ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Yφ. Παιδείας: Παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο η τηλεκπαίδευση για τους φοιτητές… μπορεί και όχι!

Ό,τι καταλάβατε...

Neopolis Team

11 Ιανουαρίου, 2021

Μετά από πολλές συζητήσεις και προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, τα παιδιά των δημοτικών και των νηπιαγωγείων επέστρεψαν στα θρανία τους και στη δια ζώσης διδασκαλία μετά από μία δίμηνη διακοπή, και μένει να δούμε αν θα έχει διάρκεια αυτή η απόφαση, ή ύστερα από κάποιο διάστημα, αφού αυξηθούν τα κρούσματα ή διαπιστωθεί ότι δεν ήταν η καλύτερη κίνηση τη σωστότερη στιγμή, επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Γενικότερα, επικρατεί ένα χάος στην εκπαίδευση και δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα. Τη μία μέρα ισχύει το ένα και την επόμενη βλέπουμε ξανά αλλαγές και πισωγυρίσματα. Το γεγονός λοιπόν ότι κάποια από τα σχολεία άνοιξαν, δε σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής θα βλέπουμε μόνο τέτοιες ενέργειες από το Υπουργείο.

Και δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ούτε σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, παρότι ο νέος Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, είχε άλλη πρόθεση.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, καθώς και στον ΣΚΑΪ λίγο αργότερα, έκανε γνωστό πως η εξεταστική που έρχεται θα διεξαχθεί και πάλι εξ αποστάσεως, ωστόσο μιλώντας για το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος… λίγο μας μπέρδεψε.

Κι αυτό γιατί αρχικά δήλωσε ότι το σχέδιο του Υπουργείου είναι τα πανεπιστήμια να ολοκληρώσουν και το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως, κλείνοντας έτσι όλο το έτος κατά αυτόν τον τρόπο. Όπως ακριβώς δήλωσε: «Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ στο εάν το επόμενο εξάμηνο, να περιμένουμε μήπως ανοίξουμε τα Πανεπιστήμια από το Πάσχα και μετά. Κινούμαστε στη λογική, μιλήσαμε και με την κ. Κεραμέως εκτενώς επί του θέματος, καθαρές λύσεις να μη λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης.»

Στη συνέχεια, όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν το σχέδιο αυτό φτάνει μέχρι το Πάσχα, ο ίδιος απάντησε:

Όχι μέχρι το Πάσχα, όλο το επόμενο εξάμηνο. Μέχρι το τέλος να μην κινηθούμε στη λογική να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης. Θα είναι μόνον με τηλεκπαίδευση.

Όπως πρόσθεσε, θα ήταν παράλογο να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια για ενάμισι μήνα και φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους, να μπουν στη διαδικασία ενοικίασης κατοικίας για ένα τόσο μικρό διάστημα.

Το πρόβλημα αυτό βέβαια υπάρχει ήδη, αφού πολλοί νοίκιασαν ή συνέχισαν να νοικιάζουν σπίτι για το τρέχον έτος, καθώς από την αρχή αυτού δεν είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες για το πώς θα προχωρήσει, εξ αποστάσεως ή δια ζώσης. Πολλοί φοιτητές λοιπόν, πληρώνουν ούτως ή άλλως ενοίκια και συνεχίζουν ακόμα να μην ξέρουν εάν αξίζει να συντηρούν ένα σπίτι μακριά από το πατρικό τους για φοιτητικούς σκοπούς, αφού οι παρακάτω δηλώσεις του Υφυπουργού, στον ΣΚΑΪ αυτή τη φορά, ήταν κάπως διαφοροποιημένες από εκείνες που έκανε λίγη ώρα νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει μια ξεκάθαρη λύση, δηλαδή να διεξαχθούν είτε αποκλειστικά εξ αποστάσεως μαθήματα είτε δια ζώσης, παίρνοντας πίσω έτσι τα λεγόμενά του για σίγουρη τηλεκπαίδευση μέχρι τον Ιούνιο.

Για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο, δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο.

Αναφορικά με τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν φυσική παρουσία, ο ίδιος είπε ότι έχει ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο για τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Όπως επίσης, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα, από το Υπ. Παιδείας σχετικά με το μέλλον του ακαδημαϊκού έτους. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET