ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

Οι 7 καλύτερες τριλογίες/σειρές βιβλίων

Υπάρχουν κάποια βιβλία που τα αγαπάμε τόσο πολύ εις… διπλούν, τριπλούν και εφταπλούν μη σου πω! Είναι οι αγαπημένες μας τριλογίες/ σειρές βιβλίων που ακολουθούν μια συγκεκριμένη ιστορία που συνήθως αφορά μαγικούς, σκοτεινούς και φανταστικούς κόσμους και μας καθηλώνουν να τα διαβάσουμε μέσα σε ελάχιστες μέρες, κουκουλωμένοι στα σκεπάσματα μας με μια κούπα σοκολάτα.   […]

Neopolis Team

3 Μαρτίου, 2014

Υπάρχουν κάποια βιβλία που τα αγαπάμε τόσο πολύ εις… διπλούν, τριπλούν και εφταπλούν μη σου πω! Είναι οι αγαπημένες μας τριλογίες/ σειρές βιβλίων που ακολουθούν μια συγκεκριμένη ιστορία που συνήθως αφορά μαγικούς, σκοτεινούς και φανταστικούς κόσμους και μας καθηλώνουν να τα διαβάσουμε μέσα σε ελάχιστες μέρες, κουκουλωμένοι στα σκεπάσματα μας με μια κούπα σοκολάτα.

 

«Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», J.R.R Tolkien

0699064001393795447

 

Ίσως μια από τις πιο αγαπημένες τριλογίες που έχουν γραφτεί, ακολουθεί μια μεγάλη και επικίνδυνη αναζήτηση από τον Φρόντο, τον σωσία του Χάρι Πότερ και την συντροφιά του Δαχτυλιδιού. Και τι δεν έχει το LOTR. Ξωτικά θες; Χόμπιτ θες; Μάγους; Τα έχει όλα! Συνέχεια του βιβλίου «Χόμπιτ», ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών διαδραματίζεται κατά την Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης, ενός φανταστικού κόσμου που κατοικείται από διάφορες ανθρωποειδείς φυλές: Χόμπιτ, Ξωτικά, Ανθρώπους, Νάνους και Ορκ. Η ιστορία του επικεντρώνεται γύρω από το ένα δαχτυλίδι το οποίο κατασκεύασε ο Σκοτεινός Άρχοντας Σάουρον κατά τη Δεύτερη Εποχή. Ξεκινώντας από το ήσυχο Σάιρ η ιστορία εξελίσσεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μέσης Γης και ακολουθεί την πορεία του πολέμου του Δακτυλιδιού. Το LOTR έχει χαρακτηριστεί κλασσικός μύθος και σύγχρονο παραμύθι ταυτόχρονα, μια τριλογία που θα σε κάνει να νιώσεις μέλος της ηρωικής αυτής περιπέτειας.

 

«Αγώνες Πείνας», Suzanne Collins

 

0847954001393795447

Οι «Αγώνες Πείνας» -όσο περίεργος κι αν φαίνεται ο τίτλος στα ελληνικά , είναι μια από τις τριλογίες που έχουν σαρώσει τον τελευταίο καιρό. Και πώς να μην σαρώσουν άλλωστε αφού η πλοκή είναι πραγματικά ευφάνταστη. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12-18 από κάθε μια από τις δώδεκα περιοχές επιλέγονται ετησίως με κλήρωση για να διαγωνιστούν στους Αγώνες Πείνας, ένα γεγονός στο οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να πολεμήσουν μέχρι θανάτου σε μια αχανή υπαίθρια αρένα ελεγχόμενη από την Κάπιτολ, μέχρι να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Εγώ πάντως δεν θα ‘θελα να βρίσκομαι στη θέση τους!

 

«Το κορίτσι με τα τατουάζ», Stieg Larsson

 

0416254001391435330

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης. Ένας δημοσιογράφος που δεν το βάζει κάτω, ένα… ασυνήθιστο κορίτσι-hacker με τατουάζ και μια πλοκή που περιλαμβάνει πολιτικοοικονομικά και ερωτικά στοιχεία. Όλα ξεκινούν με την εξαφάνιση της μικρής Χάριετ, που εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ στο σουηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Η υπόθεση έκλεισε; Μπορεί. Η πλοκή όμως τώρα αρχίζει. Δεν θα το βαρεθείτε ούτε λεπτό.

 

«50 Αποχρώσεις του Γκρι», E.l. James

 

0976761001393795447

Το νέο εκδοτικό φαινόμενο που έχει σαρώσει όλο τον κόσμο! Άβγαλτη φοιτήτρια συναντά τον έμπειρο επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ που σημειωτέον έχει και περίεργα σεξουαλικά γούστα! Ο πόθος και η έλξη που νιώθουν είναι απίστευτος. Αντικειμενικά, η τριλογία αυτή δεν απευθύνεται σε όλους, αφού οι συντηρητικοί της υπόθεσης θα νιώσουν το κοκκίνισμα στα μάγουλα τους διαβάζοντας τις πιπεράτες ερωτικές σκηνές μεταξύ των πρωταγωνιστών. Οι απόψεις διίστανται, παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε όλα τα βιβλία και ας  αφήσουμε το αποτέλεσμα να μας εκπλήξει. Άλλωστε δεν κυκλοφορούν συχνά τέτοιες ιστορίες.

 

«Το χρονικό της Νάρνια» , C.S. Lewis

 

0264324001393795448

Όχι ένα, όχι δύο, ούτε καν τρία! Εφτά βιβλία έγραψε ο Lewis σχετικά με τη Νάρνια. Ακούγεται ότι ήταν στενός φίλος με τον Τόλκιν –δείξε μου τον φίλο σου να σου πώ ποιος είσαι! Στα επτά αυτά βιβλία, ο Lewis, υπάρχουν διαφορετικές χώρες που συνδέονται με κάποιο τρόπο με τη Νάρνια, τη μυθική χώρα όπου τα ζώα μιλούν και τα δέντρα περπατούν, εκεί που ο χρόνος κυλά διαφορετικά. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να υπάρχει μυθική, μαγική χώρα, χωρίς κάποιο εμπόδιο ,έναν κακό που τα χαλάει όλα, την λευκή μάγισσα! Οι ήρωες μας περνούν από διάφορες περιπέτειες σε κάθε βιβλίο που αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία. Μια σειρά που μπορεί να διαβαστεί από όλες τις ηλικίες, αφού με την πάροδο του χρόνου, το νόημα που αντιλαμβάνεσαι είναι όλο και πιο βαθύ.

 

« Tο Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου»- Game of Thrones ντε, George R.R. Martin

 

0384480001393795448

Αν χαρακτηρίσαμε το 50 αποχρώσεις του Γκι εκδοτικό φαινόμενο, το «Τραγούδι της φωτιάς και του Πάγου», είναι ένα «επικό» μυθιστόρημα επικής φαντασίας. Σε επτά βιβλία βλέπουμε δράκους, άλλους (όχι του Lost οι άλλοι) ή αλλιώς «Λευκούς οδοιπόρους», οικογένειες που σφάζονται μεταξύ τους, χαρακτήρες που ο Martin αφήνει στην κρίση σου για το αν είναι καλοί ή κακοί. Υπάρχουν τρεις κύριες ιστορίες στη σειρά: το χρονικό ενός εμφυλίου πολέμου ανάμεσα σε διάφορες ευγενείς οικογένειες για έλεγχο του Γουέστερος, η ανερχόμενη απειλή των Άλλων, που βρίσκονται πέρα από ένα γιγάντιο τείχος πάγου που αποτελεί το βορειότερο σύνορο του Γουέστερος και η φιλοδοξία της Νταινέρυς Ταργκάρυεν, της εξόριστης κόρης ενός βασιλιά που δολοφονήθηκε σε έναν άλλον εμφύλιο πόλεμο δεκαπέντε χρόνια πριν, να γυρίσει στο Γουέστερος και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο θρόνο. Αν η σειρά που βασίζεται στα βιβλία θεωρείται από τις καλύτερες όλων των εποχών, φανταστείτε πόσο ωραία είναι τα βιβλία…

 

«Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

 

0598083001393795448

Το επτά είναι μάλλον ο μαγικός αριθμός των βιβλίων- σειρών αφού και η ιστορία του Χάρι Πότερ ολοκληρώθηκε σε επτά βιβλία. Πολλοί μεγάλωσαν με αυτά τα βιβλία και έχουν το Χάρι Πότερ στην καρδιά τους. Γιατί όμως τόσος ντόρος; Τι έχει το Χάρι Πότερ που δεν έχει κανένα άλλο βιβλίο; Γιατί κερδίζει τόσο πολύ μέχρι και σήμερα το αναγνωστικό κοινό; Δεν είναι εύκολο να αναλυθεί κάτι τέτοιο. Ίσως γιατί ο Χάρι Πότερ ήταν ένα συμπαθέστατο παιδί της διπλανής πόρτας, με τον οποίο μπορούσες εύκολα να ταυτιστείς, ίσως γιατί η πλοκή ήταν ενδιαφέρουσα και όλα συνδέονταν μεταξύ τους σαν ένα πάζλ από το πρώτο έως και το έβδομο βιβλίο. Αυτό όμως που για μένα μετέτρεψε το Χάρι Πότερ σε φαινόμενο ήταν η ιδέα! Μαγεία, μαγικός κόσμος ανάμεσα μας για τον οποίο δεν έχουμε επίγνωση, δυνατότητα να πετάξεις, να γίνεις αόρατος να κάνεις ξόρκια να, να να…. Το Χάρι Πότερ είναι από τα βιβλία που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι ένα με αυτό! P.S.  Mind the gap between the books and the movies.

 

Ανεξάρτητα από τις κριτικές, ένα βιβλίο είναι πετυχημένο όταν αφού το κλείσεις, χρειάζεσαι λίγο χρόνο να επανέλθεις στην πραγματικότητα, στην καθημερινή σου ζωή. Αυτό ακριβώς έχουν όλες οι παραπάνω τριλογίες/σειρές. Σε καθηλώνουν. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω το γράμμα από το Χόγκουαρτς…

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET