ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Πίστεψε ότι έβγαλε 15.500€ μέσω κρυπτονομίσματων, τελικά του πήραν και 3800€!

Πολύ καλά πήγε αυτό!

Σε άλλα νέα, ένας 49χρονος Βολιώτης έπεσε θύμα απάτης κι έχασε κάτι χιλιάδες ευρώ σε μια «στιγμή παραφροσύνης». Εσείς τι άλλα;

Πιο συγκεκριμένα, ο τολμηρός πλην ανίδεος άντρας αποφάσισε να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα κάποιες από τις οικονομίες του για να διαπιστώσει ότι τα χρήματά του κατέληξαν σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν, τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία.

Ο Βολιώτης φίλος μας είχε δεχθεί τηλεφώνημα τον περασμένο Οκτώβριο από ένα από αυτά τα νούμερα που μας καλούν καθημερινά και φαίνονται πολύ έμπιστα (τα +364 578484394 από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία… μέχρι κι από το Μαρόκο μου έχει τύχει μία φορά) και μίλησε με τον εκπρόσωπο μιας εταιρείας, ο οποίος μάλιστα συστήθηκε ως υπεύθυνος λογιστηρίου.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο φοβερός αυτός υπεύθυνος κατάφερε να πείσει το 49χρονο ότι θα ήταν εξαιρετική ιδέα να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα. Αρχικά λοιπόν επένδυσε 300€, ενώ συνέχισε με μια κατάθεση 500€, για να λάβει λίγο αργότερα email πως κέρδισε 15.500€!

Ο ίδιος τότε επικοινώνησε με τον «υπεύθυνο» για να κάνει cash out, με τον δεύτερο να απαντά πως χρειάζεται άλλα 1.500€ για φόρο, καθώς και 500€ για να μείνει ενεργός ο λογαριασμός του για μελλοντική χρήσχαχαχα.

Στον 49χρονο δε βρώμαγε τίποτα απ’ όλα αυτά (κι ας ζέχνει το πράγμα από το πρώτο τηλεφώνημα), οπότε πείστηκε να τα σκάσει και περίμενε υπομονετικά να δει το e-banking του να φουσκώνει με 15.500 ευρώπουλα. Προτού όμως γίνει αυτό, ως γνωστόν, έπρεπε να πληρώσει και το ΦΠΑ των κερδών (μάλλον ο «υπεύθυνος» ήταν τόσο καλός που του ξέφυγε νωρίτερα κι έτσι επανήλθε), που όπως τον ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν άλλα 1000€.

ΕΥΤΥΧΩΣ κάπου εκεί ο Βολιώτης άρχισε να μυρίζεται την απάτη και ανήσυχος ξεκίνησε να αναζητά τον «λογιστή» με τον οποίο ήταν σε διαρκή επικοινωνία. Αυτός ωστόσο δεν υπήρχε πουθενά στο χάρτη. Το όνομά του πουθενά, το e-mail του ανενεργό και η ιστοσελίδα της μεγάλης και σπουδαίας αυτής εταιρείας από την Αγγλία άφαντη!

E, δεν άργησε να αντιληφθεί ότι την πάτησε σαν αρχάριος και ότι το «πού είναι τα λεφτά οεοοοο;» θα ήταν η ερώτηση που θα του χτύπαγε στ’ αυτιά για πολύ καιρό από εκείνη τη στιγμή.

Έκανε τη μηνυσούλα του στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων και στη συνέχεια μέσω της προκαταρκτικής, ο εισαγγελέας ζήτησε τη δικαστική συνδρομή των αρχών σε Λιχνενστάιν, Μ. Βρετανία και Γερμανία, μπαααας και εντοπιστούν τα ίχνη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που λάμβανε ο εξαπατημένος Βολιώτης και οι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών που κατέληξαν τα χρήματα.

Κοινώς, τρέχα γύρευε…

Στο επόμενο τηλεφώνημα, λοιπόν, που θα λάβεις από αριθμό του εξωτερικού, ιδανικά μην απαντήσεις και μπλόκαρέ το αμέσως. Σε περίπτωση που – κακώς –  το σηκώσεις, άκου την πρόταση, γέλα και κλείστο. Σε καμία περίπτωση πάντως μην πιστέψεις ότι μία εταιρεία θα σε έπαιρνε ένα μεσημέρι στο κινητό, για να σου μάθει πώς γίνεται το online trading και για να σου προσφέρει λεφτά με τη σέσουλα.

Je suis Βολιώτης πάντως!


Photo by Art Rachen on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 16/3: Συμμετοχή των ΜΜΜ στη μεγάλη απεργία – Πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET