ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο δείχνει την τραγική κατάσταση στα λεωφορεία της Θεσ/νίκης, μόνο με τάμα μπαίνεις!

Θέλει αντοχές για να είσαι φοιτητής στη συμπρωτεύουσα!

Neopolis Team

20 Φεβρουαρίου, 2020

Έχετε δει βίντεο από το μετρό της Κίνας, όπου οι άνθρωποι στριμώχνονται για να μπουν στους συρμούς – για την ακρίβεια γίνονται σαρδέλες – και βλέποντάς τους απορείς αν καταφέρνουν να παίρνουν ανάσα… Ε, αυτή η εικόνα μας ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε το παρακάτω βίντεο από τη Θεσσαλονίκη.

Είχαμε μία ιδέα για το πόσο τραγική μπορεί να είναι η κατάσταση και απλά επιβεβαιωθήκαμε. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται τόσοι πολλοί επιβάτες καθημερινά, προκειμένου να φτάσουν στη σχολή ή τη δουλειά τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα βίντεο που τράβηξε μια φοιτήτρια και το έστειλε στο TyposThes, με σχετική καταγγελία να το συνοδεύει. Όπως διαβάζουμε, η αναμονή επί ώρες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ οδηγεί αναπόφευκτα σε συνωστισμό και ποδοπάτημα, για να μπορέσουν όσοι περισσότεροι να επιβιβαστούν. Η προσπάθεια αυτή εν τω μεταξύ οδηγεί πολλές φορές και σε τσακωμούς μεταξύ επιβατών και γενικότερα το κεφάλι σου προλαβαίνει να γίνει καζάνι προτού καλά καλά ξεκινήσει η μέρα.

Επίσης, κάτι τέτοιες στιγμές είναι να απορείς που έχουν κολλήσει τόσο πολύ οι εργασίες για το μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο παραμένει άγνωστο το πότε θα λειτουργήσει τελικά. Ευχόμαστε μέσα σε αυτόν τον αιώνα… 

Από την άλλη, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα απαλύνουμε έτσι τον πόνο όσων είστε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, αλλά να ξέρετε ότι κάτι αντίστοιχο βιώνουμε κι εμείς στην πρωτεύουσα χάρη στα δοξασμένα 608 και 250. Να θες να πας στη σχολή σου το πρωί και να περιμένεις να σου χαμογελάσει η τύχη μήπως και καταφέρεις να μπεις στο λεωφορείο. We feel you, guys! 

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Σήμερα το πρωί περιμέναμε – φοιτητές και εργαζόμενοι – για το 52 από τις 7.15 . Ήρθε ένα λεωφορείο μετά από 45 λεπτά τουλάχιστον και σταμάτησε πριν τη στάση με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε ούτε να προσπαθήσουμε να μπούμε. Στις 8.27 ήρθε δεύτερο λεωφορείο, με τον κόσμο πλέον να έχει δημιουργήσει λαοθάλασσα, και σταματάει στην δίπλα στάση, για τη γραμμή 51.

Ξεκίνησε ποδοπάτημα αφού όλοι έτρεξαν να το προλάβουν και αμέσως έρχεται και άλλο λεωφορείο, σταματά στην γραμμή 52 ωστόσο όμως και τα δυο δεν ήταν αρκετά για τον κόσμο που περίμενε. Συγκεκριμένα, εγώ και πολλά άλλα άτομα ενώ ήμασταν εκεί από τις 7 το πρωί δεν καταφέραμε να μπούμε ουτε μετα απο μιαμιση ωρα. Εκτός αυτού είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνουμε σε λεωφορεία χωρίς καμία ασφάλεια, σε αποπνικτικές καταστάσεις, σα να είμαστε ζώα, και να βγαίνουμε στην Εγνατία οδό εκτεθειμένοι εν ετει 2020. Τριτοκοσμικές καταστάσεις!».

Δείτε το σχετικό βίντεο της ταλαιπωρίας:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET