ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Υπάρχουν 10 επαγγέλματα που προκαλούν σημαντική αύξηση βάρους και που μάλλον πρέπει να αποφύγεις!

Τις προάλλες διεξήχθη μια online έρευνα από το Harry Interactive, η οποία απέδειξε ότι τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα άγχους, επηρεάζουν τους υπαλλήλους τους τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, προκαλώντας έτσι αύξηση βάρους. Μερικά από αυτά τα επαγγέλματα αποτελούν τεράστια έκπληξη. Ας τα δούμε: #1 Ταξιδιωτικός πράκτορας Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον καλύτερο τους […]

Default avatar

Guest Author

1 Μαΐου, 2017

Τις προάλλες διεξήχθη μια online έρευνα από το Harry Interactive, η οποία απέδειξε ότι τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα άγχους, επηρεάζουν τους υπαλλήλους τους τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, προκαλώντας έτσι αύξηση βάρους. Μερικά από αυτά τα επαγγέλματα αποτελούν τεράστια έκπληξη.

Ας τα δούμε:

#1 Ταξιδιωτικός πράκτορας

Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ευχαριστήσουν κάθε πελάτη, μέσα από τον προγραμματισμό και την οργάνωση των ταξιδιών τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει πολλή πίεση και άγχος, διότι, εκτός από τις ανάγκες των πελατών, θα πρέπει να πετύχουν και κάποιους στόχους πωλήσεων ως ταξιδιωτικοί πράκτορες. Επιπλέον, περιλαμβάνει αρκετές ώρες καθιστικής εργασίας.

#2 Δικηγόρος

Είναι γνωστό πως στον συγκεκριμένο τομέα το άγχος και η πίεση κυριαρχούν. Το γεγονός αυτό λοιπόν, οδηγεί πολλούς δικηγόρους στο να τρώνε αρκετά, με συνέπεια να παίρνουν κιλά.

#3 Κοινωνικός λειτουργός

Ακριβώς όπως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες,  έτσι και οι κοινωνικοί λειτουργοί περνούν πάρα πολλές ώρες καθισμένοι σε μια καρέκλα. Συχνά τρώνε στα γραφεία τους και σχεδόν ποτέ δεν βρίσκουν χρόνο για να γυμναστούν.

#4 Δάσκαλος

Οι δάσκαλοι περνούν κι αυτοί πολλές ώρες καθισμένοι, καθώς όλες οι εργασιακές τους υποχρεώσεις, που συνεχίζουν να υπάρχουν και εκτός σχολείου, αλλά και το μάθημα που διεξάγουν, τους βρίσκουν σε μια καρέκλα. Επιπλέον δεν υπάρχει κουράγιο για γυμναστική στον ελεύθερο χρόνο, για αυτό και παίρνουν αρκετά κιλά.

#5 Καλλιτέχνης/σχεδιαστής/αρχιτέκτονας

Αυτά τα επαγγέλματα συμβαδίζουν με ευέλικτες ώρες και ανεξάρτητη εργασία. Δεδομένου ότι αυτοί οι επαγγελματίες βασίζονται κυρίως στη δημιουργικότητα και την έμπνευση, δε χρειάζεται να τηρούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Το ίδιο ισχύει και για τα γεύματά τους. Τρώνε όταν θέλουν, και εργάζονται καθισμένοι.

#6 Γραμματέας

Άλλη μια καθιστική δουλειά που συνεπάγεται να είσαι πάντα έτοιμος για να βοηθήσεις τους άλλους. Βέβαια, η συγκεκριμένη δουλειά συνδέεται με πάρα πολύ άγχος και αγωνία σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια πολύ κακή συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το φαγητό μπροστά από τον υπολογιστή.

#7 Επιστήμονας

Τέτοια επαγγέλματα συνήθως περιλαμβάνουν την έλλειψη κινητικότητας. Όντας πολύ πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα και να ανακαλύψουν νέα πράγματα, οι επιστήμονες μερικές φορές ξεχνούν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Στη NASA, για παράδειγμα, ενθαρρύνουν τις ασκήσεις κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας και προωθούν προγράμματα κατά της αύξησης του βάρους.

#8 Αστυνομικός

Η εικόνα ενός αστυνομικού που τρώει ντόνατς είναι πολύ κλασική. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί; Αυτό το επάγγελμα είναι δικαίως ένα από τα πιο αγχωτικά ,φτάνει να σκεφτείτε τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Για αυτούς τους τύπους, το φαγητό είναι συχνά ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του στρες.

#9 Υπεύθυνοι μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων

Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα εργασιών χωρίς σταθερά χρονοδιαγράμματα. Δεν έχουν προθεσμίες για να ανταποκριθούν ή να ακολουθήσουν ρουτίνα, αλλά έχουν events όπου πρέπει να παρευρεθούν. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες εκδηλώσεις προσφέρουν καλό φαγητό και γι ‘αυτό το επάγγελμα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.

#10 Προγραμματιστές

Αυτό το πεδίο είναι ένας συνδυασμός της επιστημονικής και δημιουργικής σφαίρας. Ξοδεύουν πάρα πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και αντιμετωπίζουν πολύ άγχος. Συνήθως δουλεύουν μέχρι το βράδυ, γεγονός που οδηγεί σε κακές διατροφικές συνήθειες.

Για να αποφύγεις και εσύ να πάρεις κιλά στη δουλειά σου, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

  • Βγες πιο συχνά έξω για μια βόλτα, ή τουλάχιστον χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.  Εάν θέλεις κάτι να φας, πήγαινε να το πάρεις αντί να χρησιμοποιήσεις το ντελίβερι.
  • Σκέψου για τη βελτίωση της ποιότητας του φαγητού σου. Εάν δεν προλαβαίνεις να φας λόγω του αυστηρού προγράμματος , τουλάχιστον προσπάθησε να παραγγείλεις κάτι υγιεινό. Πάντα υπάρχουν υγιεινές επιλογές.
  • Πίνε πολύ νερό.
  • Αντικατάστησε τον καφέ με κάποιο πιο υγιεινό ρόφημα, όπως το πράσινο τσάι.
  • Προσπάθησε να αποβάλεις όσο γίνεται το άγχος.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Είναι viral

Θεούλα κόβει βασιλόπιτα για κάθε μάθημα των Πανελληνίων, πέφτει το φλουρί στο ΑΟΘ!

Έρευνες λένε

Αναδείχθηκαν οι top10 πόλεις στην Ευρώπη για τους single και η Αθήνα δεν είναι σ’ αυτές!

Είναι viral

Εκκολαπτόμενος εντερπρενέρ βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια στο ίντερνετ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET