ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπ. Παιδείας: Μέτρα στήριξης για πληγέντες μαθητές/φοιτητές – Voucher 200€ και δυνατότητα μετεγγραφής!

Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα.

Neopolis Team

11 Αυγούστου, 2021

Σιγά σιγά έχουμε αρχίσει να κοιτάμε την επόμενη μέρα των πυρκαγιών κι αυτό σημαίνει κυρίως ενίσχυση των πυρόπληκτων. Οι άνθρωποι που είδαν όλη τους τη ζωή να χάνεται στις φωτιές, πλέον βασίζονται στην στήριξη του κόσμου και του κράτους, με τον πρώτο να ανταποκρίνεται όσο δεν το περιμέναμε, και το δεύτερο να έχει παρουσιάσει ήδη τα πρώτα μέτρα βοήθειας.

Ανάμεσα στους πυρόπληκτους βρίσκονται φυσικά οικογένειες με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο ή σπουδάζουν, και για τα οποία η Υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει δημιουργήσει ένα πλάνο παροχών, τόσο υλικών όσο και υπηρεσιακών, προκειμένου να σταθούν δίπλα στα πληγέντα παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα όμως, τα μέτρα που αποφάσισε να πάρει η Υπουργός γι’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουν ορισμένοι, είναι τα εξής:

• «Voucher» 200 ευρώ

Παροχή «voucher» 200 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», σε πληγέντες μαθητές/σπουδαστές/φοιτητές και εκπαιδευτικούς για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

• Για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται:

A) Δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στις πληγείσες περιοχές. Ήδη ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές μέσω του Υπουργείου Υγείας, ενώ από 1/9 θα είναι στη διάθεση των πυρόπληκτων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω των κατά τόπους Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.). Παράλληλα, προβλέπεται άμεση διασύνδεση των σχολείων των πληγεισών περιοχών με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των κατά τόπους ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ..

B) Αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ, που έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δεκέμβριο του 2020, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, για επιμόρφωση και πρόληψη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας σχετικά με φυσικές καταστροφές, καθώς και

Γ) Παράταση ορκωμοσίας των πυρόπληκτων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, έως τις 31/08/2021.

• Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται:

Α) Η λήψη υπόψιν της ιδιότητας του πληγέντος φοιτητή στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και λέσχες.

Β) Η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετεγγραφής πληγέντων φοιτητών στο πλαίσιο των υφιστάμενων ακαδημαϊκών κριτηρίων (σ.σ. να υπάρχει αντιστοίχιση τμημάτων και η προϋπόθεση του ορίου 2750 μορίων).

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET