ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετεγγραφές 2015-2016 | Χάνουν το εξάμηνο οι φοιτητές που πήραν μετεγγραφή.

Ένα χαμένο εξάμηνο αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που έλαβαν φέτος μετεγγραφή από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα σε άλλο, καθώς τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες αλλά το υπουργείο Παιδείας τούς ζητά να μην προχωρήσουν ακόμα στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή ή το τμήμα όπου φοιτούσαν προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν έγκριση από […]

Neopolis Team

21 Ιανουαρίου, 2016

Ένα χαμένο εξάμηνο αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που έλαβαν φέτος μετεγγραφή από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα σε άλλο, καθώς τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες αλλά το υπουργείο Παιδείας τούς ζητά να μην προχωρήσουν ακόμα στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή ή το τμήμα όπου φοιτούσαν προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν έγκριση από το τμήμα υποδοχής.

Με απλά λόγια, αυτο σήμαίνει ότι 4.500 φοιτητές που έλαβαν το δικαίωμα μετεγγραφής, έχασαν το χειμερινό εξάμηνο αφού θα μεσολαβήσει και το διάστημα ελέγχου των δικαιολογητικών τους. Μόνο εφόσον ειδοποιηθούν από το τμήμα υποδοχής τους, ότι τα δικαιολογητικά είναι επαρκή και επαληθεύουν τα κριτήρια που πρέπει, θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε διαγραφή από το τμήμα όπου είχαν πρωτοεισαχθεί.

Επίσης, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα αποτελέσματα για τις αιτήσεις τών κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών που αφορούν περίπου 800 επιπλέον φοιτητές.

Τι συμβαίνει με τις κενές θέσεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας, μελετά τρόπου για να καλύψει τις περίπου 2.500 θέσεις που έμειναν κενές στα περιφερειακά ιδρύματα μετά τις μετεγγραφές, λόγω μη προτιμήσής τους από τους φοιτητές.

Κάποιες κενές θέσεις προέκυψαν και σε κεντρικά τμήματα, όπως λ.χ. οι ξένες Φιλολογίες, η Οδοντιατρική Σχολή κ.ά., αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα τμήματα σε άλλες πόλεις.

Η επιδίωξη είναι μια «δεύτερη κατανομή» ώστε να ωφεληθούν κάποιοι από τους φοιτητές που έκαναν αίτηση μετεγγραφής αλλά δεν εγκρίθηκε στα κεντρικά ιδρύματα και βέβαια να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιδρύματα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ήταν: Ο ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου θα μειωθεί στο 13%, άντε και στο 0% κάποια στιγμή!

SPILL THE TEA

Ο Jude Bellingham ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι παίκτης του World Cup, δεν μας εκπλήσσει!

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι του Κυνηγού: Πανσέληνος Οκτωβρίου με Ανάδρομο Ερμή απόψε, πού να κρυφτούμε!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν σήμερα (21/10) στους δρόμους για την Παιδεία που τους αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET