Είναι viral

Ένα βίντεο στο YouTube «χώρεσε» όλο το 2020 σε 4 λεπτά και η τρίχα μας ακόμα να πέσει!

Ζήσαμε πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζαμε τελικά.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

29 Δεκεμβρίου, 2020

Το 2020 δεν αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση μόνο λόγω της πανδημίας. Έγιναν τόσα πολλά μέσα σε αυτή τη χρόνια που την στιγμάτισαν, που δυσκολευόμαστε και να τα θυμηθούμε. Συνηθίσαμε να ακούμε άσχημες ειδήσεις και να μη μας πολυαγγίζουν πια. Λέγαμε ένα «2020 αφού» και νιώθαμε πως έτσι εξηγούνταν όλα.

Βλέποντας όμως το βιντεάκι του Ελβετού καλλιτέχνη Cee-Roo, που δείχνει μέσα σε 4 μόλις λεπτά τα πάνδεινα που μας βρήκαν στις αρχές της νέας δεκαετίας, καταλάβαμε πως επιβιώσαμε από πολλά περισσότερα απ’ ό,τι νομίζαμε.

Επίσης καταλάβαμε πως η πανδημία, ή για την ακρίβεια όσα κληθήκαμε να κάνουμε εν μέσω αυτής για να την αντιμετωπίσουμε, όπως το να μείνουμε σπίτι και να αποφεύγουμε τις επαφές, ήταν από τα ευκολάκια που πέρασε η ανθρωπότητα.

Και για να θυμηθούμε καλύτερα, το πρόγραμμα της επεισοδιακής αυτής χρονιάς πέρα από τον κορωνοϊό, περιλάμβανε φωτιές στην Αυστραλία και τον Αμαζόνιο, με τις οποίες ξεκίνησε το 2020 και καταλάβαμε ότι κάτι δε θα πάει καλά φέτος, δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ και εξεγέρσεις σε ΗΠΑ, έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυττού, φυσικές καταστροφές που δεν «άγγιξαν» τόσο εμάς αλλά κόστισαν τη ζωή σε πολύ κόσμο, καθώς και θανάτους μεγάλων προσώπων όπως Κόμπι Μπράιαντ και, πιο πρόσφατα, του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αυτά και πολλά ακόμα απεικονίζονται στο, πολύ ανατριχιαστικό, βίντεο παρακάτω, όπου ο Cee-Roo έχει κάνει καταπληκτική δουλειά τόσο στο μοντάζ όσο και στη μουσική ένδυση, για τα οποία άλλωστε και τον αποθεώνουν στα σχόλια από κάτω.

Αφού σας έπεσε η τρίχα (μπορεί και όχι ακόμα), να πούμε ότι όσα στραβά κι αν έφερε αυτή η χρονιά, αποτέλεσε μια καλή αφορμή να δώσουμε τη σημασία που πρέπει σε ό,τι αξίζει, να μάθουμε να εκτιμάμε ό,τι έχουμε και να μη δοξάζουμε τόσο ό,τι μας λείπει και να αρχίσουμε να κοιτάμε και να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο τον διπλανό μας.

Μια περίεργη χρονιά φτάνει στο τέλος της, ας ελπίσουμε το 2021 να αξίζει τα ποτήρια που θα τσουγκρίσουμε τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς!


cover

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα καμπάνια NESCAFÉ® Frappé είναι τόσο απολαυστική όσο και το να είσαι ο εαυτός σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET