ΕΛΛΑΔΑ

Και να θυμάστε, ξημερώματα Κυριακής γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Καιρός: τσεκ. Ώρα: τσεκ. Το καλοκαίρι πλησιάζει κι επισήμως!

Neopolis Team

26 Μαρτίου, 2022

Όλο για κατάργηση της αλλαγής ώρας ακούμε, κι όλο ώρες αλλάζουμε. Σε περίπτωση λοιπόν που νομίζατε ότι είχαμε ξεμπερδέψει από αυτή τη συνήθεια που μας κάνει να νιώθουμε εκτός τόπου και χρόνου για τις επόμενες 1-2 μέρες, μαντέψτε… δε γλιτώσαμε ακόμα!

Για άλλη μία φορά, η πανδημία είναι αυτή που φταίει για όλα, αφού εξαιτίας της η ΕΕ πάτησε παύση στις αποφάσεις κατάργησης και άφησε το μεγαλύτερο ποσοστό Ευρωπαίων ανικανοποίητο. Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής – της προσαρμογής δηλαδή των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο -, με στόχο να εφαρμοστεί το 2021. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ το πότε θα εφαρμοστεί τελικά, παραμένει άγνωστο

Η βασική επιχειρηματολογία για την κατάργηση της αλλαγής ώρας, είναι πως οι πολίτες δε θα πρέπει πλέον να ασχολούνται με την προσαρμογή των ρολογιών τους. Η αλλαγή αποτελούσε πηγή σύγχυσης, καθώς δεν είναι αυτονόητο το πότε και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αλλάζει η ώρα.

Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν πως οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και η μη εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να ληφθούν υπόψιν, για να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Το μόνο καλό είναι ότι αυτή τη φορά τα ρολόγια μας πάνε ένα βήμα μπροστά, που σημαίνει ότι θα νυχτώνει αργότερα, που με τη σειρά του σημαίνει ότι το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ!

Ξημερώματα Κυριακής, λοιπόν, η τελευταία του Μάρτη, η ώρα παίρνει τη θερινή της μορφή και οι δείκτες κινούνται κατά ένα βήμα μπροστά. Συγκεκριμένα, όταν το ρολόι δείξει 3:00, θα ρυθμιστούν έτσι ώστε να δείχνουν 4:00.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αλλαγή ώρας

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ..»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET