επώδυνο συναίσθημα αλλά  μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αν θες να εκσπερματίσεις στο κάτω κάτω αγαπητέ μου φίλε, υπάρχει και η αυτοικανοποίηση. Καμία γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει οτιδήποτε δεν θέλει πραγματικά!

8. «Το να έχεις πιει λιγάκι παραπάνω βοηθάει.»

Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι για να μην κάνεις σεξ, όντας μεθυσμένος/η. Όχι απλά το αλκοόλ κάνει πιο δύσκολο να ετοιμαστεί το σώμα σου για την συνουσία, αλλά και για τον άντρα να αποκτήσει στύση. Επομένως, σκέψου ξανά πριν πάρεις μία τέτοια απόφαση. Ένα μπορώ να σου πω, η φάση δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις ταινίες!

9. «Αν δεν σου αρέσει (το τάδε), τότε είσαι παράξενος/η.»

Όταν πρόκειται για το σεξ, οι προτιμήσεις διαφέρουν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Μην αφήσεις ποτέ κάποιον να σε πιέσει να κάνεις κάτι που δεν θες επειδή μόνο και μόνο επειδή σου το είπε εκείνος/η. Αν δεν του/της αρέσει, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και για τους δυο σας…

10. «Το σεξ σώζει την σχέση.»

Ναι, σίγουρα το σεξ βελτιώνει μια ερωτική σχέση και την κάνει πιο δυνατή αλλά δε λύνει κι όλα της τα προβλήματα. Όταν υπάρχουν νεύρα και κακή διάθεση στην ατμόσφαιρα, το σεξ δεν είναι η καλύτερη λύση. Τουλάχιστον όχι πάντοτε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο ζωικό βασίλειο, μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων όμως, τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση κι όχι …βογκητά!

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET