ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στην ηλικία των 20!

Η ηλικία των 20 είναι αδιαμφισβήτητα η πιο καθοριστική ηλικία στη ζωή ενός ανθρώπου. Ενώ υπάρχουν αμέτρητοι πειρασμοί και περισπασμοί, οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις, είναι κι αυτές που επιτάσσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον σου. Είναι η στιγμή που χρειάζεται να παλέψεις έντονα για όσα θέλεις να επιτύχεις. Σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια […]

Η ηλικία των 20 είναι αδιαμφισβήτητα η πιο καθοριστική ηλικία στη ζωή ενός ανθρώπου. Ενώ υπάρχουν αμέτρητοι πειρασμοί και περισπασμοί, οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις, είναι κι αυτές που επιτάσσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον σου. Είναι η στιγμή που χρειάζεται να παλέψεις έντονα για όσα θέλεις να επιτύχεις. Σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια της ζωής σου, πρέπει να καταλάβεις ότι μόνο εσύ ο/η ίδιος/α θα φτιάξεις το πεπρωμένο σου.

Κάθε κίνηση που κάνεις, είναι και μία δοκιμασία. Μην τα σκατώσεις.

Αυτά είναι τα 10 λάθη που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις στην ηλικία των 20:

1. Κάνεις παρέα με ανθρώπους που σπαταλούν το χρόνο σου.

Τα άτομα που πρέπει να σε περιτριγυρίζουν σ’ αυτήν την ηλικία είναι αυτά με τα οποία έχεις την απόλυτη άνεση να ανταλλάσσετε τις ιδέες σας και να δίνει κίνητρα ο ένας στον άλλο για να γίνει καλύτερος/η. Δεν έχουν καμία θέση δίπλα σου, οι εγωιστές, οι απαισιόδοξοι κι όλοι εκείνοι που με τον τρόπο τους προσπαθούν να μειώσουν τόσο εσένα ως άνθρωπο, αλλά και τα επιτεύγματα και τις προσπάθειές σου έως τώρα.

2. Επενδύεις σε σχέσεις που δεν αξίζουν

Η ερωτική ζωή του καθενός καταρχάς είναι μία επένδυση. Επενδύεις στο να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που να σε στηρίζει, να σε κάνει να χαμογελάς και να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα, κι απλά να σε αγαπάει και να τον αγαπάς. Όλα αυτά πρέπει να είναι αμοιβαία. Αν βλέπεις ότι μονάχα εσύ δίνεις και δεν παίρνεις τίποτα πίσω ως αντάλλαγμα, πήγαινε στον/ην επόμενο/η που θα σου φέρεται όπως σου αρμόζει.

3. Ακολουθείς τη μάζα αντί να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις

Πρέπει να καταλάβεις ότι η επιτυχία κι η υπεροχή σου έναντι άλλων δεν θα έρθει ποτέ μέσω της επιτηδευμένης αντιγραφής αυτών. Ναι είναι ωραίο να εμπνέεσαι και να παίρνεις στοιχεία από άλλους ανθρώπους, αλλά το χτίσιμο της τύχης και της προσωπικότητάς σου είναι καθαρά δικό σου ζήτημα. Εσύ μόνο μπορείς να πλασάρεις τον εαυτό σου καλύτερα από κάθε άλλο εκεί έξω.

4. Κατηγορείς οποιονδήποτε άλλον πέραν του εαυτού σου για τα πάντα

Μπράβο ρε! Εσύ τα κάνεις σκατά στη ζωή σου, αλλά ισχυρίζεσαι ότι οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά σου. Είτε πρόκειται για τη δουλειά που ήθελες αλλά δεν σου έκατσε, είτε για τα ερωτικά σου που δεν πάνε καλά, κανείς δεν μπορεί να καταστεί υπεύθυνος για τα προβλήματα/ατοπήματα σου πέρα από εσένα.

5. Ξεχνάς ότι η οικογένειά σου είναι το παν

Η οικογένεια είναι πάντα πρώτη, ό,τι κι αν συμβεί. Είναι οι άνθρωποι που σε μεγάλωσαν, σε στήριζαν και σε φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια και δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο από την αγάπη και το χρόνο σου. Μην ξεχνάς ποτέ το παρελθόν σου κι εκείνους τους ανθρώπους που σε βοήθησαν να χτίσεις το μέλλον σου.

6. Παραμελείς την υγεία σου

Αρχικά, πρέπει να ηρεμήσεις λίγο. Δεν είναι κάθε μέρα, μέρα πάρτι με ποτά και με ξενύχτια. Ούτε είναι υγιεινό για σένα να τρως καθημερινά ντελίβερι. Πρέπει σιγά – σιγά να αποβάλλεις όλες εκείνες τις επικίνδυνες συνήθειες που σε φθείρουν με τρόπο ανυπολόγιστο και να καταλάβεις ότι τα χρόνια περνούν και δεν θα έχεις για πολύ καιρό ακόμη τις αντοχές που είχες πρώτα.

7. Ξοδεύεις τα χρήματά σου άσκοπα

Αν δεν αναγνωρίζεις από τώρα κιόλας τη σημασία της αποταμίευσης, την έχεις κάτσει άσχημα. Ναι η ζωή είναι ωραία, ναι ζούμε για το τώρα, αλλά να έχουμε και μία ιδέα για το μέλλον μας, παιδιά! Μην τα αφήνεις όλα στη τύχη τους γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα έχεις ούτε ευρώ στο λογαριασμό σου και θα λες τι έκανα ο βλάκας λίγα χρόνια πριν.

8. Προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες

Είναι λογικό να θες να τα έχεις καλά με όλους και να διατηρείς ισορροπίες στις σχέσεις με τους φίλους, τους συμφοιτητές και τους συνεργάτες σου, αλλά μην φτάσεις στο σημείο να αποτελείς σημείο εκμετάλλευσης προς όλους, κάνοντας τα θελήματά τους, μόνο και μόνο για να τους ευχαριστείς.

9. Περιμένεις να βρεις την αδελφή – ψυχή σου

Θέλω με απλά και αργά βήματα να επανέλθεις στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν οι ιδανικές σχέσεις και δε στην ηλικία των 20 που είναι τα μυαλά στα κάγκελα. Είναι όμορφο το συναίσθημα να έχεις κάποιον δίπλα σου και να περνάς καλά, αλλά η σοβαρή κι ουσιαστική σχέση χρειάζεται χρόνια αφοσίωσης και υπομονής για να πραγματωθεί.

10. Νομίζεις ότι και μόνο η εκπαίδευση αρκεί

Ναι, ένα πτυχίο με καλό βαθμό, η εξυπνάδα και το ταλέντο είναι σημαντικά εφόδια για τον καθένα στις μέρες μας, αλλά μόνο αυτά δεν αρκούν και δεν εγγυώνται τη δουλειά των ονείρων σου. Δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν συνδυάζονται ταυτόχρονα από σκληρή δουλειά κι επιμονή.

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET