ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Υποψιάζεσαι ότι σου «κλέβουν» Wi-Fi; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσεις!

Εσύ κοιμάσαι ήρεμος και η τύχη σου δουλεύει… Μήπως τωρα τελευταία ρίχνεις αβέρτα κοσμητικά επίθετα στην αργή σύνδεση του ίντερνετ; Μήπως τα νεύρα σου έχουν σπάσει και θέλεις να πάρεις τηλέφωνο την εταιρία να τους τα χώσεις όσο δεν πάει; Οκ, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά πριν το κάνεις, τσέκαρε αν κάποιος […]

Neopolis Team

14 Οκτωβρίου, 2019

Εσύ κοιμάσαι ήρεμος και η τύχη σου δουλεύει…

Μήπως τωρα τελευταία ρίχνεις αβέρτα κοσμητικά επίθετα στην αργή σύνδεση του ίντερνετ; Μήπως τα νεύρα σου έχουν σπάσει και θέλεις να πάρεις τηλέφωνο την εταιρία να τους τα χώσεις όσο δεν πάει; Οκ, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά πριν το κάνεις, τσέκαρε αν κάποιος γείτονάς σου κλέβει ίντερνετ κι εσύ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.

Με τόσα τζιμάνια πια που κυκλοφορούν εκεί έξω, είναι σχετικά εύκολο να σπάσει ο κωδικός του Wifi. Ειδικά αν πρόκειται για αυτόν που έχει πάνω του το ρούτερ.

Για να ελέγξεις αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ακολούθησε τα εξής βήματα:

  • Ξεκίνα με login στο ρούτερ και πληκτρολόγησε την IP διεύθυνσή τού στο browser address bar (π.χ. 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 – Εάν τα παραπάνω δεν βοηθήσουν, δοκίμασε το routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείς στο router admin panel).
  • Εφόσον όλα πήγανε καλά, πρόσθεσε username και password.
  • Μόλις μπεις στο Admin panel, πάτησε menu options όπως είναι τα «Connected devices» ή «Attached devices». Εκεί θα μπορέσεις να δεις τη MAC Address, την IP Address και το Device name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σου.

Αν κάποιος έχει καταφέρει να σπάσει τον κωδικό σου, τότε άλλαξε τον και βάλε ένα δυσκολάκι.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Επιλογές Rabona για κινητά τυχερά παιχνίδια: Πώς να παίξετε μέσω Gadgets;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET