ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Χρόνια πολλά, μπαμπά | Ένα ευχαριστώ δεν αρκεί σε έναν πραγματικό ήρωα όπως εσύ!

Γιορτή του Πατέρα σήμερα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην τιμήσουμε όλους τους απανταχού μπαμπάδες. Οι μαμάδες είχαν ανέκαθεν την πρωτοκαθεδρία και τα μάτια όλων τραβηγμένα πάνω τους, ενώ οι μπαμπάδες ήταν παραπονεμένοι και με το δίκιο τους. Σαν κορίτσι, πάντα είχα μία μεγαλύτερη αδυναμία στον μπαμπά μου από ότι στη μαμά μου. Αυτό είναι […]

Γιορτή του Πατέρα σήμερα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην τιμήσουμε όλους τους απανταχού μπαμπάδες. Οι μαμάδες είχαν ανέκαθεν την πρωτοκαθεδρία και τα μάτια όλων τραβηγμένα πάνω τους, ενώ οι μπαμπάδες ήταν παραπονεμένοι και με το δίκιο τους.

Σαν κορίτσι, πάντα είχα μία μεγαλύτερη αδυναμία στον μπαμπά μου από ότι στη μαμά μου. Αυτό είναι νόμος για όλα τα κορίτσια. Κι οι μπαμπάδες εδώ που τα λέμε κάνουν αλλιώτικα με τις κόρες τους. Είναι υπερπροστατευτικοί, τους κάνουν όλα τα χατίρια και φυσικά είναι πολύ περήφανοι όταν βλέπουν ότι οι κόποι που έκαναν για να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους έπιασαν τόπο.

Είμαστε αναμφίβολα οι πριγκίπισσές τους και θα είναι για πάντα οι πρώτοι κι οι τελευταίοι άντρες που αγαπήσαμε τόσο πολύ. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία ζεστή αγκαλιά για όλους τους παρακάτω λόγους κι όχι μόνο:

1. Σου έμαθε την αξία της σκληρής δουλειάς

Βασικά είναι ο ίδιος το απόλυτο παράδειγμα του μόχθου, της σκληρής δουλειάς και της υπερπροσπάθειας. Μιλάμε για τον άντρα – στήριγμα ολόκληρης της οικογένειας που εργάζεται σκληρά για να μη λείψει τίποτα σε κανένα από τα μέλη της οικογένειας. Επέμενε κι επιμένει τόσο πολύ να σπουδάσεις και να μορφωθείς, ώστε να μάθεις κι εσύ μία τέχνη ή να κάνεις ένα επάγγελμα και να καταφέρεις να είσαι ανεξάρτητη και να κερδίζεις τη ζωή σου μόνη σου.

2. Έχεις κληρονομήσει όλες τις παραξενιές του και είσαι υπερήφανη γι’ αυτό

Είναι γνωστό ότι οι χαρακτήρες κι οι προσωπικότητές μας διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από την ανατροφή μας, αλλά και από τα ίδια τα χαρακτηριστικά των γονιών μας. Έχεις κληρονομήσει λοιπόν πολλά πράγματα από εκείνον, θετικά κι αρνητικά ταυτόχρονα και είσαι απόλυτα υπερήφανη και για τα καλά και για τα κακά, γιατί έχεις ένα κομμάτι από τον μπαμπά σου μέσα σου.

3. Σε προτρέπει να κάνεις λάθη για να μάθεις

Σου έχει πει πολλάκις ότι τίποτα στη ζωή δε θα σου προσφερθεί εύκολα αν δεν το κυνηγήσεις μόνη σου και δεν φας τα μούτρα σου δυο και τρεις φορές. Κανείς δεν είναι τέλειος/α. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν βιώσει πολλές απορρίψεις και αποτυχίες στη ζωή τους μέχρι να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα. Αυτό σε προτρέπει να κάνεις κι ο μπαμπάς σου. Σου λέει να κάνεις λάθη γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να φας τα μούτρα σου και να κάνεις κάτι διαφορετικά και πιο σωστά την επόμενη φορά.

4. Είναι σκληρός μαζί σου για το καλό σου

Ο μπαμπάς σου ναι μεν σε λατρεύει, αλλά δε σου χαρίζεται. Όταν είσαι πολύ χαρούμενη για κάτι, είναι εκεί για να σε προσγειώσει και να σου πει ότι η μετριοπάθεια θα σε πάει μπροστά στη ζωή σου. Θα σου πει και γι’ αυτό που δε θες με τίποτα να ακούσεις, γιατί ξέρει ότι δεν πρέπει να σου χαϊδεύει τα αυτιά. Η σκληρή στάση του θα καταλάβεις στο μέλλον ότι είχε πολλές σκοπιμότητες που μόνο χρήσιμες θα σου φανούν στην πορεία της ζωής σου.

5. Πιστεύει σε σένα ακόμη κι αν δε στο δείχνει

Να ξέρεις ότι πάντα υπερηφανεύεται για σένα σε όποιον τον ρωτάει τα νέα σου και μάλιστα μιλάει με τα καλύτερα και πιο όμορφα λόγια. Άλλο που δεν στο δείχνει. Ό,τι κάνει, το κάνει για το δικό σου καλό και θέλει να σε προστατεύσει για να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα και τα φορτώσεις στον κόκκορα. Άλλωστε έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε ό,τι κι αν κάνεις και ξέρει πως θα τα βγάλεις πέρα σε κάθε περίσταση.

6. Σου έμαθε πως να είσαι δυνατή κι ανθεκτική σε κάθε κατάσταση

Σου έχει πει πως δεν είναι ωραίο να παραπονιέσαι για το καθετί καθώς υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις τις οποίες αγνοείς και συγκριτικά με εκείνους έχεις τα πάντα και θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων κι ευτυχισμένη. Όλοι αντιμετωπίζουν αναποδιές και δυσκολίες στη διάρκεια της ζωής τους, όμως το ζητούμενο είναι το πόσο καλά θα τις διαχειριστούν και θα τις ξεπεράσουν προς το δικό τους όφελος.


Αυτό μπαμπά είναι για σένα και για κάθε μπαμπά εκεί έξω. Όχι μόνο ως κόρες συμφωνούμε απόλυτα με όλα όσα μας έχετε μάθει για τη ζωή, αλλά αναγνωρίζουμε πόσο δίκιο έχετε ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε μπροστά σας. Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για όσα μας έχετε προσφέρει και θα σας θυμόμαστε με νοσταλγία, κάθε φορά που επιστρέφουμε στις αναμνήσεις μας.

Χρόνια πολλά, μπαμπάδες!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET