fbpx

8 βιβλία που θα σε εμπνεύσουν και πρέπει να διαβάσεις πριν πάρεις το πτυχίο σου!


Οι περισσότεροι φοιτητές ακούγοντας τη λέξη διάβασμα βγάζουν σπυριά, μιας και το έχουν συνδυάσει με τη σχολή και τις εξεταστικές. Πώς να τους κατηγορήσεις όμως, τη στιγμή που τα συγγράμματα είναι τόσο δυσνόητα και τεράστια, που στην όψη τους και μόνο χάνεις κάθε όρεξη να διαβάσεις; Αλλά ακόμα και να πείσεις τον εαυτό σου να το κάνει, θα γίνει μόνο και μόνο από υποχρέωση, όχι επειδή το θέλεις εσύ.

Έχοντας λοιπόν συνδυάσει το διάβασμα με αγγαρεία κι όχι ευχαρίστηση, οι φοιτητές σπάνια προτιμούν να γεμίσουν τον ελεύθερό τους χρόνο ξεφυλλίζοντας κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο. Όσο κι αν κατανοώ την αποστροφή που γεννούν πολλές φορές τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, το να ξεκινήσεις ένα καινούριο βιβλίο, να απορροφηθείς από αυτό, να σε συνεπάρει η ιστορία του και να ταυτιστείς, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η σημασία του είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνων που φορτωνόμαστε κάθε εξάμηνο από τον Εύδοξο και θα έπρεπε να εκτιμάται πολύ περισσότερο.

Για αρχή λοιπόν, βρήκα εκείνα τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε προτού αποφοιτήσεις και στη συνέχεια βλέπουμε:

«Το βιβλίο των αποφάσεων» – Krogerus Mikael & Tschappeler Roman

Πρόκειται για ένα φανταστικό βιβλίο που διαβάζοντάς το, θα σε βοηθήσει να δώσεις απάντηση στα μεγαλύτερα ερωτήματα που σε απασχολούν σ’ αυτήν τη φάση της ζωής σου. Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις; Πώς μπορείς να εργάζεσαι πιο αποδοτικά; Πώς μπορείς να δουλεύεις στο πλαίσιο μίας ομάδας;

 Θα μάθεις τα 50 πιο σημαντικά μοντέλα λήψης αποφάσεων, πώς να διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο σου και πώς να ανακαλείς εύκολα τις γνώσεις που έχεις αποκτήσει, οποιαδήποτε στιγμή τις χρειάζεσαι. Τζίζας! Φοβερό βιβλίο, ε;


«Στρώσε το κρεβάτι σου» –
Raven William Mack

Αν στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί που ξυπνάς, να ξέρεις ότι έχεις ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δοκιμασία της μέρας. Αν κάνεις αυτή την απλή δουλειά, θα μπορέσεις να κάνεις και την επόμενη. Μέχρι το τέλος της ημέρας αυτή η μία ολοκληρωμένη δουλειά θα έχει μετατραπεί σε πολλές δουλειές που ολοκληρώθηκαν. Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο Ναύαρχος Ουίλιαμ Μακρέιβεν, ο οποίος στο βιβλίο του «Στρώσε το κρεβάτι σου» μοιράζεται τη σοφία, τις πρακτικές συμβουλές και τα ενθαρρυντικά του λόγια, από τον λόγο που απηύθυνε στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Τέξας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μπορείς να πετύχεις ό,τι κι αν βάλεις στο μυαλό σου, ακόμα και στις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής σου. Νομίζω αξίζει και με το παραπάνω το χρόνο σου.


«Δες τη ζωή αλλιώς» –
Huffington Stasinopoulou Arianna

Η συγγραφέας μιλάει για τις αρχές και τα διδάγματα που έχει πάρει από τη μητέρα της και επαναπροσδιορίζει την έννοια της λέξης «επιτυχία». Γράφει για το χρήμα, τη δύναμη, την ευεξία, τη σοφία, τη γενναιοδωρία και το δέος. Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με την ελληνική φιλοσοφία, υποστηρίζει ότι μπορούν να δείξουν στον καθένα από εμάς ποια είναι η αποστολή στη ζωή του. Αν με ρωτάτε, εγώ θα του ρίξω μια ματιά.


«Δέκα λεπτά από την ευτυχία» – Δημόπουλος Γιώργος, Λαφαζάνος Γιάννης

Απέχεις μόνο δέκα λεπτά από την ευτυχία, αρκεί να την αναζητήσεις. Σ’ αυτό τον οδηγό καθημερινότητας, θα πάρεις μερικές πολύ καλές συμβουλές σχετικά με το πώς να φτιάχνεις τη μέρα και τη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πλούσιος ή διάσημος για να είσαι ευτυχισμένος. Η ευτυχία κρύβεται στην καλή υγεία και στην κακή μνήμη. Ακόμη και η ίδια η ζωή είναι ευτυχία αν το καλοσκεφτείς. Διάβασε το βιβλίο για να μάθεις ακόμα περισσότερα.


«Πότε – Η επιστήμη του σωστού timing» – Pink Daniel H.

Ολόκληρη η ζωή μας είναι οι αποφάσεις μας. Για να είναι επιτυχημένη μια απόφαση, θα πρέπει να ξέρουμε πότε ακριβώς να την πάρουμε. Πότε να αποφασίσεις να ξεκινήσεις μία επιχείρηση, πότε να επισημοποιήσεις μία σχέση ή πότε να βάλεις ένα μάθημα οδήγησης. Οι αποφάσεις που παίρνεις τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με τον παράγοντα τύχη ή ένστικτο. Για το timimg όμως, τι ξέρεις; Σε αυτό το ευκολοδιάβαστο βιβλίο, θα μάθεις τα πάντα για το σωστό timing και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στις εκάστοτε αποφάσεις σου.


«Βρες το στοιχείο σου» –
Robinson Ken & Aronica Lou

Έχεις ιδέα ποιο είναι το φυσικό ταλέντο σου; Σε τι είσαι καλός/ή; Πού μπορείς να προοδεύσεις; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν αφού διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο, γραμμένο από έναν εκ των κορυφαίων ομιλητών στον κόσμο γύρω από τη δημιουργικότητα, την αυτοπραγμάτωση και την επιτυχία Όταν πραγματικά βρεις το στοιχείο σου, τότε θα δεις ότι το φυσικό σου ταλέντο συναντά το προσωπικό πάθος. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα καταφέρεις να μάθεις τις διεργασίες που πρέπει να κάνεις μέχρι να φτάσεις στο χρυσό σημείο, να βρεις ποιο είναι το ταλέντο σου και πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις.


«Ζεις ή Υπάρχεις;» – Αγγελάκης Άκης

Δεν υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που να μην αντιμετωπίζει τα δικά του βάσανα και πάθη. Το ότι υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατάμε και να τις δεχόμαστε λες και αυτή είναι η μοίρα μας. Αυτή είναι η βασική προτροπή του συγγραφέα, που μέσα από το βιβλίο του προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες να μην πάψουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους, να πολεμούν λεβέντικα στη ζωή και να μη χρησιμοποιούν δικαιολογίες για να εξηγούν τις ατυχίες που τους συμβαίνουν. Ένα πολύ ειλικρινές βιβλίο, που σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρον!


«Η απάντηση» –
Allan & Barbara Pease

Η ζωή σου είναι γεμάτη ερωτηματικά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι΄αυτό και σου χρειάζεται «Η Aπάντηση». Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό το βιβλίο, ειλικρινά. Θα δεις ότι τα πάντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν δεν πάρεις εσύ ο/η ίδιος/η πρωτοβουλία για όσα θες να κάνεις, δε θα σε βοηθήσει κανείς άλλος. Τη ζωή, τη δουλειά και τις σχέσεις σου, μόνο εσύ μπορείς να τα χαράξεις όπως θες. Η γνώμη των άλλων ελάχιστα πρέπει να σε ενδιαφέρει. Άπαξ και αποφασίσεις τι θέλεις, τότε θα δεις ότι οι στόχοι σου θα πραγματοποιούνται ο ένας μετά τον άλλον.

Εξώφυλλο

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET