ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Βρέθηκαν φοιτητές να πουν όχι στις αφίσες των παρατάξεων και μας έφτιαξαν τη μέρα!

Δεν είναι κάποιο κοινό μυστικό πως οι αφίσες των παρατάξεων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αποτελούν πια ένα ενοχλητικό θέαμα.  Και ακριβώς επειδή αυτή την άποψη την ενστερνίζονται πολλοί φοιτητές, βρέθηκαν κι εκείνοι που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μαζική κινητοποίηση ενάντια στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση των παρατάξεων. Ειδικότερα, πρόκειται για φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που δεν ανήκουν […]

Neopolis Team

23 Νοεμβρίου, 2018

Δεν είναι κάποιο κοινό μυστικό πως οι αφίσες των παρατάξεων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αποτελούν πια ένα ενοχλητικό θέαμα. 

Και ακριβώς επειδή αυτή την άποψη την ενστερνίζονται πολλοί φοιτητές, βρέθηκαν κι εκείνοι που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μαζική κινητοποίηση ενάντια στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση των παρατάξεων.

Ειδικότερα, πρόκειται για φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που δεν ανήκουν σε παρατάξεις, και οι οποίοι έχουν ήδη προγραμματίσει την κινητοποίηση για τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, στο Γραφείο του Αντιπρύτανη (στην ΣΔΟ, στον πρώτο όροφο), προκειμένου έτσι να εκφράσουν τα παράπονά τους γι’αυτό το χάος που επικρατεί στους διαδρόμους των ιδρυμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις ενός φοιτητή στα φοιτητικά νέα, η προσπάθεια γίνεται με αφορμή την αφισοκόλληση, ωστόσο αργότερα μπορεί να γίνει και για άλλα προβλήματα. Τονίζει, επιπλέον, και το πιο σημαντικό πρόβλημα, αυτό δηλαδή της σπατάλης χαρτιού και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.

Αναλυτικά:

«Η προσπάθεια αυτή δεν γίνεται σε συνεργασία με κάποια κομματική παράταξη αλλά πραγματοποιείται από απλούς φοιτητές. Η προσπάθεια γίνεται αρχικά για τις αφίσες αλλά αργότερα μπορεί να γίνει και για άλλα προβλήματα. Αν δεν ξεκινήσουμε από κάπου, δεν θα ξεκινήσουμε ποτέ!

Σίγουρα όλοι θα έχετε παρατηρήσει τις αφίσες οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον κεντρικό διάδρομο. Ένα ίδρυμα το οποίο είναι ήδη αναγνωρισμένο και θα αναβαθμιστεί σύντομα στο οποίο περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας κάθε άλλο παρά καλή εικόνα θα σχημάτιζε με την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση.

Εκτός από την κάλυψη των τζαμιών και τοίχων που καθιστούν τον κεντρικό διάδρομο διαφημιστική ζώνη, θα ήθελα να αναφερθώ στην σπατάλη χαρτιού. Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΠαΜακ, από ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων και 18cm διαμέτρου, παράγονται περίπου 1.300 τέτοιες αφίσες. Αν σκεφτούμε πόσες αφίσες κολλάνε μόνο στο ΤΕΙ, νομίζω καταλαβαίνετε ότι το αντίκτυπο στο περιβάλλον είναι μεγάλο!

Κατανοώ ότι αυτό αποτελεί ελεύθερη έκφραση αλλά δεν νιώθω ότι τα πάρτι αποτελούν ζητήματα σημασίας για να προβληθούν τόσο, ενώ υπάρχουν ζητήματα με την καθαριότητα και την μετακίνηση που μας αφορά όλους. Με χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με λιγότερες αφίσες θα μπορούσε να γίνει διαφήμιση για τα εκάστοτε δρώμενα και να περιοριστεί η σπατάλη χαρτιού.

Αναρωτιέμαι τι έχει να πει ο “σύλλογος φοιτητών” και η διοίκηση για την κατάσταση που ασχημαίνει την εικόνα του ΤΕΙ; Πώς και πότε θα αντιμετωπιστεί; Τέλος θα ήθελα να πω πως είμαι αισιόδοξος και με την ενεργή συμμετοχή όλων μας πιστεύω ότι στο μέλλον θα περιοριστούν τέτοια γεγονότα.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET