ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΝ: Παίζει διαγωνισμός φωτογραφίας ελληνικών τοπίων με χρηματικά έπαθλα!

Τόση εξάσκηση καθημερινά σε stories και post, έφτασε η στιγμή να δείξεις τι έμαθες!

Neopolis Team

2 Αυγούστου, 2023

Ήρθε η ώρα να φλεξάρεις το ταλέντο σου! Η αλήθεια είναι πως όλοι τρέφουμε μια αγάπη στη φωτογραφία. Κι αν όχι, τότε όλοι έχουμε «αναγκαστικά» κάποια skills λόγω των social media και του τρόπου ζωής γενικότερα. Αν δε βγάλεις φωτό ή βίντεο ένα στιγμιότυπο, τότε έχει συμβεί στ’ αλήθεια;

Η ζωή μας πλέον είναι καταχωρημένη σε διάφορα άλμπουμ στο κινητό, σε στικάκια ή κρέμεται εκτυπωμένη πάνω από το κρεβάτι. Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από τα στενά όρια του χώρου σου και να δώσεις σε περισσότερο κόσμο την ευκαιρία να ανακαλύψει το ταλέντο σου! Αν λοιπόν ξέρεις κάτι παραπάνω από… photo dumbs (no hate, αλλά δε θέλουν ιδιαίτερο ταλέντο), τότε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει διαγωνισμό αναγνώρισης ελληνικών τοπίων, με θέμα «Το δικό μου τοπίο». Μέρος μπορεί να λάβει κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνω των 18 ετών.

Στόχος του διαγωνισμού, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, είναι να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει το ευρύ κοινό να εξερευνήσει, να εντοπίσει και να αναδείξει το ελληνικό τοπίο μέσω της φωτογραφίας, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα του ελληνικού φυσικού (αυτού που έχει απομείνει τουλάχιστον…) και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος

Η φωτογραφία, καθώς και το επεξηγηματικό κείμενο στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, που θα τη συνοδεύει, θα αποτυπώνουν το ελληνικό τοπίο, όπως αυτό γίνεται αντιληπτό από την οπτική γωνία και την ερμηνευτική ματιά κάθε συμμετέχοντα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στο ευρύ κοινό και το αντικείμενό του αφορά στον εντοπισμό ενός τοπίου φυσικού ή/και δομημένου περιβάλλοντος. Το προτεινόμενο τοπίο μπορεί να αφορά σε ένα τοπίο φυσικού κάλλους, σε ένα τοπίο αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τη φύση ή σε ένα βιομηχανοποιημένο ή αποβιομηχανοποιημένο τοπίο, ως εξαίρεση, στο πλαίσιο του ευρύτερου περιβάλλοντος ή και σε γειτνίαση με άλλο τοπίο, επίσης διακριτού χαρακτήρα.

Το προτεινόμενο τοπίο μπορεί να είναι φυσικό, πολιτισμικό, αγροτικό, αστικό ή περιαστικό, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζει, κατά την άποψη των συμμετεχόντων, μια διακριτή ταυτότητα και αυθεντικότητα, ανεξάρτητα αν θεωρείται εξαιρετικό με αισθητικούς όρους.

Τα έπαθλα

Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα λάβουν χρηματικά έπαθλα ως εξής:

πρώτο βραβείο 2.000 ευρώ,

δεύτερο βραβείο 1.500 ευρώ,

τρίτο βραβείο 1.000 ευρώ και

βραβείο κοινού 1.000 ευρώ,

Σημειώνεται πως θα υπάρξουν και δύο έπαινοι των 500 ευρώ ο καθένας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, στο site του: www.photocontestypen.gr, όπου μπορούν να καταθέτουν και πιθανές ερωτήσεις. Επίσης, για επιπλέον υλικό μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Μαρία Δημητροπούλου, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 210 2113333 και 6948 884018.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο δράσεων επικοινωνίας του ΥΠΕΝ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του: https://www.ypengreenpolicy.gr/

Συμμετοχή

Η υποβολή των συμμετοχών ορίζεται από την 25η Ιουλίου 2023 και έως την 10η Σεπτεμβρίου 2023, στις 12 π.μ. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένους εκπρόσωπους του φωτογραφικού, εικαστικού και αρχιτεκτονικού χώρου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET