ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Υψηλή προτίμηση στο ΟΠΑ έδειξαν φέτος οι υποψήφιοι – Άνοδος βάσης σε 7 από τα 8 τμήματα!

Κατατάσσεται πλέον στην ελίτ των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Neopolis Team

2 Σεπτεμβρίου, 2021

Το ΟΠΑ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πανεπιστημίου που ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις των υποψηφίων, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις βάσεις. Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές σπουδές και διοίκησης, μαζί και με τον προγραμματισμό, αποτελούν πρώτη επιλογή πολλών νέων, αφού η ζήτηση στην αγορά εργασίας είναι μεγάλη.

Έτσι, το πανεπιστήμιο που πολλοί ακόμα επιμένουμε να αποκαλούμε ΑΣΟΕΕ, βλέπει συνεχώς τους χώρους του να γεμίζουν από πρωτοετείς και να ανεβαίνει το κύρος του με τις υψηλές βάσεις εισαγωγής.

Παρά την καθιέρωση της ΕΒΕ φέτος μάλιστα, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, καθώς ανήκει στην κατηγορία των «μεγάλων» ιδρυμάτων που δεν επηρεάστηκαν με τη νέα προσθήκη του Υπ. Παιδείας. Το ίδιο το πανεπιστήμιο λοιπόν, εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει την επιτυχία του, την οποία μεταφράζει ως την εμπιστοσύνη που του δείχνουν τα νέα παιδιά για την απόκτηση γνώσεων κι εφοδίων.

Με αυτή καλωσορίζει πρωτίστως τους φετινούς εισακτέους, που όπως αναφέρει, επιβεβαιώνουν για άλλη μία χρονιά ότι τα Τμήματα του ΟΠΑ σημειώνουν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής και υποδέχονται τους άριστους των υποψηφίων. Αυτή συγκεκριμένα σημειώθηκε στα 7 από τα 8 Τμήματα του Πανεπιστημίου, με τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών να καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων ΑΕΙ.

Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής κατατάσσονται στην 1η θέση σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων ΑΕΙ, ενώ το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας αποτελεί την κορυφαία επιλογή στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο ξεπερνώντας το όριο των 18.000 μονάδων (18.422). Τα Τμήματα Πληροφορικής και Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας από την άλλη, σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση (695 και 617 μονάδες αντίστοιχα) συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές που εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα, να συγχαρώ τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο-για άλλη μια φορά-αποτέλεσε την επιθυμητή επιλογή των υποψηφίων φοιτητών στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Το γεγονός αυτό μεγεθύνει την επιτυχία τους και αποδεικνύει, ταυτόχρονα, τη διαχρονική αξία των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, τα οποία προσαρμόζονται διαρκώς στα νέα δεδομένα της σύγχρονης οικονομίας.

Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντικατοπτρίζει την αντίληψη των φοιτητών/-τριών και των γονιών τους για την επιτυχή εκπλήρωση των ονείρων τους μέσα από  την ποιοτική εκπαίδευση, την έρευνα, την καλλιέργεια κουλτούρας για επιχειρηματικότητα και καινοτομία, τα οποία αποτελούν εχέγγυα για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Είμαστε περήφανοι για αυτή την αναγνώριση και, παράλληλα, αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη της αποστολής του Ιδρύματος, η οποία είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη υπεύθυνων πολιτών που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλωσορίζω τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές και διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες και τα όνειρά τους.»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET