ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Στις σημαντικές ανακαλύψεις, βρέθηκε ο αρχαιότερος δονητής ηλικίας 2000 ετών!

Με τόσα ρόπαλα τριγύρω τους, λογικό να το σκέφτηκαν!

Στέλα Τσάναϊ

21 Φεβρουαρίου, 2023

Μπορεί να έχουμε ακούσει πολλά dirty κους κους για τους αρχαίους ημών προγόνους – ο σοδομισμός ήταν συχνή «κατηγορία» – όμως αυτό έρχεται να μας εκπλήξει. Sex toys στην αρχαιότητα;!

Κι όμως, ένα ξύλινο εύρημα από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας φανερώνει ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα έχουν μακρά ιστορία. Συγκεκριμένα, ο ξύλινος φαλλός βρέθηκε το 1992 σε ένα χαντάκι ρωμαϊκού οχυρού στη Βρετανία και αρχικά χαρακτηρίστηκε ως εργαλείο μανταρίσματος, καθώς βρέθηκε μαζί με δεκάδες παπούτσια, αξεσουάρ ενδυμασίας, αποκόμματα δέρματος και επεξεργασμένο κέρατο.

Meanwhile το εργαλείο:

Είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι κάποιος ένιωθε άβολα με την ιδέα ότι επρόκειτο για sex toy και είπε να το πουλήσει ως κάτι άλλο. Η αλήθεια όμως έλαμψε και αποδείχθηκε ότι είναι ένας πρόγονος του σημερινού dildo, φτιαγμένος από φλαμουριά. Μας πήρε 30 χρόνια να καταλήξουμε ότι αυτό το ρόπαλο είναι προσομοιωτής ανδρικού μορίου, αλλά το καταφέραμε. Δηλαδή το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν το βλέπεις είναι «Α, να μία λαβή από γουδί!» παρά «α, να μία πούτ$@!»;

Το συγκεκριμένο αρχαίο dildo, λοιπόν, έχει μήκος 16 εκατοστών (that’s what he said), πιστεύεται όμως ότι το αρχικό του μήκος ήταν αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που διασώθηκε (μερακλούδες οι Ρωμαίες)!

Βασικά, λάθος μου που κάνω assume ότι ήταν σίγουρα παιχνίδι γυναίκας. Μπορεί κάλλιστα να περνούσε καλά με αυτό και κάποιος άντρας.

Απλά δε θέλω να σκέφτομαι τι γινόταν εάν δεν είχε τροχιστεί καλά… 

Ο λέκτορας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, Ρομπ Κόλινς, δήλωσε ότι είναι οφθαλμοφανές ότι μιλάμε για δονητή και πως απλά κάποιος αρνούνταν να το δεχτεί.

Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι φανερό πως πρόκειται για δονητή. Δεν ξέρω ποιος το καταχώρησε στους επίσημους καταλόγους ως εργαλείο ραπτικής. Ίσως ήταν κάποιος που δεν ένιωθε άνετα με αυτό ή δεν πίστευε ότι οι Ρωμαίοι θα έκαναν τέτοια πράγματα.

«Ξέρουμε ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι και Έλληνες χρησιμοποιούσαν σεξουαλικά βοηθήματα. Αυτό το αντικείμενο από τη Βιντολάντα θα μπορούσε εύκολα να είναι ένα παράδειγμα.», πρόσθεσε.

Στα ρωμαϊκά χρόνια συγκεκριμένα, συνήθιζαν να φτιάχνουν πράγματα σε σχήμα ανδρικού μορίου, γιατί έφερναν τύχη! Pretty much the same, αφού κι αυτό φέρνει μία τύχη. Οργασμική.

Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντα υπήρχαν τέτοια προβλήματα και νιώθουμε κάπως καλύτερα τώρα που το γνωρίζουμε.

Η άλλη θεωρία είναι ότι το ξύλινο δημιούργημα 2.000 ετών περίπου, δε χρησιμοποιήθηκε ως σεξουαλικό εργαλείο, αλλά να ήταν μέρος ενός αγάλματος που οι άνθρωποι άγγιζαν για καλή τύχη  –  επίσης συνηθισμένο στην αρχαία Ρώμη.

Αν θες να το δεις από κοντά, πλέον εκτίθεται στο μουσείο του οχυρού Βιντολάντα, αλλιώς μία βόλτα από τα τουριστικά μαγαζιά της Αθήνας, αρκεί! Εκεί θα το βρεις σε πολλές μορφές από μπρελόκ μέχρι ανοιχτήρι, και μάλιστα όλα ξύλινα και στολισμένα με χρώματα. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET