ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργός Παιδείας: «Του χρόνου τα σχολεία θα ξεκινούν στις 09:00, για να κοιμόμαστε και λίγο»!

Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές, με τον υπουργό Παιδείας να επισκέπτεται το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του συμβολική για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. «Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως […]

Neopolis Team

11 Σεπτεμβρίου, 2018

Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές, με τον υπουργό Παιδείας να επισκέπτεται το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του συμβολική για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο», είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους μαθητές: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Να σημειωθεί πως φέτος αυξήθηκαν κατά 15% οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ, ενώ από πέρυσι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο φέτος υλοποείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σημείωε πως από τον Σεπτέμβιο του 2019, θα έχουν οι μαθητές τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκει, θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Εκεί που εισέπραξε ωστόσο το δυνατό χειροκρότημα, είναι όταν ανακοίνωσε πως από του χρόνου τα σχολεία θα ξεκινούν τα μαθήματα στις 09:00.

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω», σχολίασε. Πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει ληφθεί επίσημα, παρά μόνο, μέχρι στιγμής, επίσημα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη βία στα σχολεία, τονίζοντας πως «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET