Πόσο παίζει να αγαπώ αυτή τη συνταγή;
Πόσες φορές θα έχεις δει στους φούρνους ρολάκια κανέλας και θες να τα φας όλα; Αυτή εδώ η συνταγή τα απογειώνει όμως, γιατί προσθέτεις και Nutella και γίνεται φυσικά χαμός! Το μαγικό είναι ότι είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ με ελάχιστα υλικά και σε λίγη ώρα το σπίτι θα μυρίζει κανέλα και πραλίνα… όχι κι άσχημα, ε;
Υλικά:
- 1 έτοιμη σφολιάτα
- 2 κ.σ. κανέλα
- 2/3 της κούπας νουτέλα
Εκτέλεση:
Ανοίγεις τη σφολιάτα και τη δουλεύεις λίγο με τον πλάστη, ώστε να γίνει πιο μεγάλη.
Στη συνέχεια, βάζεις σε όλη της την επιφάνεια τη Nutella, που έχει αναμειχθεί με την κανέλα.
Τυλίγεις σε ρολό σφιχτά και κόβεις με το μαχαίρι σε κάθετες λωρίδες.
Στη συνέχεια, τις λωρίδες, τις πιάνεις σφιχτά, ώστε να δημιουργηθεί ένα τριαντάφυλλο και τις ξαπλώνεις σε ένα ταψί βουτυρωμένο καλά τη μία δίπλα στην άλλη.
Ψήνεις στους 180 για 15-20 λεπτά.
Αν θέλεις, προτού ψήσεις τα ρολάκια, ρίξε από πάνω λίγη μαύρη μαλακή ζάχαρη.
Extra tip:
#1
Ένα πολύ γρήγορο γλάσο που μπορείς να φτιάξεις και να ρίξεις από πάνω όταν ψηθούν, είναι να χτυπήσεις – έστω και με ένα πιρουνάκι – σε ένα μπολ, λίγο γάλα με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα όμορφο γλάσο για το γλυκό μας.
#2
Ακόμη, αν θες να τα κάνεις σκέτα κανέλας, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τελείως την πραλίνα και να φτιάξεις ένα μείγμα σε ένα μπολ, ζάχαρης με λίγη κανέλα. Τα ανακατεύεις και ρίχνεις το μείγμα στη σφολιάτα, προτού την τυλίξεις σε ρολό. Έτσι γίνονται τα αυθεντικά!
Όνειρο λέμε!