ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ζώδια ζωγραφισμένα σαν αρχαίες θεές είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα!

Αν βαρέθηκες να βλέπεις συνέχεια τα ίδια ξενέρωτα σύμβολα και σχέδια για τα ζώδια, η Emilee Petersmark φρόντισε για σένα, να δει επιτέλους κάτι άλλο το ματάκι σου. Με τη φαντασία της λοιπόν, και την ιδέα να προέρχεται από μια μπάντα που ακούει στο όνομα The Accidentals, η Emilee ξεκίνησε το παρακάτω project. Για την ιστορία, […]

Neopolis Team

16 Ιουλίου, 2018

Αν βαρέθηκες να βλέπεις συνέχεια τα ίδια ξενέρωτα σύμβολα και σχέδια για τα ζώδια, η Emilee Petersmark φρόντισε για σένα, να δει επιτέλους κάτι άλλο το ματάκι σου.

Με τη φαντασία της λοιπόν, και την ιδέα να προέρχεται από μια μπάντα που ακούει στο όνομα The Accidentals, η Emilee ξεκίνησε το παρακάτω project.

Για την ιστορία, τα μέλη της μπάντας προσέγγισαν την Emilee και της ζήτησαν να φτιάξει 12 ξεχωριστές αφίσες, οι οποίες να απεικονίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο τα ζώδια. Η ίδια αποδέχτηκε το αίτημα αυτό, κι ευτυχώς για εμάς δηλαδή, που μπορούμε να θαυμάσουμε το έργο της!

Η ίδια λέει πως ήταν μια πρόκληση να δημιουργήσει τις συγκεκριμένες αφίσες, λόγω του περιορισμένου χρόνου αλλά και της δημιουργικότητας που έπρεπε να βγάλει. Ωστόσο δήλωσε πολύ ενθουσιασμένη, καθώς όπως είπε, γνωρίζει καλά πως πολλοί συνδέονται βαθιά με τα ζώδιά τους κι ακολουθούν πιστά τι έχουν να τους πουν. Έτσι, ήταν μια ευκαιρία για εκείνη, να εμβαθύνει στα άστρα και να γνωρίσει καλύτερα το εκάστοτε ζώδιο και τα χαρακτηριστικά του.

Δες παρακάτω το έργο της Emilee, το οποίο όπως παραδέχτηκε της πήρε έναν χρόνο να το ολοκληρώσει και θα σκαλώσεις από την επιβλητικότητα των σκίτσων: 

1. Κριός

Αρχικά, το συγκεκριμένο σχέδιο προοριζόταν για τον Παρθένο, ωστόσο από ό,τι φαίνεται, δεν έκατσε και το ταίριαξε καλύτερα στον Κριό. Η Emilee αναφέρει πως ήθελε να απεικονίσει μια ώριμη, πιο άγρια εκδοχή του Κριού, που να φέρνει λίγο σε μάγισσα (και φέρνει όντως), χρησιμοποιώντας neon λεπτομέρειες για να το αναβαθμίσει.


2. Ταύρος

Την παραπάνω φιγούρα, την εμπνεύστηκε από την ακτιβίστρια Emma Gonzalez. Τη σχεδίασε έτσι ώστε να βγάζει μια δυναμικότητα, αλλά ταυτόχρονα και μια ανησυχία στο πρόσωπό της. Έτσι όπως τη βλέπουμε πάντως, κακά μαντάτα περιμένουμε να ακούσουμε από το στόμα της.


3. Δίδυμος

Την περίοδο που έφτιαχνε την παραπάνω αφίσα, η μπάντα που της είχε αναθέσει το έργο, έκανε ένα tour στα δυτικά της Αμερικής, επομένως ήθελε το θέμα να έχει σχέση με την έρημο και τα χρώματά της (πιο απαλά και άτονα). Επίσης, παραδέχτηκε πως η συγκεκριμένη της πήρε λίγο παραπάνω καιρό, καθώς ήθελε μεν να βγάζουν οι δύο γυναίκες μια δυναμικότητα, αλλά να δείχνουν ταυτόχρονα και την πιο ευάλωτη και φυσική πλευρά τους.


4. Καρκίνος

Το μήνα εκείνο οι Accidentals τραγουδούσαν στο Electric Forest Festival, εξού κι ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να αναπαραστήσει η Emilee τον Καρκίνο. Έχοντας επισκεφτεί η ίδια το φεστιβάλ αυτό μία φορά, ήθελε να απεικονίσει το μαγικό συναίσθημα που χάριζε το φωτισμένο με neon lights δάσος μέσα στη νύχτα.


5. Λέων

Το άλμπουμ της μπάντας ονομαζόταν Odyssey, γι’ αυτό κι η καλλιτέχνιδα ήθελε να δώσει την αίσθηση μέσω του Λέοντος πως ξεκινά ένα ταξίδι, με τη φιγούρα με την οποία έχει αναπαραστήσει το ζώδιο να είναι η ηρωίδα της ιστορίας, που βάζει πλώρη για την αναζήτηση κάτι σπουδαίου. Όπως φαίνεται, συνδυάζει φυσικά και γήινα στοιχεία με εκείνα του «έξω» κόσμου.


6. Παρθένος

Το συγκεκριμένο ζώδιο, η καλλιτέχνιδα ήθελε να δείχνει πιο νεανικό κι ανέμελο, ωστόσο όπως παραδέχτηκε η πρώτη απόπειρά της δεν ήταν τόσο πετυχημένη, με τη νεαρή κοπέλα να δείχνει πιο ντροπαλή κι άτολμη απ’ όσο ήθελε. Έτσι, το έπιασε από την αρχή. Χαρά στο κουράγιο της!


7. Ζυγός

Το συγκεκριμένο αποτελεί έμπνευση από ένα σκίτσο της Θέμιδος, της θεάς της Δικαιοσύνης, που είχε φτιάξει την ημέρα που εκλέχτηκε ο Trump. Η φιγούρα του Ζυγού ωστόσο δεν έχει σκοπό να περάσει κανένα πολιτικό μήνυμα, απλώς θεώρησε πιο εύστοχη και ταιριαστή επιλογή να αναπαραστήσει το συγκεκριμένο ζώδιο σαν μια έγχρωμη γυναίκα.


8. Σκορπιός

Η Emilee ανέφερε πως από την αρχή φανταζόταν κάποιο από τα ζώδια να έχει πάνω στο κορμί του πολλά και διάφορα τατουάζ. Ο Σκορπιός ήταν η τέλεια ευκαιρία γι’ αυτήν, «διακοσμώντας» τον με τα παραδοσιακά αυτά Πολυνησιακά σχέδια.


9. Τοξότης

Η αφίσα με τον Τοξότη, δείχνει την παραδοσιακή αναπαράσταση του ζωδίου με το τόξο και το κρανίο αλόγου να κοσμεί το κεφάλι της, ωστόσο η Emilee ήθελε να προσθέσει μια δυναμικότητα τόσο στην προσωπικότητα όσο και στο σώμα, δίνοντας την εντύπωση πως κυνηγάει η ίδια την τροφή της και πως δίνει επικές μάχες.


10. Αιγόκερως

Η Emilee μαθαίνοντας (μαζί κι εμείς) πως ο Αιγόκερως αναπαριστάται από ένα θαλάσσιο πλάσμα ονομαζόμενο Sea Goat, το οποίο είναι βασισμένο σε έναν Σουμέριο θεό της γνώσης, της σοφίας, της αταξίας και της δημιουργίας, θέλησε να δώσει μια πιο θολή και ονειρική αίσθηση, με το καμάκι να αποτελεί στοιχείο σύγκρουσης με τα ζωντανά πλάσματα.


11. Υδροχόος

Θέλοντας να κάνει ένα μπρέικ, μεταξύ των δύο τελευταίων ζωδίων (συμπεριλαμβανομένου και του Ιχθύ) που αναπαράστησε μέσα σε ωκεανό, προτίμησε μέσω του Υδροχόου, τον οποίο θέλει να περάσει σαν κάποιο αρχαίa Αιγύπτιa θεά, και του τοπίου της ερήμου να δίνει την αίσθηση της δημιουργίας του κόσμου.


12. Ιχθύς

Μπορεί σε όλες τις προηγούμενες αφίσες οι γυναίκες να ήταν ζωγραφισμένες πιο μεγάλες κι επιβλητικές, ωστόσο το μέγεθος του Ιχθύ σκοπίμως είναι αυτό, για να δίνει μεγαλύτερη ανθρώπινη υπόσταση στη φιγούρα και ταυτόχρονα να κάνει τα υπέρογκα ψάρια να φαίνονται σαν κάποια αρχαία τέρατα του ωκεανού.

 

Είναι viral

Μετά από 961 προσπάθειες πήρε το δίπλωμα οδήγησης στα 69 της και μας έδωσε ελπίδα!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET